Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abrahtoki

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többszöri nekifutásra 2012. szeptember 11-én fogadta el az országgyűlés Lázár János egyéni képviselői indítványát, így idén júliusban állami kézbe kerül a cigarettaárusítás. Ennek eredményeként a jelenlegi 40 ezer dohányterméket kínáló üzletből hozzávetőleg…..
abrahtoki 2013.02.07 09:56:36
a legszebb az egészben, amiről annyira nem szól a média, hogy ezzel a kormány a saját lábábba akar belerúgni. a szerencsejáték zrt. állami tulajdonú cég évente kb. 40 milliárdd profitot termel olyan magánkézben lévő lottózókból amelyek cigarettát adnak el. Na de ez miért baj? Lottóból maágbol nem lehet megélni, még egy családi vállalkozásnak sem, ezért kell mellé gyakran kiegészítű áru, újság, dohányárú stb. Ez a szektor termeli meg a SzZrt. bevételeinek 60%-át, 4-5ezren vannak. A háromnegyede a bevételnek olyan lottózókból jön, amelyek cigit is árulnak, ha nem nyernek a tenderen, akkor be is zárhatnak, nullszóadósba se fognak tudni kijönni.
A kormány terve pedig nem más, mint hogy ezektől az emberektől, legtöbbjének több tíz éves tapasztalattal a háta mögött, elvegyék a dohányt és a lottó árút is, hogy annak a 7000-nek odaadhassák, aki már tuti befutó.

Elvesznek 2-300 telephely működési lehetőségét, ezzel átlagolva (két három ember dolgozik egy lottózóban) 6-9000 ember munkahelyét, hogy a haverok meggazdagodhassanak.

A másik gond pedig 'csak' az, hogy átlagosan cigaretta utánpótlás kéthetente jön. Jelenleg egy közepes boltban ahhoz, hogy a szükségletet fedezzék, kell 1-2 millió forint értékben dohánynak lenni raktáron. Ha egy kisebb faluban, ahol csak egy dohánybolt lehet, mennyivel fog megemelkedni ez az érték? 5-10-szeresére? Mennyivel többet kell majd a pályázat nyertesének költenie, hogy raktáron biztonságban tartsa a terméket? Hányan lesznek akik ki akarlyák majd rabolni ezeket a helyeket? (10-15 millió dohány raktáron)
Támogatom az alap elvet, hogy szorítsuk vissza a dohány árulását 18 éven aluliak között, de NEM EZ A MÓDJA.