Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ména Ságh

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Amikor Orbán repülője lejön, nagy robajjal fog földet érni. Halálos zuhanásába sokan fognak belepusztulni. Nem értik majd, mi történt: a gép romlott el, vagy a pilóta hol követte el a végzetes hibát? Pedig amit tesz, az önpusztítás. Az iránta érzett harag és gyűlölet cafatokra tépi majd - és nem…..
Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy ki a baloldal vezére, tegnap ismét megtudhatta. Gyurcsány Ferenc évértékelője négy fontos pillér köré szerveződött, és erősnek tűnik benne az elszántság, hogy mindezt meg is csinálja.  Hatásosnak bizonyult, hogy állampolgári leveket olvasott fel a DK elnöke.…..
Ména Ságh 2017.02.05 14:39:02
@Laszlo Ador: ...vagyis azt kell látni ami neked megfelel....és csak az írhat akinek te megengeded....mert nálad az a demokratikus....így már értem...
Ména Ságh 2017.02.06 16:06:38
@Filó FiBi Béla: ...hogy nagy küzdő az lehet akár katasztrófa is....mert küzdeni küzd de az nagyon kevés magyart érint....jó szempontból.
  "Egyetért-e Ön azzal, hogy a vasárnap olyan szabadnap legyen, amelyen a családi együttlétre, sportolásra, művelődésre és egyéb értelmes tevékenységre nyitva álló rövid időt ne kurtítsa meg a templomba járás, és ennek érdekében minden egyházi intézmény kötelezően…..
Ména Ságh 2014.11.10 13:34:33
@Brendel Mátyás:
Ja a KDNP...így már érthető...mert mongyuk ha a DK jön elő a javasklattal akkor semmi baj...vagy hogy tovább feszegessük ha esetleg az illető zsidó vagy cigány akkor még bonyolultabb lenne a kérdés ?
...gondolom továbbra isdemokratának vallod magadat ...
Ména Ságh 2014.11.10 17:01:40
@Brendel Mátyás:
Vallásos motiváció. ...
Persze hogy annak tűnik, mivel a vasárnap keresztény ünnep, viszont az is helytelen felfogás, hogy ki mikor akar akkor tart szabadnapot, ugyanis az ilyen folytonosságot bevezetni képtelenség lenne. Az egy bizonyos napra eső ünnep pedig nem mai eredetű és nem is KDNP vagy Fidesz találmány.
A névnapot is akkor tartja mindenki amikor az a naptárban elő van írva , a karácsonyt is napján tartják és minden féle vallás ünnepénak meg van a pontos megünneplési dátuma.
Ha pedig azt vesszük alapul, hogy hány tevékenység szünetel vasárnap és hány más napokon akkor is a vasárnap az amit legtöbb helyt szabadnapként használnak.
Ména Ságh 2014.11.10 17:09:07
@Diorella Queen:
...az ilyen szarizás...kezetfoghatsz a faszomozóval.
Agódsz a piaci igényekért holott eszedbe sem jut, hogy egy ilyen intézkedés akár a te érdekeidet is szolgálhatja.
Amúgy ki kényszerített templomba és mikor beszéltél Istennel hogy a nevében beszélsz ?
..ja és kedvenc butik...gondolom mennyire örvendhetnek a kiszolgálók neked amikor fél vasárnap ott lófrálsz és nem veszel semmit...
Az egyszeri magyar ember megy az úton, valamikor 2010 áprilisában, egyszer csak elhalad mellette egy szekér, és mit ad "isten", hát ki ül a szekéren, ki hajtja a lovakat? Hát maga a megváltó Orbán Viktor. Az egyszeri magyar ember odakiált Orbánnak. - Hé, Orbán Viktor, hát…..
Előrebocsátom, hogy magam is külföldre szakadt magyar, és egyben Magyarországra szakadt külföldi vagyok. Életemben sokszor kerültem másik országba, legtöbbször magam akaratából, de gyerekkoromban szüleim elhatározása okán. Amit tehát a külföldi magyarokról fogok írni, arra…..
Ména Ságh 2013.02.09 15:08:59
@Brendel Mátyás:
Az nem mondtam, csak az a megjegyzése "2014 után ugyanis a választási törvényt is újra kell majd alkotni." arra enged következtetni, hogy kampányol.
Ména Ságh 2013.02.10 13:28:40
@Brendel Mátyás:
Azzal, hogy lehülyegyerekez egy hozzászólót önmagát minősíti.
Nem magyarkodtam ugyanis nekem nem kell magyarkodjak, azt maga tette mert ezzel akarta bizonyítani hogy az.
Ha húsz éve netezik akkor kéne találjon cikket a kettős állampolgárság és szavazati jogok vitáiról, mert én alig tíz éve gyakorlom és könnyen találtam. Szerintem azért nem talál mert nincs olyan változat ami megfelelne az igényeinek.
Az állampolgárság megadásakor ugyan felmerültek a szavazati jogok is csak azokat nem hangoztatták mivel egyeztetni kellett az érvényben lévő hazai és európai törvényekkel. Előre teljesen másképp képzelték el, de a liberális európai politika szerint csak ebben a formában lehet elfogadni. Ez olyasmi, mint az, hogy ezután a magyarországi lakós is kell fizessen az országház meglátogatásakor, mert az unióban nem szabad kétféleképpen kezelni az embereket.
Magyarázza meg miért tünteti fel magát liberálisként ha a gondolkodása nem azt tükrözi ?
Ména Ságh 2013.02.16 08:34:33
@languageguard:
1) Nem megszállt, hanem elcsatolt területek.
Ha valamit elcsatolnak, az megmarad önmaga külön is. Erdély esetében pedig az elcsatolás megszállással is járt, mert minden területre betelepítették a románságot közigazgatást , nyelvet, területet mindent elrománosítottak sőt tiltották a magyar nyelv és mindenfajta vele azonosuló szokás használatát.
2) Nem az állampolgársághoz, hanem a szavazáshoz való jogukat kérdőjelezzük meg.
A mai törvények szerint az állampolgárság együtt jár a szavazati joggal. Ha egyiket tiltják a másik érvénye is sérül vagy elvesz.
3) Szégyellje magát, akinek van miért. (Pl. a gondolkodás hiánya.)
Gondolkodni lehet, de mellette nem ár ha ismerjük a tényeket sem.