Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zimó

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szentmisét mutatott be az "LMBT Pride" ("meleg büszkeség") fesztivál tiszteletére a Vatikán kommunikációs tanácsadója, az LMBT-lobbista James Martin, New York város Assisi Szent Ferenc templomában. A június 29-ei esti szentmise homíliájában a jezsuita pap azt mondta, az elmúlt években "sok pozitív…..
(Remélem a cím humoros oldalát mindenki érzékeli, tekintetbe véve, hogy a vedooltas.blog.hu praktikusan engem jelent, legalábbis ami a megírását illeti, így a fenti cím elég jó…..
Zimó 2014.10.10 09:24:02
Kedves Tamás!

Bár hozzászólásom nem konkrétan ehhez a cikkhez tartozik, de a védőoltások alapját érintik.
Tehát.
Az oltás és hatásának elvét nem vitatnám, fogadjuk el. A témában szakértő, csak egy másik orvos lehet és borítékolva van az eredmény.
Tehát fogadjuk el működik, hat.
A kell és kötelező még nehezen, de lemegy a torkomon, lenyelem, legyen.

Más oldalról közelíteném meg a témát.
Gyermekkorom emlékei közé tartozok amikor a 60-as évek végén falunkban az állatorvos végig oltotta a falú tyúkjait, aminek következtében az állomány több mint 90% elpusztult. Lett is felháborodás, aztán a szomszéd falvakban már nem volt kötelező beoltani a tyúkokat.
Én még emlékszem ara, amikor az orvos társadalom nagy vehemenciával csapott le a népi gyógyítókra, aztán a kínai orvoslásra stb.
Milyen meghurcoltatásokon kellett átesnie annak, aki nem az elismert módon akart gyógyítani.
Az embernek az volt az érzése mintha nem a beteg, a betegség lenne a fontos, amolyan boszorkányüldözés formájában, mint az inkvizíció.
Aztán szép lassan pár orvos megtanulta, mert nyitott lett és a vasfejű kollégák már nem tudtak mit mondani, kutya a kölykét mégsem eheti meg és a holló sem vájja ki a holló szemét, elfogadták.
Aztán nem rég jött a rendszerváltás, nálunk mindent leépítettek, közte a gyógyszer kutatás és
gyártást is, gyógyszer lobbi nagy része egy kézbe került és idegenben, ahogy sok minden más. Kétes dolgok kerülnek napvilágra. Lásd Génmódosítás. Nemrég, Rozsda a vakcinába stb.
Aztán pedig a gyógyszerügynökség. Tudom mert a családban volt és láttam mi folyt. Milyen ajándékokkal házaltak az orvosoknál.
Hálapénz.
Az orvosok egy jelentős része ezáltal korrumpálva lett. És még szépen, kulturáltan fogalmaztam
Jöttek a választások és sok orvos lett helyi képviselő. Aztán a testületi ülések fontosabbak lettek mint a rendelési idő. Ha szóvá tettük, vagy szóra sem méltatták, vagy felülről megkaptuk az eligazítást.
Bizonyos kezelések, műtétek csak várólistán, vagy ha nem akarsz várni fizetős.
<b>
Mintha nem az orvos lenne a betegért.
Mintha az érték nem az ember lenne, hanem a pénz.
</b>

Ezeket a dolgokat sokan látják és látták. Az emberek bizalma megrendült az orvos társadalomban.
Szerintem, tehát nem az oltás az ami miatt kampányolni kéne, mert azzal csak az emberek ellenérzését fogja erősíteni. Olaj a tűzre. Mert valamit minél jobban erőltetnek, magyaráznak az annál gyanúsabb, annál inkább nem kell.

Talán inkább berkeken belül kéne sepregetni.
Talán az orvos társadalom megtisztulását kéne ilyen erővel és vehemenciával elősegíteni.
Talán a kollégák viselt dolgait kéne egy ilyen blogban hirdetni, nyilvánosságra hozni és kérni a prakszisuk megvonását.
Korábban is többször találkoztam olyannal, hogy védőoltás-ellenes honlapokon megszólalók azt állították, hogy a gyermek esetében a háziorvos/allergológus/neurológus/stb. is azon a véleményen van, hogy az oltás okozott valamilyen bajt. Ezen két szempontból is szoktam…..
Zimó 2014.10.07 10:11:01
@pounderstibbons:
"Nézzük ezt a remek univerzális elveket jelen vitában: Az állam és szülők milliói be akarnak oltatni minden gyereket, mindegy is miért. Így kötelezettséget ír elő az állam, támogatói millióinak javaslatára és útján. De ez neked nem tetszik. Sajnos eddig nem sikerült meggyőznöd az államot vagy a milliós tömeget, emiatt a kötelezőség marad. Ez így kielégítő válasz neked?
"
Nem kielégítő, de elszenvedem az erőszakot és a következmény visszaszáll az erőszak tevőre.
Vagy kilépek a kiskapun, mert kiskapu mindig van ez a rendszer hibájából adódik. Aki keres talál.

"esetleg eltörlik a kötelezettséget, de valaki nagyon lelkes továbbra is. Ő meglátja a gyerekedet és beoltja. Mondanád erre, hogy " így járt"? "

A "ha" nem foglalkoztat, mert a jelenre koncentrálok, mert ott az élet.
Zimó 2014.10.07 10:18:11
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu):
Én is köszönöm a beszélgetést.
Ezzel elköszönök mindenkitől.
Isten áldjon Benneteket