Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piszmogi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álmomban Erőss Zsolt voltam. Feltámadtam - vagyis, a csuda tudja, én nem úgy éltem meg, mintha meghaltam volna, egyszerűen csak aludtam egy jót. És most felkeltem. Letakarítottam magamról a szikrázó, érintetlen havat, amivel betakaróztam, és elindultam lefelé a hegyről. Az…..
Ha százból öt ember statisztikailag nem éri meg, hogy nyugdíjas lehessen, miért ne lehetne előrébb hozni a nyugalmasabb éveket? Legalábbis ezt tette egy brit újságíró, Ed Hawkins, aki 33 évesen döntött úgy, hogy felmond, és a nagyvárosi nyüzsgést a dél-francia vidék…..
piszmogi 2013.04.26 23:36:47
@csepke: nem teljesen követem a gondolatmenetet. Ha a példánkban napi 10 óra munkából tudjuk fenntartani magunkat (vagy 2 x 10 órából), akkor egyrészt napi 5 órában is kell BKV bérlet, mert attól még ugyanúgy kell ügyet intézni, másrészt a gyerek attól még ugyanúgy jár intézménybe, ahol étkezni fog, harmadrészt a munkavállalók kb. 99.9%-a nincs abban a helyzetben, hogy közölje a munkaadójával: holnaptól csak napi 5 órára jövök be, OK? Ha nyer is 36e Ft-ot egyik oldalon, sokszorosát fogja elveszíteni anyagilag a másik oldalon, ha meg is marad a munkája.
Mondom mindezt úgy, hogy van egy gasztroblogger feleségem, nem eszünk mű kaját, piacon és egyéb válogatott helyeken vásárolunk (ami néha fél nap utánajárás, mert 10 boltban kapja meg az ember a különféle jó árukat) és persze mindez iszonyatosan több pénzbe kerül, mintha vennénk a sz@rt mint az átlag. Ha megfelezem a munkaidőm, ezt nem tudom megtenni, mert az élelmiszer nem lesz tőle olcsóbb. Sőt, vidéken sokszor még drágább és gyérebb is a választék. Ezen kívül itthonról dolgozom és nincs főnököm. De fele ennyi munkától a hitelem nem lesz fele ekkora.
Persze mondhatjuk, hogy adjuk fel a házat, a kertet, a kirándulásokat, az utazásokat, az élményeket (amit mind a tartalmas időtöltés miatt finanszírozunk), béreljünk egy lukat és találjuk meg a boldogságot a kutyasz@ros utcán meg a Dunát bámulva. Hát nem tudom. Pl. hogy most nemrég megnézhettem Vietnámot engem épít belül.