Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stickhorse

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor tavaly a köztévé elindította A Dal című énekversenyét, tán maguk sem gondolták, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját kiválasztó nemzeti válogató stabilan egymillió fölötti nézettséget hoz majd, amivel a nézőkért kétségbeesetten kaparó tévé egyik…..
Stickhorse 2013.02.03 13:14:23
Tavaly volt szerencsém kihagyni a műsort, idén gondoltam teszek vele egy próbát, a végeredmény elég vegyes.

A műsor szerkezetére különösebben nem lehetek panasszal, bár a kínosan betanult felvezetőket személy szerint kihagytam volna, nem kell a számba rágni a dal üzenetét meg a "művész" lábméretét sem, megírtak valamit, indultak, mert jó promo, ennyi. Erőltetett.

A "szakmai" része viszont sajnos kritikán aluli. A Mrs. Colombo meglepően kellemes csalódás volt, nekik nem szabadott volna a nevüket adni ehhez a felhajtáshoz. Baricz "nyers" szöveges érzelemközlése inkább volt egyszerű, mint a faék, ettől függetlenül fogyasztható, én nekifutottam volna angolul. Palcsó karakter nélküli ripacs, a Gyurcsiknak legalább valami eladható arcberendezése van hozzá. Rácz Gergő sokadik George Michael-ihletésű lötyögése szintén csak a bárgyú mosollyal nyomható le a női rajongók torkán. A "beggránd"-nak csúfolt Background zenei alapja legalább próbált modern lenni, de az előadásra még rá kell gyúrni. A fiatal kiscsaj túl tini még ehhez, az X-faktoros Zolika stílusával vallatni lehetne. Maradt az ügyeletes mélyérzésű szépszemű meg a vak lány duettje, ami vállalhatatlanul hamiskás lett, meg kedvenc Ildikónk önkitárulkozása, aminek sikerült olyan közhelyekkel megtűzdelt, semmitmondó szöveget összehozni, hogy minden költőnk egyszerre foroghatott sírjában a magyar nyelv ilyen szintű megkínzását hallva. Egyedül Leander zongorakíséretét tudtam értékelni, nem is tudom, mit keres egy ilyen produkcióban.

Ennek fényében a zsűri ajnározása kritikán aluli, a pontoknak simán 4-6 körül kellett volna mozogni.

Reméljük, lesz ez még jobb is...
Stickhorse 2013.02.03 13:35:44
@Simon Liza: Abban teljese igazad van, hogy Dáneséknél volt aura, csak akkor nem kell köré ezt a profizmust, szakmaiságt meg igazságos megmérettetést erőltetni. Vigyünk ki őket, rakjunk a lábaik közé egykét kiskutyával kergetőző kiscicát, meg ahogy fentebb egy kommentben olvashattuk, Weisz Fannit, aztán lesz ott olyan aura, hogy elolvad mindenki, egykét európai vérző szívből folyó sms-áradatot megnyithatunk, aztán majd lesz valami.

De ha tényleg szakmaiság meg zenei minőség, akkor a tegnapi produkció alapján semmi keresnivalójuk a versenyben.
Stickhorse 2013.02.03 22:52:39
@sadsa: Tisztában vagyok vele, hogy Leander a szerző, nem is a szövegért, hanem a zongorakíséretért dicsértem. Ettől függetlenül a szöveg valami borzalom volt, és változatlanul sajnálom, hogy Leander nevét ilyen közegben kell látnom, pedig ígéretesnek indult a srác... A dalt Ildikó modorossága és mesterkélt előadásmódja nekem pedig csak méginkább élvezhetetlenné tette... Dehát ízlések és pofonok.