Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Das schönste Bundesland der Welt

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.04.14 21:36:44
@dirtyfreebird: "A szevasz az osztrak vagy nemet koszones?
Mert egyszer ramkoszont egy nemt hogy szevasz en meg beszeltem neki fel orat magyarul.
Mivel azt hittem magyar. "

Itt Vorarlbergben nagyon sokszor így köszönnek, szóval ez alapján osztráknak mondanám. De lehet, hogy használják Németországban is. Egyébként azt mondják, hogy "Servus" csak elsőre úgy tűnik, hogy szevasz. Mikor idekerültem én sem értettem, hogy most mi van. :)
Das schönste Bundesland der Welt 2013.04.14 21:40:01
@zopilote:

mother ticket
mother if good

:)
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.03.19 17:10:48
@hagyma: grat
Das schönste Bundesland der Welt 2013.03.19 17:42:47
@szaszo71: Csak azért választottam ezt a nevet, mert errefelé bemondják a rádióba, hogy : Antenne .... és a nick. Te melyikre gondolsz?
Magyarország sok szempontból az egyik legjobb hely – írja mai szerzőnk, Pitytor, ám gyorsan hozzá is teszi: csak megélni nem lehet, különösen, ha az eddigi átlagosnál jobb életminőséget a munkanélküliség fenyegeti. Ráadásul egy kisgyermekes anyának gondolnia kell a gyermeke…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.03.03 01:19:33
@gyapjasmaki: A svájci - magyar összehasonlításhoz lenne egy-két gondolatom:

- a 4 frankos kenyér azért nem pont olyan minőségű, mint a 220 forintos. Nem tudom, hogy élsz, de - ha Magyarországon - , akkor egyszer vegyél egy 500 HUF/kilós kenyeret. Még az sem éri el a 4 frankos színvonalát.

- a lakhatás természetesen nagyon drága dolog Svájcban, de ha a 4000 frankból kifizeti a lakbért meg a számláit és még kaját is vesz magának az ember, meg még utazik és mulat is egy kicsit, akkor szerintem olyan 1500 frank megmarad. A magyarországi 110000-ből talán egy 10000-es (de ebben az utóbbiban nem biztos, hogy benne van a mulatás). Meddig kell spórolni, hogy vegyen az ember mondjuk egy Skoda Fabiat? Ha esetleg akar valaki nyaralni, ahhoz mennyit kell dolgozni?

A svájci 4000 frank sokkal többet ér, mint a magyarországi 110000 forint.
A héten már március, és ilyenkor már mindenkinek elege van a télből (már annak, akinek jut és nem valamilyen kellemes éghajlaton olvasgat...). Úgyhogy azt javaslom, búcsúztassuk el a telet, és hogyan is tehetnénk ezt stílszerűbben, mint egy képes beszámolóval az orosz télről,…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.25 19:50:28
@hagyma: Mondjuk abban igazad van, hogy Magyarország megvár. Lehet, hogy már említetted, de lemaradtam róla. Miről szólna a könyved?
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.25 19:39:13
@hagyma: úgy érted, hogy folytatod/újrakezded a rendszeres posztolást? Vagy mikor van a vég? :)
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.25 19:41:17
@zopilote: talán az is, de nem tudom miért először a Kedves csirkefogók jutottak az eszembe.
Közhely persze, de egy külföldi újrakezdéssel az ember nem csak a világról, de önmagáról is rengeteget tanul. Ennek példája mai szerzőnk, Ági is, aki az Egyesült Államokban levetkőzte önsajnáltató énjét és megtanult pozitívan gondolkodni. „2011 januárjában, másodéves…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.23 20:53:56
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.23 21:05:51
@hagyma: Azért, amikor ez történt eléggé fel voltam háborodva! Érdekes, hogy pl. itt Ausztriában - és Németországban is - az alkohol és a vezetés nem zárja ki egymást. 2 sört még be lehet nyomni és utána a volán mögé lehet ülni. Persze, ha ilyen állapotban baleset résztvevője az ember, akkor 99%, hogy ráhúzzák a balhét. Még akkor is, ha egyébként nem ő a hibás. Szóval meggondolandó!
A cím nem csak mai úticélunkra, Máltára érvényes (noha, mint Andi írásából kiderül, oda fokozottan), hanem azt gondolom, általában véve is minden országra, ahová kívülállóként csöppenünk. A mai posztban azonban természetesen nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.09 11:08:41
@tilmir: a nyelvvizsga és a nyelvtudás - legalábbis Mo.-n - nem feltétlenül jár kéz a kézben. Van többféle nyelvvizsga rendszer és valamelyik könnyebb, valamelyik meg nehezebb. A Rigó utcai nyelvvizsga (ma már Origó nyelvvizsga néven fut) például az egyik legnehezebb, mert nagyon szivatós nyelvtani teszttel méri le a nyelvtudást viszont az egyik legkevésbé hasznos. Általában azok a rendszerek jobbak, amik egynyelvűek és nemzetköziek (Goethe például.) Nekem is Goethes van, de szerintem ez sem ad teljes képet az igazi nyelvtudásról. Van egy "levélírós" feladat benne. 200 szavas olvasói levelet kell benne írni egy cikkről általában. Ha az ember 10 vagy akár több jól hangzó szófordulatot bemagol (Ich bin damit nicht einverstanden, dass..) akkor már nem is nagyon kell semmi mást írni. És ugyanezeket a fordulatokat természetesen a szóbeli részen is el lehet sütni a vizsgának.
Viszonylag ritkán van szó arról, itt, a blogon, hogy milyen a vállalkozói élet külföldön. Pláne Svájcban, ahol a jelszó az élni és dolgozni hagyni, és ahol a hivatalok is inkább segítenek, mintsem a legrosszabbat feltételeznék. Svájci országfelelősünk, Tilmir mai írásából…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.02.06 17:15:15
@hagyma: Pont tegnap voltam Zürichben. A belvárosban a vasútállomástól 3 percre 20 perc parkolásért 2 CHF-et fizettünk egy parkolóházban, de az Irchel Universität parkolójában - ahonnan 5-6 villamosmegálló a belváros - 6 frankot fizettünk kicsit több, mint 5 órára. Mindkét helyen könnyen találtunk parkolóhelyet.
Kanadáról sok ok miatt idealizált kép él bennünk itt, Európában. A nyugalom, a társadalmi béke országának tűnik, de a leegyszerűsített kép ebben az esetben sem igaz. Hogy mi igaz és mi nem, az azonnal kiderül. „Kanadában tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A…..
Das schönste Bundesland der Welt 2013.01.31 19:02:42
@Qué-Béka: És mi van azzal a 4 stopp táblás dologgal? Van egy egyenrangú útkereszteződeés és ha 4 autó egyszerre ér oda akkor az először odaérkező mehet tovább. Mi van akkor ha ott feltorlódik a kocsisor? Én biztos nem tudnám megmondani, hogy ki volt ott előbb. Bár azt sem tudom, hogy ilyen esetben (4 autó egyszerre az egyenrangú kereszteződésben), hogyan kellene alkalmazni a jobb kéz szabályt!
Das schönste Bundesland der Welt 2013.01.31 19:09:37
@hagyma: Tehát az USA-ban is lehet jobbra kanyarodnia a pirosnál? Minden államban?