Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BallaG

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De régen is írtam már ilyesmit...Ugye én két féle filmről írok kritikát: ami nagyon tetszett, és ami nagyon nem. De alapvetően sokféle szempontból lehet kritikát írni, én mindig az alapján teszem meg, milyen érzéseket váltott ki belőlem az adott film. Az első hobbit film pedig…..
BallaG 2013.02.02 23:01:51
Üdv mindenkinek. Véletlen akadtam rá erre az oldalra, és elolvastam a kritikákat.

A legtöbb vélemény a film előtt az volt, hogy ilyen vékony könyvből miért kell 3 rész csinálni. Én is tartottam tőle, és kifejezetten rettegtem, hogy mit csináltak a történettel, hogy nyújtják, mint a rétest. De megnéztem a filmet, megnyugodtam, és már csak az bosszant, hogy karácsonyig kell várni a következőre.

Elég nagy rajongónak tartom magam olvastam 5x a Gyűűk Urát, 3x a Hobbitot, a többit 1-1 alkalommal (Szilmarillok, A Gyűrű keresése, Húrin Gyermekei, Elveszett meséket, plusz Tolkien élete)

Attól is féltem, mit csinálnak a 3 vaskos kötetű gyűrűk urával, életemben soha sem gondoltam, hogy bárki képes lesz jót készíteni belőle, de nem volt igazam.

A történeti hűség nagyjából megvan, a film pedig nagyon jól van megcsinálva.

Ha valakiek el kellene magyaráznom, hogy miért 3 rész egy vékony könyvből, akkor kb. ezt tudnám neki mondani:

A Gyűrűk Ura 3 vaskos kötetben egy hatalmas kalandregény, részletes jelenetkidolgozásokkal, tájleírásokkal, felnőtteknek (nagyobbaknak). A Hobbit inkább gyerekmese, a szövegezésében és a részletesség terén is. Ezt a gyerekmesét kellett felturbózni egy kicsit a látvány miatt. Így minden elismerésem a készítőknek.

Azoknak, akik nem olvasták a történeteket, és kritizálják a filmet azt javaslom, hogy szánjanak rá időt, és olvassanak el mindent. A Szilmarillokat, a legvégén, mert ha azzal kezdik (ami Középfölde világának "Bibliája") nem biztos, hogy mindent el fognak olvasni. Ehgy kicsit nehéz.