Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balogh Ádám

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosan tíz évvel az első (valamirevaló) feldolgozás után érkezik az újabb a magyar mozikba, ugyancsak szinkronizáltan, a trendeknek megfelelően fiatalabb(nak tűnő) szereplőkkel. És vegyesen frissebb ill.…..
Leone 1971-ben elkészült westernfilmjéről írni igen nehéz. Nemcsak a film nagyszerűsége miatt, hanem azért is, mert személyes kedvencről van szó. A Dollár-filmek meghozták az alkotó számára a sikert, de akárhogy is nézzük a pénz ,a gazdagság után áhítozó fejvadászok és…..
Balogh Ádám 2014.11.29 16:13:34
@garp:Nos ennek a filmnek a szinkron történelmével teljesen tisztában kell lenni, ami nagyjából a következő lenne: az első 1984-es szinkron erősen vágott anyaghoz készült el, szóval a komolyabb csonkítás miatt idővel kellett egy új szinkront csináltatni, ami a duna tv által készült el de még ezt is vágottnak tüntetik fel, aztán jött egy harmadik verzió ami az utalások szerint az MTV miatt készült el, és teljes verzióként emlegetik a forrásom szerint. És ez a második szinkron is érdekes mert hogy, van fent egy anyag online teljes hosszúságú kópia rajta a pannóniás szinkron a hiányos verzió, és a pótló szinkron ami kipótolja a pannóniás hiányosságait menet közben a duna tv-s szinkronja, amit szintén vágottnak tüntetnek fel a forrásom szerint. Úgy hogy cifra ennek a filmnek a szinkron története, de sajnos mivel még jó 30 éve a film csonkán lett felvéve, így ez az új szinkron dolog egy muszáj lépés volt kicsit.
Walt Disney második egész estés filmje a Pinokkió volt, eredeti címén Pinocchio. Egy kis személyes élménnyel szeretném kezdeni. Sokatoknak már nem trendi videókazettán nézni filmeket, sokaknak már videója sincs, de amikor én gyerek voltam (úgy 15-18 éve) akkor nekünk még az is…..