Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béla Keresztes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ma kaptam meg ezt az írást Ogrétől azzal, hogy nem biztos, hogy be kellene tenni. Ehhez tudni kell, hogy ő az az ember, aki inkább továbbáll és nem teszi amit amúgy tenne, csak hogy ne bántson meg másokat. Valami ilyesmit éreztem most is. Telefonon hívtam vissza, mert egész nap…..
Béla Keresztes 2013.03.16 14:42:57
"Hiszünk egy vallást, ami még csak meg se vigasztal, amikor valaki elmegy közülünk. Láttátok mind szerintem II. János Pál temetését. Kisírt szemek, összeomlott életek. Képes vajon egy ilyen vallás belső békét adni? Erre egy vulgáris kifejezés jut eszembe: LÓFASZT! "

Van itt keresztény-gyűlölet bőven.

Én valahol hallottam, hogy annak idején, mikor Buddha meghalni készült, a tanítványai megsiratták őt. Akkor most a buddhizmus is megvetendő? Tudod miért sírnak az emberek? Mert éreznek, elég nagy baj lenne, ha nem sírnál, ha elhunyna egy szeretted, akkor az azt jelentette, hogy nem éreztél iránta semmit vagy elfojtod magadban a gyászt.

Voltál már szerelmes? Szerettél már valakit tiszta szívből? Sírtál már miatta? Nem? Akkor hazudtál, mert nem voltál szerelmes, nem szerettél.

Szerintem te (ti?) nem ismertek igaz, hívő keresztényeket. Nekem vannak ilyen ismerőseim, barátaim, sőt barátnőm is volt. Hihetetlen szeretet (ember- és életszeretet, -tisztelet) árad ezekből az emberekből. Nyitottak, jófejek, érdeklődőek és spirituálisak.

Aki szerintem ezt a cikket írta, az nem ismeri a keresztényeket, max könyvből, és azokból is csak azokat a részeket szedi ki, ami bele illik az ő kis "dobozába" a többit meg sem hallja. Nem elég könyveket lapozgatni, meg (ez lehet erős lesz, és ebben viszont én nem ismerlek titeket annyira, de ebből az írásból egyelőre ezt tudtam összerakni) lelkizni, meg elmerülni, hogy milyen szép a természet, meg az élet, meg reinkarnáció, meg mit tudom én. Meg kell ismerni a másikat is! A másik embert! Abban, hogy miben és hogyan és miért hisz! És ne gyűlölködjünk! Mert ebből az írásból egyértelműen árad a kereszténygyűlölet.

Egyébként ahogy írom ezeket a sorokat, eszembe jutott valami. Mondjátok, hogy az Aya megmutatja a belsődet, ki vagy valójában, önmegismerés, befeletekintés... nem lehet, hogy emiatt kissé beszűkültek lesznek, akik Ayaznak? Hogy túl sokat foglalkoznak magukkal? És kevésbé figyelnek oda a másikra? (Ezt most függetlenül a fentiektől kérdezem, pusztán kíváncsiságból.)