Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fairy.hu

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lehet páran meghökkennek, hiszen politikai értelemben a címben megnevezett két ember tűz és víz. (Mi ezt Magyarországon tudjuk, hogy az USA-ban is tudják –e, hogy ki az a Gyurcsány Ferenc, nos ez valószínűleg jobb ha megmarad a költői kérdések szintjén). Trump és Gyurcsány, kijelenthetjük,…..
System error / rendszerhiba – ez a számítástechnikai kifejezés jutott először eszembe, amikor megnéztem az HBO csernobili balesetről szóló minisorozatát. A film fő üzenetei a véleményem szerint valójában nem is elsősorban a csernobili balesetről és nem is az atomenergiáról, hanem arról a hibás…..
fairy.hu 2019.06.24 01:20:04
@Sipi81: Azt írja, hogy a 3. blokk 2000-ig termelt és jelenleg is üzemel 10 db RMBK-s blokk a volt SzU területén: en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster
A Partizán nevezetű Youtube csatorna az utóbbi napokban adta ki "Rablópártok" című másfél órás dokumentumfilmjét ami leginkább a Seres Mária érdekeltségébe tartozó pártokról szólt. A filmben kiderül, hogy a Seres-Stekler duó hogyan csalt el két milliárd(!!!) forintot, következmény nélkül!…..
fairy.hu 2019.05.06 10:56:58
@MAXVAL bircaman közíró: Valószínűleg igen.
Látunk arra példát, hogy a "mérleg nyelve" komoly politikacsinálóvá válhat: en.wikipedia.org/wiki/Knesset
De nálunk erősebb a nyájszellem (bocs), mint az osztódási hajlam és működőképes koalíciós kormányok jönnének létre. Illetve: JÖTTEK létre, ld. Antall-, Boross-, Horn-, 1. Orbán-kormáynok.
fairy.hu 2019.05.06 12:05:47
@MAXVAL bircaman közíró: A kétkamarás rendszer lényege a stabilitás. Az alsóházban lehet akármilyen fluktuáció, akármekkora aránytalan többség, a rendszer lényegét érintő döntésekhez akkor is komoly konszenzus kell. Nálunk nincs ilyen garancia ÉS aránytalan a rendszer. Elég szerencsétlen kombináció, hiszen, mint látjuk, teljhatalomhoz vezet.
Bemondásra elhiszem a tisztán listás rendszerre kiszámolt számaidat, mert a lényegen nem változtat: az arányos választási rendszer az erőből politizálás keleti hagyománya helyett az együttműködésen (ha úgy tetszik: alkudozáson) alapuló nyugati minta térnyerését indukálta volna. Akkor se lenne rosszabb állapotban az ország, a közélet, mint amilyenben most van.
fairy.hu 2019.05.06 19:14:42
@MAXVAL bircaman közíró: Bocs, nem osztottam meg Veled egy nekem magától értetődő láncszemet a gondolatmenetből.
ARÁNYTALAN rendszernél fontos egy stabilizáló tényező (ezek a felsőházak, második kamarák), mert könnyen túlnyerheti magát valamelyik oldal és boríthatja a rendszert valós legitimáció nélkül. Arányos rendszernél a "túlnyerés" nem gyakori (és nem is akkora probléma.
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Sziasztok! Ebben a bejegyzéssorozatban szeretném veletek megosztani három nap élményét amit hárman követünk el a Börzsönyben, kezdve a készülődéssel majd egy beszámoló az útról és természetesen a konzekvencia (ha lesz). A terv az, hogy megyünk egy nagy kört és a három nap alatt végig…..
Még 2014-ben olvastam "A rejtélyes Zsolnay-út" című újságcikket. A történet lényege, hogy egy rövid sárgaköves út van a Mecseken, ez azért is rejtélyes mert nincs a közelében épület. Miért épült, ki építette? Az alábbiakat olvastam: "Senki nem tudja, hogy került a Mecsekbe az az út, ami Zsolnay…..
A nagy GDPR pánik közepén úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk mi is. Tanácsadók és milliók nélkül, az adatvédelmi irányelvek szellemében, és nem a több száz oldalnyi jogszabály betűjét akkurátusan betartva. A visszajelzések szerint az utasaink elolvassák, sőt mi több olykor még élvezik is a…..
fairy.hu 2018.06.05 09:32:13
@Mr. Waszabi: És azt kizártnad tartod, hogy a rendszergazdai feladatokat a cég (Suhatag Outdoor Kft (adószám: 23519750-2-10 )) alkalmazottai látják el?
