Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ger-man

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németországtól Magyarországon át Dublinig ível a mai poszt, ám Rumi írása egyúttal belső utazás is. Kiderül belőle, hogyan lesz egy Németországban született, részben Magyarországon felnőtt, jelenleg Írországban élő emberből magyar, s hogyan marad az, miközben a három…..
ger-man 2013.03.04 10:59:40
@rumitom: Mar kaphatsz nemet utlevelet a magyar leadasa nelkül. (ha egyaltalan akarnad es ha lenne ertelme) Szoval a tiltas biztos lazult, mert a testveremnek mindkettö van, azzal az utlevellel utazik amelyikkel szeretne. (Persze Nemetorszag csak a nemetet ismeri el hivatalosan ma is)

En Mo.-on született nemet allampolgar vagyok. Igenyelhetnek magyar allampolgarsagot is, de nem erzem szükseget, mivel nalam pont forditva van. En a nemetekhez kötödöm jobban.

Tetszett a poszt, hasonlokeppen latom en is...
Aki valamelyik korábbi posztnál a konkrétumokat hiányolta, az ma megkapja, bár János londoni írása (igen, megint London, de hát már elég régen volt...) jóval több ennél. Hossza miatt kétfelé szerkesztettem, az első részben arról lesz szó, miért jött el otthonról és megnézzük, mi mennyi Londonban...
ger-man 2013.02.12 10:26:43
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A magyar fantazia nem az, hogy a vilag gazdag eletet el, hanem hogy itt kezdödik Budapesttöl alig 200km-re. Jogos szerintem abba az iranyba vagyakozni, abba a 20%-ba. Földrajzilag olyan helyen van Mo., hogy minden eselye megvolt, hogy a jobbak köze tartozzon, de nem tud... egyelöre.
Sokaig sokan remenykedtek, hogy felzarkozik valamelyest. De az elmult 3-4 evben a gazdasag olyan szinten leblokkolt, hogy mostmar tisztan lathato, ez a következö 20 evben sem fog sokat valtozni. Tehat vagy elfogadja ezt valaki, vagy bejelenti az allando buskomor, letargikus "felesegnek", hogy eleg volt, elvalok :)