Regisztráció Blogot indítok
Adatok
72dormar (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
72dormar (törölt) 2013.02.04 15:33:40
Én azt nem értem, hogy aki egy liberális társadalomból jött, az miért nem tudja elfogadni, hogy a magyarországi magyarok ilyen kesergők, sírva vigadók, panaszkodók?! Ez a liberális diktatúra, hogy uniformizálni akarja a nagyhangú amerikai mentalitásra az egész világot, mert ahol nem olyanok az emberek, az mekkora trágya egy hely, maga a pokol.
Exportálni akarja az amerikai hangulatot is Magyarországra.
Minek? Ki kérte? Aki akarja, az magáévá teszi úgyis, aki meg nem, azt nem kell tűzzel vassal téríteni. Demokráciát, mentalitást, életmódot terjeszteni így nem célszerű. Nem megérteni akarja az országot, ahol most él, hanem amerikaiasítani, mert nem fér a fejébe máshogy. Egy magyar se akarja erőszakkal terjeszteni az amerikaiak közt az USA-ban a magyar életfájdalmat, és az amerikai se akarjon mindent lenyesni, amit nem ért.

Miért kell mindenkinek úgy látni a világot, mint a posztolónak?
Amúgy a posztolóval semmi baj nincs, csak éppen amerikai fejjel gondolkodik, azt várja el, hogy mindenki olyan legyen mint ő, repessen az örömtől, hogy Magyarországon élhet. A szülei nem véletlenül mentek el innen évtizedekkel ezelőtt, ebbe is belegondolhatna. A most itt élők az ő fizetésének töredékéből élnek, ez sem ad sok okot az ujjongásra...

Külföldön találkoztam pár amerikai és kanadai expattal, nem mindnek volt pozitív véleménye a saját hazájáról. Különösen egy kanadai pasas sztorija maradt meg bennem, aki USA-ban nőtt fel, kifejezetten az amerikai mentalitás és életmód elől "menekült" külföldre és találta meg az otthonát egy másik országban, ahol még csak nem is angol a hivatalos nyelv. Van ilyen is, csak hát egy kanadai.amerikai háttérrel, jövedelemmel sokkal könnyebben mozdult az ember évtizedekkel korábban, mint magyarral. Most már a magyarok is megteszik. Lépnek.