Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Próféta

11 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr A KDNP fallosza 2009.01.27 11:01:00
Mint ahogy a tökös pornósztár is minden macában meg akar mártózni, úgy próbál a KDNP is a saját rúdjára ráhúzni minden újdonságot. A KDNP vesszőjét úgy hívják, hogy szabad vasárnap.A gond csak az, hogy a KDNP kislurkója olyan pici (jelenleg 7-8 ezer támogató, Misi Mókussal…..
Próféta 2009.01.27 11:31:18
@Bastie: nem te döntöd el, hanem a főnököd. Ha nem mész vasárnap dolgozni, akkor már hétfőn be se gyere...
Sőt, gyakran nem adják ki a szabadnapot máskor, egyszerűen bebuktad azt a hétvégédet.
Sőt, sok helyen pótlékot se adnak érte.
Sőt, sok helyen ez benne értendő az alapbérben...

Nos, ezek alapján (tehát nem kapsz érte plusz pénzt, se szabadnapot), mennél vasárnap dolgozni?
Ma három rakéta csapódott be Izrael területére, melyeket Libanonból lőttek ki, a média meg ráharapott a hírre annak rendje s módja szerint. Már így elöljáróban leszögezném, hogy számos jel szerint - egyes médiamunkások állításaival ellentétben - NEM a Hezbollah indított…..
Próféta 2009.01.09 15:52:23
@mig8:
"Én azt látom, hogy ha infrastruktúrális beruházásokkal, szociális-oktatási-munkahelyteremtési ötletekkel állna elő Izrael Gázában, akkor előbb húzná ki a Hamasz lába alól a talajt."

De ehhez az kell, hogy legyen ott egy olyan tárgyalópartner, aki beengedi a beruházókat.

Jelenleg a Hamasz csípőből utasítja el még Izrael létét is. Nehéz valakivel így tárgyalni.

Anno a Fatah-val 'egyszerűbb' volt, velük legalább tudtak tárgyalni. De mikor a Hamasz ugye átvette az uralmat, az első dolga volt az összes Fatah tagot, szimpatizánst vagy gyanús egyént lelőni, vagy csak simán kilökdösni Gázából.

Nekem az jött le, hogy most jól ledózerolják a Hamasz infrastruktúráját, s a Fatah (vagy bármelyik másik kevésbé radikális csoport) így már újra meg tudja vetni a lábát.

Szokás szerint akkor b*szták el, mikor bepróbálkoztak a 'Demokrácia' intézményével egy olyan országban, ahol ennek semmilyen előzménye nem volt. (Most nézzünk körül az atlanti országokban, mennyi idő kellett, amíg eljutottunk ezekhez a kvázi-demokráciákig, tőlük meg egyből elvárjuk ezt...)
Magyarországon nehéz boldogulni! Ezzel a közhelynek számító felütéssel valószínűleg mindenki egyetért. Nehéz a diáknak, aki az egyetemi tanulmányai után, többszázezres diákhitel tartozással döbben rá, hogy nem kapkodnak érte a munkaadók. Nehéz a kisvállalkozónak, aki a…..
Próféta 2008.07.31 14:04:45
Mint gyakorló apuka, a következők a tények:
-van egy juttatás (aszem szülési szabadság néven, olyan 168 nap), ami alatt a fizu 70%-t kapja az anya, nincs maximalizálva az összeg. Ezt elkezdheti már a gyerek születése előtt (jellemzően a terhesség 6-8. hónapja körül szokták kezdeni), de a szüléskor mindenképp elkezdődik.
-ha letelt a fenti 168 nap, akkor jön a következő, ami már maximalizálva van (a fenti nettó/bruttó összegek szerintem stimmelnek), ez tart a gyerek 2 éves koráig
-innen jön a 3. éves korig az a minimálpénz (nettó 25-28), ami röhejes. Aki előtte dolgozni járt, az ilyenkor tuti visszamegy.

Emellé jön az első gyerek után 12800HUF családi pótlék. Ez kemény összeg, kb. fedezi az adott havi pelenka és törlőkendő árát...

A bölcsödébe baromi nehezen jutottunk be, már tavaly tülekedni kellett az idén szeptemberben(!) kezdődő helyekért. Viszont mivel ha bölcsibe jár a gyerek, akkor azt hiszem nem jár a fenti gyes/gyed/stb. juttatás, ezért ugyan már szeptemberől foglaljuk a helyet, viszon csak december-januárban szoktatjuk be (februárban lesz két éves)... Röhejes. (Kb. egy évvel hamarabb kell felkerülni a várólistára, ha be akarsz kerülni...)

