Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiszeraméra Bávatag

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reményeim szerint új sorozat indul mától, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, hogy írjanak arról, milyenek a családi, baráti kapcsolatok az adott országban, hogyan viszonyulnak egymáshoz az emberek – egyszóval próbálják meg ezúttal az emberi viszonyokat kidomborítani. Az…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.05.17 21:38:02
@Thor vagyok: tudákos, ez az! És segítek, *nekem* nem tetszettek, neked meg igen.
A Tv2 Mokka című műsorának egyik házigazdája valami különös oknál fogva (és nem, nem vagyunk hajlandók spekulálni sem) ha a "szamár" szót meghallja, átlényegül idétlen tinicsajjá, és ugyan mindegy, hogy a szamár éppen egy embert tép szét, vagy csak úgy legel és bőg,…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.05.17 21:27:23
@Orltran: vagy egy lágy nyári szellő nem éppen csiklandozta a talpacskáját?
A külföldi munkavállalás és letelepedés egyik legnagyobb toposza (talán csak az „itt sincs kolbászból a kerítés" mérhető hozzá) a „menekülj, ha magyart látsz!". Miközben valószínűleg sok igaz tapasztalat van e mondatban, azért néha jó látni, hogy ez nem valamiféle eleve…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.05.11 16:43:23
@Kovermadar: miért is ne lehetne: számomra "csúnya", optikailag zavaró dologról van szó, nekem pedagógusok voltak a nagyszüleim, és ők is használták így, bár kicsit régies. De innentől nem szeretnék már erről beszélgteni - amikor elkezdődik a "marhaságozás" meg az alpáriság, ott már általában elfogytak az érvek. Úgyhogy köszi a véleményed, de nem értünk egyet - én maradok a nyelvtant és a helyesírást értő és szerető nyelvtanároknál, valamint a fejben szorozni tudó fizikatanár-vonalon, neked meg egészségedre a többit. :)
Ez így eléggé jó. ..
Kiszeraméra Bávatag 2013.05.05 13:01:37
@r92i12: svájcban schlecker nem is létezik, a klip egyértelműen németországban játszódik. meg ilyesmire amúgyis csak a németek képesek.

