Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bohemian25

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel fővárosi gyerek vagyok, az ötödik kerület mélyén nem találkoztam sem birkával, sem gyesznyóval, meg semmi olyan állattal, ami mondjuk már Hidegkút határában rémisztgetheti az embert. Őszbe forduló halántékommal pedig már arra is rájöttem, hogy a szóviccben is…..
bohemian25 2013.02.07 19:52:19
Valószínűleg úgy tűnik majd a hozzászólásom alapján, mintha a szakácsot venném pártfogásba, de nem ez a szándékom, és kedves speed, ha már szó esett az építő kritikáról a kommentekben, kérlek az enyémet is tekintsd annak.
Aki például egy ételt kritizál, érdemes ismernie mindenekelőtt az étel elkészítési módját, jellegét (vagy arról utólag, evés után tájékozódni). Így tudtad volna, hogy a bárányt mivel szokták fűszerezni, valamint mi a különbség a piskóta és a trüffel között. Ennek ismeretében írhattad volna meg, hogy téged mégis miért emlékeztetett a tortaszelet a piskótára a trüffel helyett. A zöldfűszer alatt pontosan milyen fűszert/fűszereket értesz a sok közül? De ez csak két kiragadott példa az írásodból.
Tudod, mások munkáját a saját tájékozottságunk hiányában nem éppen jellemes egyszerűen csak izének nevezni.
Az ételkritikád mondanivalójának felületességén kívül - mert azt meglátod, ami rossz, de nem indoklod meg, hogy miért tartod annak, és ez hiteltelenné tesz - számos fogalmazási hiba, képzavar, elcsépelt vicc és közhely szerepel a bejegyzésedben, mégsem illette senki az izé szóval.
Nem attól leszel jó író, blogoló stb., mert évek óta a klaviatúrát nyúzod, publikálsz. Ha elfogadsz egy tanácsot: kritizálni elegánsan és felkészülten kell úgy, hogy a mondandónk hiteles legyen és mi ne váljunk a kritika tárgyává.

Ismeretlenül is baráti üdvözlettel:

egy konyhatündér