Feleségem munkahelyén kivételesen pozitívan állnak hozzá ehhez, egyből felajánlották a 4 v. 6 órát. (Gyakorlatilag ez az egyetlen pozitívum ennél a cégnél - emiatt viszont lassan már csak anyukák, vagy leendő anyukák dolgoznak ott...)
Először azt hittem egy kellemes júliusi tréfába csöppentem, de aztán hamar rájöttem, a nácivadász honfitársaim halálosan komolyan gondolják szent küldetésüket. Csak azt nem értem, abban az országban, ahol az utolsó hús-vér-igazi nácit 63 évvel ezelőtt agyonlőtték az…..
Nem hoztam le még interjút egy az egyben, de most úgy gondoltam, hogy kivételt kell tennem. Köszönet a Borsod Online-nak az interjúért, íme az áldozat véleménye és gondolatai. Roppant tanulságos (vagyis észbontó) .... : "A kesznyéteni Takács Richárdot két nappal az…..
Demagóg költői keresztkérdés: A 200 milliós (kamu) kormányszóvivői honlap árából hány generátort lehet vásárolni? A csak papíron létező kormányzati negyedre költött cirka 9 000 millió forintból hány elektromos kapcsoló szekrény szerezhető be?  De haladjunk…..
A tegnap lehozott galgagyörki eset most kézikamerás változatban, 28 perc szürrealisztikus utazás Abszurdisztán egyik szegletébe. (Amúgy Galgagyörk Pest megyében van, Budapesttől 50 km-re). Sikerült feltöltenem a 2 videót, így normálisan meg lehet nézni (a videók innen vannak).…..
Próféta 2008.06.20 17:28:44
El kéne azon gondolkodni, hogy miért is tartunk egy igen csak elfajuló helyzet felé.
Ezt szimplán felelőtlenség és oda nem figyelés okozza?
Ha igen, akkor igen gyorsan lehet ezen változtatni, ha valaki akarja. (Lásd a monoki ötletet: aki képes dolgozni, annak inkább munkát adnak a kezébe, mint segélyt.)
Vagy a másik verzió, az 'összeesküvéselmélet'? (Lásd a monoki helyzetet: minden megoldást megpróbálnak elgáncsolni felülről.) Kinek jó az, hogy összeugrassza a magyarokat és a cigányokat? Miért jó teljes képzetlen és motiválatlan tömegekkel lecserélni Mo. lakosságát?

Mert ugye a worst-case: marad a jelenlegi helyzet. Borul a lakosságarány, de olyan mértékben, hogy a jelenlegi 1:3 arányhoz képest 1:5, de akár 1:10 lesz a dolgozók-eltartottak aránya. Ez iszonyat megélhetési problémákat okoz, ami végül szélsőséges megoldást eredményez. Polgárháború és lakosságírtás, melyet csak lassan fékeznek meg kívűlről. A gazdaságilag összeomlott, lakosságában megtizedelődött, szakértő munkaerejét tekintve elenyésző Mo.-t kívűlről veszik irányítás alá - majd megkezdődik az újjáépítés. És mivel ez Európa egyik legjobb mezőgazdasági területe, szakértő munkaerő beköltöztetése kezdődik meg. A nem együttműködő bennszülötteket pedig falakkal elzárt területekre deportálják. (Minden feljebb felsorolt esemény fantázia szüleménye, bármiféle hasonlóság valós eseményekkel puszta véletlen. Ugye.)
Szép új világ.
Vasárnapi könnyed videóösszeállítás a női sofőrökről: Megfigyelhetjük, hogy a parkolóból való kiállás is bonyolult manőver: Két nő megverekszik egy parkolóhelyért: Nehéz beállni az udvarba: ..
Vastagbőr Póz 2008.03.27 14:30:00
Két, csecsemőkkel kapcsolatos hírt is olvastam ma. Az egyik, miszerint egy szívbetegen született csecsemő transzplantáció során új szívet kapott. forrás: http://velvet.hu/poronty/2008/03/26/szivatultetes/ A másik, miszerint a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek…..
Valószínűleg még mind emlékszünk a 2007-es pesti meleg felvonulásra és az azt ellenzők tüntetésére. Nos, úgy tűnik a tavalyi balhék nem riasztották el az Ultimate Gay Party nemzetközi melegfelvonulás szervezőit, kik fővárosunkba szervezték a rendezvény záró buliját egy…..
Lassan ébredeznek itthon a reklámguruk, hogy bizony idén lesz egy olimpia Pekingben.Szerintük ezzel mindent el lehet adni, bár a toalettpapír - pekingi olimpia párosítás egy kicsit erősnek tűnik, szóval még számíthatunk egy sor olimpiás reklámkampányra. Ez első fecske meg is…..
Vastagbőr Gondolatolvasó gép 2008.03.04 12:00:00
Eddig csak olyanokkal találkoztam, amik leszűkítik több lépésen keresztül a számokat egyre és jééé,mindenki ugyan arra gondolt, miután gondosan osztott, szorzott,kivont és összeadott. Ez már egy újabb generációs kis progi, nekem nem esett le elsőre, na jó másodikra se, de…..
A Bridge To Solace énekeseként is ismert Kultiplex-es koncertszervező Jakab Zoli kurva jól megírta az egész Kultiplex sztorit: "Jakab Zoltán vagyok, zenész és programszervező. Páran ismernek, páran nem. Ezt a levelet részben magánemberként írom. Munkahelyem a Kultiplex,…..
Próféta 2008.03.02 02:12:39
zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 23:11:01:
De, igenis mutatja a hely színvonalát, ahogy a vendégeik az utcán viselkednek.

