Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b_22222

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan. Az ügyfélszolgálat némi mellébeszélés után csomagváltást javasolt. Felélte volna az Externet az ADSL-sávszélességét, azaz túl sok a felhasználó vagy a gonosz manó vitte el?…..
b_22222 2007.11.29 17:29:29
Sziasztok!

Kicsit ha megengeditek hozzá szólnék a problémához, és megpróbálom úgy hogy nem a mundér becsületét akarom védeni.
Sok olyan hozzá szólás volt ami kicsit megtéveszthet embereket...
A központokban található rack-ek fix kapacitásuak azokra nem lehet 2* v. 3* annyi ügyfelet rákötni. Ami probléma szokott lenni, hogy szerver oldalról a kiszolgálók nem mindig tudják garantálni a letöltési sebességet. Ez általában kisebb szolgáltatóknál az esti órákban fordulhat elő, amikor az ő hálózatuk leterhelt. Az is teljesen mindegy, hogy melyik rackben vagy, nagyon kis sebesség különbségek vannak csak attól függően, hogy az telített vagy esetleg te vagy rajt egyedül.
Az hogy pont 2M-ra korlátoz le a rendszer, ebben igazatok van hogy a T hibája, de nem azért hogy a min. sebességet nyujtsa, hanem mert a rendszer figyeli mekkora sebességnél áll össze stabilan a rendszer, ez akár lehet 4M is. Egyébként ha bejelentitek hibára lehet választani, hogy gyorsabb legyen esetleg megszakadásokkal vagy inkább a stabil müködés a fontosabb.
A sebeség csökkenést sok minden okozhatja, de ha egyszer stabilan megvolt valamelyik sebesség, akkor tényleg hajtani kell a Tcom-ot mert akkor valami hiba van és akkor nem szabad elfogadni a javítást. Ilyen hibák lehetnek a kábelen, de sok esetben benn a lakásokban is. /3 v. 4 telefon üzemel szürö nélkül..., a padláson elrágcsálta az egér a vezeték szigetelését/
Egyébként, ha valakinek olyan alacsony a sebessége ami egy olcsóbb csomagnak felel meg a szolgáltató köteles ingyen és bérmentve az alacsonyabb díju csomagra átváltani őt!
Erről a Tcom minden esetben ad nyilatkozatot mind a szolgáltatónak mind az ügyfélnek, persze ha a szolgáltató ezt megkéri...

Végül lehet szidni a Tcomot, ugy érzem van is néha miért de nem mindig csak ő a hibás!