@Matt_Kirby: ez úgynevezett holland polka, amit persze szeretnek ám a svájci meg osztrák meg dél-tiroli falusiak is ám nagyon.
Tisztelt Szakértő!   Több kérdéssel fordulok Önökhöz, bízom benne, hogy tudnak segíteni. Van egy 16 hónapos kisfiam, itthon vagyok vele GYED-en. Közben kiderült, hogy jön a kistesó, 13 hetes terhes vagyok. Kérdésem: mikor kell bejelentenem a munkáltatómnak, és milyen…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.04.25 22:24:02
@hazug fidesznyik: ööö nem védeni akarom a posztolót, mert abszolút böki a csőröm a tragikus gazdasági helyzetben a munkáltató pénzén meg gyesen (többi dolgozó nő és férfi pénzén) 4-5 évig otthon héderező anyukák (természetesen a gyerek lelki fejlődésére meg hasonló bioszövegekre hivatkozva) hihetetlen önzése, de a kiderült fordulatot sokszor használják úgy a nők, hogy mittomén már egy éve próbálkoznak, csak nem akart összejönni. aztán VÉGRE kiderült. hülyén fogalmaz, de én ilyesmire tippelek.
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.04.07 23:47:31
@spangola: nem fogom szégyellni, én kérek elnézés, de nagyon bírom, amikor arra büszke valaki, hogy bunkó... és igen, feltűnik, ha valaki nem tud összetett mondatokban fogalmazni, különösen, ha közben baromira erőlteti az okoskodást.
Kiszeraméra Bávatag 2013.04.07 23:49:34
@Kiszeraméra Bávatag: közben megnéztem a profilod, ne is válaszolj, az egóddal van tele az internet. ameleltt, hogy nyilván kissé találva is érezted magad. :)
 A szexuális indíttatású erőszakos bűncselekmények erőteljesen irritálják a lakosságot. Mindannyian féltjük lányainkat, feleségeinket az efféle szörnyű támadástól. A gyengébb nem jelentős része még mindig szinte teljesen elővigyázatlan és többnyire tájékozatlan is önvédelmi kérdésekben. Ahogyan…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.04.07 21:14:03
@Csii: de te akadnál ki először, ha a szombat esti buliba a nők állig gombolt garbóban meg hosszúnadrágban mennének, nem? meg a férjük, hogy hát nem igaz, hogy nem tud csinosabb lenni... ha van sapkád, az a baj...
Kiszeraméra Bávatag 2013.04.07 23:44:20
@Csii: na, előbújt a kultúra. no comment.
Kecskés Áron Angliában vendégmunkás, tervei szerint ősztől, szintén a szigetországban, történelmet fog tanulni. Azért választotta az angliai diplomaszerzést, mert az Orbán Viktoréhoz "hasonló rezsimek szeretnek belenyúlni, hogy mit is taníthatnak történelem címén". Emellett…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.04.07 13:13:11
@strucc007: ez a közegen is múlik ám, amiben mozogsz. én is csupa informatikust meg phd-s vegyészt meg politológust ismerek, de azért tudom, hogy rengeteg a magyar kurva. csak az irodában meg a közértben meg a színházban nem találkozom velük.
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
A mai történet arra példa, hogy cégen belül is micsoda különbségek lehetnek a magyarországi és a svájci kirendeltség között. Tibor Facebookon érkezett beszámolója az ügyintézés mikéntjére is rávilágít. „Nemrégen, idén január 3.-án kezdtem új munkahelyemen. Nem…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.03.31 14:14:19
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez nem a színről szól, hanem hogy a "hivatalos" címeres szemeteszsákokból 10 darab kerül mittomén 25 frankba, a sima feketék meg nyilván 3 frank - a címeres zsákok árából finanszírozzák az egész szemétszállítást ugyanis.
Tehát aki nem a kék-fehér Zürisack-ot, hanem az óccsót használja, az egyszerűen nem fizet szemétszállítási díjat, hanem ingyenél. Aztat meg nem szeretik.
Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy, a Facebookon kapott hírt olvasva úgy döntöttem, utánajárok annak, vajon miként változott meg márciustól az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése. Jelentem az interjú elkészült a megfelelő hivatallal, a történetnek nem kevés…..
Kiszeraméra Bávatag 2013.03.28 17:33:18
@tildy:): Na ezt mondom. Megint a sok okos elolvasott 500 paragrafust, kisütött valamit, de a gyakorlati oldalát nem ismerik. Pedig hány magyar megy ki csak néhány évre dolgozni, hogy lakást/házat vehessen otthon.

De az lesz ám, amit mondtál (legalábbis amíg még megvan a szabály rugalmassága, ami persze a mostanában divatos zéró jogbiztonságban nem feltétlenül tartós): ha számonkérik, akkor én bizony nem véglegesen vagyok itt, mert még nem döntöttem el, hogy hol is akarok lenni véglegesen.

De csendben megjegyzem, totális hülyeségnek tartom, hogy amíg valaki egy adott ország állampolgára, ne legyen a személyazonosságát igazoló hivatalos okmánya az útlevelén kívül. Kíváncsi vagyok, van-e erre precedens bárhol.
Kiszeraméra Bávatag 2013.03.28 18:36:09
@M. Péter: hát ja, csak attól még, hogy elvveszik a személyim, belőlem még nem lesz "külföldi". De majd biztos a svájci Ausweissomat kell majd 80 ezerért közjegyzővel hitelesettítetni vagy valami hasonló okosság lesz.
Mondom, nem értem, hogy mit "nyer" az állam a személyik elvételével. Mertugye tüzelni nem lehet vele...
Kiszeraméra Bávatag 2013.03.28 18:55:41
@aleb19: nem a személyazonosság igazolása a kérdés, hanem lakás-, ingatlan- egyből vagy földvásárlás. de nemtom mit magyarázok olyannak, aki write only üzemmódban kommentel.