Dal nélküli versenyzők, playback tátogás, 3000 néző és öngyilkos főszervező. A majdnem legnagyobbá vált balatoni fesztivál története...
Ki ne ismerné a Windows XP ikonikus háttérképét? Mindannyiunk retinájába égett ez a fotó. De hogy ki, és hogyan készítette ezt a fényképet, azt már kevesen tudják. Charles O'Rear nevéhez fűződik a fénykép elkészítése, aki 25 évig volt a National Geographic fotósa. Kedvenc témái közé tartoztott a…..
Ma randizni valakivel egy kész rémálom, a trend megváltozott, főleg online randiapplikációk segítségével ismerkedünk. A felgyorsult digitális világunkban nem árt, ha tisztában vagy néhány fogalommal, amik mostanába kerültek be a randizási terminológiába.  Breadcrumbing - A megismerkedésetek után…..
Nem új téma a home staging, vagyis a lakás feljavítása eladás előtt. Több példát bemutattunk már, de soha sem árt az újabb, úgyhogy nézegessétek és olvassátok alaposan...
fairy.hu 2017.03.30 17:11:54
Laslavic Tímea Az ember lélegzete is eláll, amikor a tárnák bármelyikébe belép: annyira fantasztikus az erdélyi Torda városában található sóbánya. A néhány évvel ezelőtt közel 7 millió eurós beruházással felújított és turisztikai célokra átalakított sóbánya mai sikeréről azt mondják: ezzel a…..
fairy.hu 2016.08.19 20:15:39
@Dinkainka: Mi még úgy tanultuk, hogy 1640-ben ért véget a középkor az angol polgári forradalommal. De ezek nem kőbe vésett dátumok... ;-)
Bolla Zoltán írása és fotói Míg az első világháború előtt a magyar szecessziós építészet nemzetközileg is kiemelkedőt alkotott, addig a két világháború között a magyar art deco építészet sajátos gazdasági és művészetpolitikai okok miatt kisebbségbe került a hazai konzervatív és modern építészet…..
Földünk legszebb gyalogútjai és gyalogos ösvényei tökéletesen példái a „kevesebb, mégis lehet több” gondolatnak. Minél nehezebb a csomagod, annál nagyobb a veszélye, hogy megsérülsz vagy megbetegszel illetve annál lassabban haladsz! A hosszú távú túrázás egy tökéletes…..
“A szó veszélyes fegyver” - énekelte az Illés 1972-ben, sok évvel a Facebook előtt. Az állítás nem kopott, sőt egyre erőteljesebben tapasztaljuk elszomorító igazságtartalmát. Főleg, ha a szó hülyék kezébe kerül. Márpedig a Facebookon gyakran kerül. Lehet köpködni…..
Harmincz Rita A fotózás témaköre mostanában kicsit többet foglalkoztat, mint korábban. Megosztom veletek is a gondolataimat, hátha nem vagyok velük egyedül. A fotózás elengedhetetlen része az utazásnak. Ki intenzívebben, ki kevésbé aktívan közelíti meg ezt a témát. Az alábbi kérdések merülnek fel…..
Kevés szívszorítóbb dolog van annál, amikor olyan anyák adnak életet újszülötteknek, akik még maguk is gyermekek. Vannak a világon olyan országok, ahol a gyermekanyák aránya egészen kiugróan magas, ilyen például Guatemala is, ahol egy amerikai fotós évekig követte 15 lány…..
fairy.hu 2015.11.14 16:02:49
@Lángharcos: Nyilván az első kettő valamelyike, hiszen a KSH-adatok ennek éppen az ellenkezőjét mondják.
lh3.googleusercontent.com/-1_4zrJmXsnE/VkdMVgMDf0I/AAAAAAACEbU/rDExelcef5Y/s800-Ic42/demografiaiEvkonyvek_151114_1t.jpg
<a href="https://picasaweb.google.com/lh/photo/isc-mBrY1XXLoYi1q0hz_dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite"><img src="https://lh3.googleusercontent.com/-1_4zrJmXsnE/VkdMVgMDf0I/AAAAAAACEbU/rDExelcef5Y/s800-Ic42/demografiaiEvkonyvek_151114_1t.jpg" height="489" width="800" /></a>
Forrás: www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/gyemekvallalasneveles.pdf