Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SydneySage

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
száz vasútat Utas, fizess! 2013.05.02 07:53:39
Bejelentették (illetve a MÁV-START honlapon, nem túl feltűnően megírták), hogy több száz gyors és sebesvonaton pótjegyet kell váltani. Leánykori nevén IC pótjegyet. Ez kétszáz kilométerre 295 forint, de a szomszéd faluba 150. Utóbbit mondjuk 90%-os jegy mellé (25-30 forint)…..
SydneySage 2013.05.02 13:30:48
@Like a Sir: És most kérlek vesd össze a vonatjegyárakat az ausztriai fizetéssel és a szolgáltalás minőségével is...
Egy ideje már ismerjük egymást igaz? Hát akkor nagy vallomást teszek nektek, úgyhogy figyeljetek NERtársak! Voltam már rokkant, közmunkás, munkanélküli, vagy bepalizott munkavállaló, bivalybasznádi Annus néni, bohócügyi államtitkárt kereső mesehős, és még sokan mások, most…..
SydneySage 2013.01.30 10:19:08
Szóval én meg csak szeretnék friss levegőt szívni.

Amikor megyek az utcán, ezt nem tudom megtenni, mert legtöbbször egy dohányos sétáltatja előttem a cigijét. Néha-néha beleszív ugyan, de az út nagy részén csak tartogatja a kezében és füstfelhőt húz maga után amit még véletlenül sem lehet kikerülni.

Amikor be szeretnék menni egy épületbe, szintén füstfelhőn keresztül kell megtennem, nem beszélve arról, hogy úgy kell kerülgetnem a dohányosokat, akik még véletlenül sem állnának pár méterrel arrébb.

A buszmegállókban szintén. Mert hiába a törvény, ha nincs aki betartassa. Bár az is szomorú, hogy egy törvény kell ahhoz, hogy beláttassa az emberekkel, hogy nem illik más emberek orra alá füstölni. Nem csak a gyerekek, asztmások vagy terhesek közelében nem illik, hanem bármelyik másik embertársatokat ugyanúgy károsítod a dohányzással, és nekik ez nem saját választásuk mint Neked.

A vonaton is hiába van betiltva a dohányzás, hiszen ott a mosdó, ahova negyedórákat kell sorbanállnia annak, aki rendeltetésszerűen szeretné használni, ráadásul utána ott kell fuldokolnia a kis fülkében az előtte távozó élvezeti tevékenységének nyomában.

Szeretnék friss levegőt szívni otthon, de sajnos nem tudok kiszellőztetni, mert az alattam/mellettem levő lakás ablakából ömlik át a füst.

Neked jogod van dohányozni, de nekem nincs füstmentes levegőt szívni?

A túlzott szénhidrátfogyasztás sem egészséges dolog, de azzal,hogy valaki pár szelettel több süteményt fogyaszt el a kelleténél még nem tesz közvetlenül kárt a testemben.

Felőlem alakítsanak ki dohányzó létesítményeket is,
de nem értem hogy a dohányosok számára ép ésszel miért nem felfogható, hogy a dohányzás káros tevékenység.
SydneySage 2013.01.30 10:44:07
@Fenimore:
Megfordítom: nem értem, a nemdohányzóknak miért nem fogható fel ép ésszel, hogy azt teszek, amihez kedvem van, hogy olyan termékeket fogyasztok, amilyeneket akarok. Oké, a kulturálatlan dohányosokat nem menti meg semmi, de amíg valaki nem pöfög az orrod alá, közöd nincs a szokásaihoz.

Addig nincs közöm mások szokásaihoz, amíg amit tesz, annak nincs köze az én életemhez. De amint részletesen ismertettem az előző hozzászólásomban,
a napomnak szinte nincs olyan pontja, amikor ne kellene dohányfüstöt szívnom.

Mit érdekelne amúgy engem, hogy te mit csinálsz, ha az nem károsítaná közvetlenül az én életemet?
De a kulturált dohányzás ott kezdődik, hogy valaki felismeri, hogy igenis nem csak a saját egészségét károsítja a dohányzásssal, és az, amit tesz, közvetlen hatással van másokra is.