Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rkg

2 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van annál jellemzőbb erre a nyomorult NER-világra, mint az, hogy amikor egy magyar, oppardon Magyar, még inkább MAGYAR sikert a nemzeti szócső, a hírügynökségnek csúfolt MTI, amit már tényleg csak nagyon kivételes esetben és alapos forrásvizsgálat után lehet picit is komolyan venni, konkrétan…..
rkg 2018.10.23 09:26:47
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?:
Ne csináld már itt a hülyét.
Az, hogy bekerüljön a szövegbe hogy CEU-Akadémia együttműködés, attól függ, hogy van-e ennek az információnak hírértéke.
Az idei történések kontextusában szerinted van ennek hírértéke?
Tényleg ne legyünk már naivak: ennek az intézményi keretnek be kellene kerülni az MTI jelentésebe, jelen esetben pedig tudatosan kihagyták.
Idén 2010, 2011, 2012 és 2013 után immár ötödik alkalommal értékelnek évet a Mandiner szerzői. Pintér Bence írása. * „2013-ban sem jött el tehát a konszolidáció. Én hiányolom” − írtam tavalyi évértékelőmben. Nos, a konszolidáció, az 2014-ben sem jött el, sőt!…..
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
rkg 2013.11.27 12:20:16
@shitgun: egyenlő bánásmódot akarsz, buzi-e vagy?
így már érted?
Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A szemtanúk állítása szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. A delhir.com értesülései szerint a támadók szerb nemzetiségűek voltak, tehát a gyilkosság hátterében…..
Wass Albertfotó: littleborz.freeblog.huNekem semmi bajom nincs Wass Alberttel és nem is érdekel, sem a személye, sem a munkássága.Miért írok akkor mégis róla?Mert  egy korábbi posztomban említettem a nevét, egészen pontosan azért, mert a csepeli polgármester felhívást tett…..
rkg 2012.01.18 17:21:12
@nemorino: mégis állandóan jön az összehasonlítás. ami szerintem nem csak a politika gerjesztett. személyiségtípusok, habitusok különbsége ez. (tényleg azt gondolom igen ritka az, akinek mindkettő sül.) zenei analógiát azért hoztam, mert jobban érzékelteti a különbséget. cifrázások és dallamközpontúság egyik oldalon (miért nézné le az ember Mága Zoltán közönségét - ha kedvüket lelik benne?), vájt-fülűség és kompozíció a másikon (aki nem tudja miért jó KI, az érti egyáltalán Camus-t?).
ellehet fogadni azt is, hogy az előbbi giccsparádé, meg azt is hogy az utóbbi kakofónia. kinek mi. (azért nemzetközi elismerésre csak az utóbbinak van sansza. de mondom: szerintem everything goes.)
rkg 2012.01.18 18:23:36
@windex: az elfogadás személyes, a befogadás személyiség kérdése. és személyiség kérdése az is, amit felsorolsz: vállalkozik-e valaki arra hogy kiépít egy ismeret/tapasztalat készletet magában. sok kutatás ment a személyiség-kultúra összefüggés boncolgatására, legnagyobb apparátussal Sidanius/Pratto dolgoztak, zanzásítva az eredmény: aki önbizalom hiányos, az hierarchiákat akar látni mindenütt (teljesen mindegy ő hol helyezkedik el benne), akinek van önbizalma pedig sokkal kevésbé.
@nemorino: folytatva amit windex-nek írtam: mert (sajnos) kevés is a nemzetközileg elismerhető jobbos művész. ez a teremtés terepe, ha autoritásokat hordozol magadban, az gátol.
(amit a sorstalanságról írsz, az SZÁMOMRA teljesen rossz olvasat. de ezen fölös lenne itt vitatkoznunk.)
a poén az, hogy én nagyon elvont kortárs komolyzenét szeretek hallgatni olvasás közben - amihez képest Kurtág szinte Vivaldi - és hogy tudom ezt legkényelmesebben - megszakítatlanul, hosszan -megtenni? úgy hogy a leglibcsibb város (San Fransisco) rádióját hallgatom.
Fegyelmezettség vagy véleménydiktatúra. Lojalitás vagy szolgalelkűség. Önállóság vagy szétbeszélés.  Látszólag ellentétes jelentésű szavak, gyakran mégis nagyon szűk a mezsgye a fogalmak – és használatuk - között. Talán már kiderült, hogy nem tartozom azok…..
Legnagyobb vízhangot keltett és vitát kavart civilizációelmélet Samuel P. Huntington-é. Főbb tézisei és prognózisa a következőekben foglalható össze:1. A történelem folyamán most először fordul elő, hogy a világpolitika sokpólusúvá válik, nem egy vagy két civilizáció…..
www.icpsr.umich.edu/icpsrweb/ICPSR/ www.worldvaluessurvey.org/A mostanában népszerű összehasonlító kultúrakutatások célja egy kultúrákon átívelő, egységes társadalmi érték- és kultúraelemzési szempontrendszer felállítása.Számszerűsíthető eredményei nem abszolút,…..