Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabee38

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sármellék mellett vezetett el utam. Jó barátom Laci felhívta a figyelmemet a volt orosz laktanyára. Természetesen nem kellett unszolnia, megnéztük. A kapunál a FlyBalaton köszöntő táblája fogadott, mivelhogy a volt katonai reptér egy részét hasznosították, a reptér és…..
Csabee38 2013.08.24 19:20:10
Hogy miért van szükség a kármentesítésre?! Még a kérdés is felháborító!! Ha valamihez hülye vagy akkor inkább ne szolj hozzá! Rendszeresen járok ki a laktanyába, mert nagyon szeretem az ilyesmit, és még mindig nem értem a végére a felderítésének!
Ezért, és mert a talajtisztítóknál dolgozik az egyik barátom, belelátok az adatokba, látom mi van ott!
Nem is lehet vele senki tisztában mekkora a baj a talajban! Szerintem nem fognak vele végezni 2015-re! A tobb mint 60 egyenként 15e literes tartájokat már kiemelték a földből, a körülöttük lévő több tízezer köbméter földel együtt, de csak ez után derült ki, hogy mekkora a baj!
Folyamatosan mennek a berendezések, és nem kamu az, hogy a mintakutakból naponta vödörszám lehet lemerni a tiszta kerozint, gázolajat, vagy épp a hidraolika olajat! Attol függ melyik tartájcsoporthoz közel húzodott épp az a vízér! Szinte mindegyikben volt még valamennyi, valamilyen olaj! A korozzió mértéke döntötte el, hogy mennyi!
A tankállomás bontása során kerültek elő dokumentumok, amikből kiderültek az utolsó mért üzemanyagszintek! Gondolom sejted, hogy nem találtak annyit! Jórésze a földbe került! Itt most többszázezer literekröl beszélünk! Ez pedig elfogadhatatlan egy ilyen gazdag flóráju, és faunáju környezetben!! Nagyon nagy szükség van a talaj kármentesítésére! Ebben a csak az a bosszantó, hogy ezt nekünk kell megfizetni! Valahogy rá kellene terhelni az Oroszokra a teljes költségét az összes laktanya teljes tisztítására!