Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molitorisz

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az SZDSZ megszűnése óta láthatjuk azt, hogy konzervatív politikusok egyre több liberális szokást vesznek át. Egy nem rég a Youtubera feltöltött, majd hozzánk eljuttat videóból, kiderül, hogy Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere bizony nem veti meg az élet illegális…..
Fugaszerkesztés a mai magyar építőiparban. A 2009-ben felújított budai alsó rakpart egy részlete a Margit hídról nézve. Múlt heti hír az InfoRádión: „Lebontatná és újraépíttetné a Margit híd alatti alsó rakpart új támfalát a Budapest Világörökségéért…..
Molitorisz 2010.01.15 23:20:55
A Homár akkora kozmopolita, hogy Bloomberg polgármester egy alkalommal sírva adta át neki New York kulcsait, de abszolúte megértjük Istvánt, hogy felhúzta magát, amiért a MÁV hangosbemondója Marosvásárhelyt Tirgu Muresnek mondja, miközben románul persze nem ad információt és…..
Molitorisz 2009.03.20 08:24:31
@Tűzvillám: Kapaszkodj meg: a japánok tudják, hol van Magyarország! Az iksolában úgy taulják, hogy a magyarok távoli rokonaik, akik aztán kicsit nyugatabbra szálingóztak. De ez persze nem tartozik szorosan a témához. Szerintem azért legalább annyit illik tudni, és szoktak is az amcsikat leszámítva, hogy Európa egy kontinens, azon belül van sok kis ország stb.
Molitorisz 2009.03.20 08:40:08
@hagyma: Oké, bocs, akkor nem volt jó a példa (nekem egyébként még jogsim sincs...), de érted, mire gondolok, nem? Amerikában aztán bőven és kimerítően tájékoztatják az embert mindenről, pl. rá van írva a kólaautomatára, hogy vigyázzon az ember, ne rángassa, mert esetleg rádőlhet és agyonnyomja. Mit szólna egy amerikai, ha nem a saját nyelvén mondanák be a pályaudvaron vagy a reptéren a célállomás nevét? Felháborodna és feljelentené az illetékest, kártérítést követelne, hogy nem jó vonatra szállt stb., nem? Akkor képzeld magad Magyarországra, ahol nincs tájékoztatás, minden a saját felelőséged (miért nem tanultál meg szlovákul, magadra vess - ez kicsiben, nagyban meg: miért nem olvastad el az apró betűt, miért nem volt orvos/ügyvéd/apehes stb. ismerősöd stb. stb.), nincs jogbiztonság és nincsenek szakszervezetek meg semmi, ami az embert védené, csak a nagy szahara van, és amiért jogosan reklamálunk, azért is leszólnak, hogy maradjunk csak kussban, jó nekünk úgy is, hogy Kosice, különben is csúnya dolog a revizionizmus, meg Trianonnal jönni folyton. Könyörgöm, ki jön Trianonnal? A saját országomban a saját nyelvemet használva szeretnék normálisan élni, nem akarok kivándorolni, és szerintem sokan vannak így, de élhetetlen hely ez, és egyre inkább az.
Molitorisz 2009.03.20 08:53:26
@hagyma: Bocsáss meg, de itt pedig a többség magyarul beszél, nem szlovákul/románul stb., hogy a témánál maradjak. Sőt, viszonylag kevesen tudnak az említett nyelveken. (Ellenben a határ másik oldalain elég sokan beszélnek magyarul...)
Amerikában nyilván nagyon sok a spanyolajkú, meg száz más csoport, akik második hazájuknak válaszották Amerikát, de megtartották a nyelvüket, szokásaikat stb. Ez tök más. Itthon inkább a kínai bevándolrókhoz tudnám hasonlítani ezt a helyzetet. És megértem, hogy az angol nyelv ismeretéhez kötnék a munkavállalást, amellett, hogy természetesen tartsák meg szokásaikat kedvük szerint.
Ha gyermekünk rajong valamiért, egy meséért, egy mesefiguráért, akkor minden átváltozik. Ő maga és a világa is a mesehős világához képest, azzal összehasonlítva és összeforrva létezik, kap értelmet. Ezért aztán a gyerekek ilyenkor körül akarják magukat venni a …..
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
Molitorisz 2009.01.19 18:33:29
@stonedraider: lehet egyedi üggyel is a pszaf-hez fordulni, kivizsgálják, és még csak fél évbe sem telik. Az ismerettségi körből lakáskölcsönnel kapcsolatos ügyintézés körüli herce-hurca miatt ketten is fordultunk hozzájuk. Igaz, a hónapokkal később az otp-től kapott bocsánatkérő levéllel kitörölhettük...
Tapasztalatom, hogy már a pszaf-fel való fenyegetőzés is megteszi a hatását az otp-ben. Egyébként csekkel is megszivattak már.