Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabó lászló

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog M38 Stahhelm 2014.03.19 08:00:00
Az ejtőernyős sisakoknak különleges kívánalmaknak kellett megfelelni. Az ugrás során a hagyományos német rohamsisakok széles pereme túlságosan nagy légellenállást fejtett volna ki, továbbá földet éréskor szerencsétlen helyzetben az ejtőernyős nyakát kitörhette volna a…..
Combat Gear Blog 2013 2013.12.26 08:00:00
Eltelt egy újabb év, úgyhogy lássunk egy listát a számunkra legkedvesebb vagy érdekesebb bejegyzésekről. A mostanival együtt ebben az évben százötvenöt bejegyzés született. 6B5 Rendőrjárőr egyedi felszerelése SPOSN Ataka 3 H/4. Komplettírozott Élelmiszer Csomag (1.…..
szabó lászló 2013.12.26 22:44:28
Manapság gyakorta hallok megjegyzéseket rendőreink testi felépítését illetően. Szó mi szó, én is láttam már 160 centis járőrpárost, de „mifelénk” azért nem lehet panasz a rendőrök felépítését illetően. Na de negatív példának szolgáljon az a svéd eset, amikor is egy…..
Alapvetően a fegyvernemi, haderőnemi sovinizmus szinte minden hadseregben tetten érhető. Ezt egyébként a megfelelő kohézió eredményezheti, ahogy azt szerintem sokan megtapasztalták már az élet legtöbb területén, hiszen végső soron mindannyian egy adott csoport tagjai vagyunk. A…..
A különféle „izzadós” pólók manapság elég divatosak a sportolok körében, emiatt várható volt, hogy katonai berkekben is terjedni kezdenek. Bár inkább combat shirt formájában kerültek rendszeresítésre, de a nagyobb gyártók készítenek sima pólót is belőlük. Hivatalos…..
Mivel az utóbbi napokban felröppent a V4-es harccsoport híre, ezért eszembe jutott egy hasonló kezdeményezés is, amiről már korábban szerettem volna írni. Az EU-nak összesen körülbelül 18-19 harccsoportja van, amiből fél éves periódusokban kettő ad készenléti szolgálatot. Az…..