Ha a többi hely is ilyen, vagy még rosszabb, amiket ismersz...

Érdekes, voltam jó pár jazzkoncerten meg színházban, abszolúte hasonló korosztály, és semmi ilyesmi nem volt.

Van az a jó kis közmondás a madarakról meg tollakról, úgy látom, ide is passzol.


Amit jelenleg látok, volt egy teljesen kommersz szórakozóhely, amit a mostani következmények nélküli világban aggresszívan ledózerolnak. Ez meglepő azok számára, akik még nem tapasztaltak ilyesmit, pedig ez mintha már pár éve így lenne nálunk.

Ezek után egyesek belekeverik a politikát, s picit igazuk is van - ez a hely állítólag 'liberális' volt, s mint ilyen, eddig nem kellett ilyesmitól tartania. Most jöttek rá, hogy a szabad verseny és a vadkapitalizmus között van különbség. Jókor...
Vastagbőr Pofátlan reklámok 2008.01.28 09:26:00
Az utóbbi időben megjelentek blogunkon a reklámok. Mint zero elmondta, ennek igen egyszerű és nyilvánvaló oka van: sörre kell a pénz. Csak most, csak itt ti is elmondhatjátok a véleményeteket a témában:  ..
Vastagbőr Ilyen a box 2008.01.26 01:11:00
Nu, rúgok egyet én is a témába, aztán lehet nácizni. Megnézve az alábbi videót, érthető, hogy egyesek úgy gondolják, nem működik az igazságszolgáltatás, szétesik az oktatás, és tenni kéne valamit. Mondjuk alapítanak egy gárdát. Szituációs körkérdés 1.: tanár vagy…..
Vastagbőr Álszentség 2008.01.23 12:10:00
Afrikáról sokszor halljuk, hogy valahol újabb konfliktus robbant, háború dúl. Ránézve Afrika térképére most így kapásból a következő államokról hallottam, hogy háborús konflitkus van (direkt nem néztem meg, csak amire így kapásból emlékszem): -Marokkó: iszlám terrorizmus…..
Vastagbőr Tunkolunk 2008.01.22 10:37:00
Gondolom, hallottatok róla, hogy a minap Londonban a Heathrow repülőtéren egy gép kényszerleszállást hajtott végre. Leálltak a motorok, leszakadtak a kerekei, s ezek ellenére a pilóta sikeresen(!) kényszerleszállt hasra, úgy hogy mindenki túlélte, pár könnyű sérült volt. Ez…..
Ez egy rövidke kis bejegyzés lesz, de muszáj teret adnom egy celeb-blogger régebbi pársorosának. Sajnos csak most akadtam a postra, de ugye nem kell mentegetőznöm azért,mert nem olvasom a storyonline-t?!Gyermeki őszinteséggel csodálkozik rá a világra a Viva tv műsorvezetője, Steiner…..
Próféta 2008.01.21 13:04:42