Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DivyangVakil

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Placebopátia 2013.05.06 00:48:00
Akárcsak az előző írás, eredetileg ez is a kornyezetvedelem.co.hu számára készült; a korábbiak jobb oldalsávunkból érhetők el. A homeopátia (avagy hasonszenvi gyógymód) a XVIII. században élt Samuel Hahnemann (1755–1843) találmánya, napjainkig az úgynevezett „alternatív…..
DivyangVakil 2013.05.09 18:01:50
@Montefiore: "A zenével hasonlóképpen van az ember, nem a hatása van kódolva, hanem a dekódolt string váltja ki a részben konvencionális és megjósolható ("vidám zene", szomorú zene", magasztos egyházzene, programzene stb.), részben pedig az egyén diszpozícióitól függő hatásokat." Aha, és a dekódolt sztring hogy váltja ki ezt a hatást, lélekvakondok által? És ezek a lélekvakondok bele voltak kódolva a CD-be/kottába vagy sem? Attól, hogy "dekódolt sztring"-nek nevezed, attól még nem sokat tudtunk meg sem a hatás, sem az átvitel mechanizmusát illetően, ráadásul bekerült egy olyan változó, "az egyén diszpozíciója" ami már önmagában az áltudományosság gyanúját kelti...
DivyangVakil 2013.05.09 19:07:11
@Tgr: "Komolyra fordítva a szót, csodálatos dolog ugyan, amikor az ember információfeldolgozó szervei információt dolgoznak fel, de az ezzel vont homeopátiás párhuzamoknak csúnya szépséghibája, hogy nem tudnak hasonló szervet felmutatni, sem a forrásban, sem a célban." Ez nem ilyen direkt párhuzamnak lett szánva ahogy te olvasod, hanem csupán annak illusztrálására, hogy vannak hatások, melyeket nem anyagi részecskék közvetítenek, legalábbis nem ez a hatás lényege. Amúgy az, hogy "dekódolt sztring"-ről illetve "információfeldolgozó szervek"-ről beszélünk az persze nagyon tudományosan hangzik, de valójában nem sokat mond a dolog természetéről. Biztos a fülben történik valami, ja. A vizuális információ feldolgozásánál meg biztos a szemnél, nem vitás. De mint már említettem, azt hogy az optikai idegen milyen kódon fut a dolog azt még mindig nem tudja senki, és hogy ebből (a te példádban a betűk összeolvasásából) hogy lesz valami azt meg végképp nem. Ami a 0.5 és a 0.0001 közti különbséget illeti, ha hiszed ha nem két évig dolgoztam klinikai vizsgálatok adataival (referált cikkeim és egy szabadalmam is van ebből az időszakból) és tudom.

@csársz: Kösz, ez szívmelengető volt.
DivyangVakil 2013.05.09 19:17:04
@Tgr: Te is tudod, hogy ezek hipotézisek, hogy konkrétan hol vannak ezek a rendszerek és hogy vannak implementálva az agyban arról még rendes lokalizációs eredmények sincsenek (sokak szerint nincsenek is lokalizálva), nemhogy egy konkrét fizikai mechanizmuson alapuló, predikcióképes modell. Te valami olyasmit kérsz számon a XIX századi tudományosságot alig meghaladó homeopátián amit a XXI századi neuroscience se tud még teljesíteni.
Mondják, hogy valami túra lenne itten, dikta, és mondják, hogy régebben én is mondtam ezt. Ééééén? Milyen libát, kérdeznék vissza zsigerből, de nem ér, mert hozzák a szövegem. Kurva net, itt aztán nem jöhet az ember azzal, hogy most mégsem bontaná ki az igazság minden kis…..
DivyangVakil 2013.02.11 12:31:12
@neoteny: De hát ez mindegy, nem? Én magam is az eléggé minimális államot (bár nem egészen a Nozick-i ultraminimális államot) kedvelem, de ezzel nem lehet szavazatokat szerezni. Nem sziréndal kell, hanem értelmes, megvalósítható program, méghozzá olyan, amit jól le lehet bontani soundbite szintre. Egy ilyen soundbyte lehet persze az is, hogy wake up sheeple, köcsögre vesznek benneteket, de nem biztos, hogy ez nyerő.
DivyangVakil 2013.02.11 12:36:00
@jotunder: Nem, én a rendszert támogató kisemberekről beszéltem, azokról akikről a Szeretet helye posztod is szólt.
DivyangVakil 2013.02.11 12:40:13
@maroz: Ne legyen eleged, mint régi lurkolód mondom, csak írjál bátran, sőt. Ezzel most megyek is vissza lurkolni, mindenkinek nyugodt kedélyt kívánok.