Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mide

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:1. Minden embernek vannak ráksejtek a…..
mide 2014.01.24 12:49:47
Új korszak kezdetén

Még régen, Nagyanyámtól hallottam, a hideg évszakok kezdetén, a természetben megtalálható növényfőzeteket ettek, ittak . Ezeket a füves emberek és javas asszonyok által gyűjtött növényekből készítették. Ők voltak ezek ismerői, és mindenki bízott bennük!
Ma a velünk élő utódaik , a sok százéves nyugati és keleti tudást ötvöző, egészség megőrzéséért munkálkodók hozzák el hozzánk . Csak pár név : zöld tea , fekete áfonya , fekete-ribizli , borókabogyó , gyömbérgyökér , citromfű , csalánlevél , máriatövis mag. Tudott és közismert, ezek jótékony hatása, de ha betegek vagyunk, mintha elfeledkeznénk erről, és rohanunk medicinát íratni.
Pedig törődnénk magunkkal, ahogy az autónkkal; szerviz, karbantartás, műszakira felkészítés, amik nem kis pénzek! Ha ennek töredékét, a testünk, egészségünk karbantartására fordítanánk, megelőznénk a betegségeket, a természet adta kincsek segítségével!. Azon kívül, hogy orvosságra, orvosra nem költünk, talán a nyugdíjas évek hossza és életminősége is más lenne!
A füves emberek és javas asszonyok mai leszármazottai ezért létrehoztak egy intézményt melynek az egészség megőrzése, a test optimális egyensúlyi állapotának folyamatos fenntartása és mindenki hozzásegítése a célja !
Mi, akik szintén így gondolkodunk, és teszünk érte, létrehoztuk kis saját csoportunkat : Éveket az életnek ! Jelszavunk,mottónk : Ahová bekerülni könnyű, kimaradni belőle pedig nem éri meg ! És amikor már CSAK az egészségünk KARBANTARTÁSÁRA használjuk a mai kor „FÜVES EMBEREINEK” természetből merített kincseit, talán új és minőségi életnek és évnek a kezdetén leszünk ! Ehhez kívánok sok egészséget és "boldog új évet !
dezsomiklos.clubtshe.com
Még régen, Nagyanyámtól hallottam, egészség megőrzésre,betegség  és minden féle nyavalya elűzésére, a természetben megtalálható növényfőzeteket ettek, ittak . Ezeket a füves emberek és javas asszonyok által gyűjtött növényekből készítették. Ők voltak ezek…..
Magyarországról nagyon sokan ingáznak Ausztriába idénymunkára, azaz kint töltenek pár hónapot, végigdolgozva az időszakot, majd pár hétre hazatérnek. Majd kezdik újra az egészet. Nem egyszerű élet ez, sok buktatóval, nehézséggel jár, miként azt a mai poszt szerzője, Nóri is…..
mide 2013.10.23 22:07:51
Emberek ez az ingázás ? Ez a poszt, szerintem nem az ingázásról szól ! Nagyon sokan ingáznak, de ők nap mint nap járnak munkába otthonról,ki az osztrák munkahelyre és vissza .
Erről sokat tudnék mesélni! Ötven hónapig napi 300km oda vissza,egyik héten 4,másikon 5nap .
Mbraun szerint, a 2-5 hó kinti munka és a 2-3 havi itthon lét ingázás.
Én nagyon sok magyarral megismerkedtem kint, és Ők ezt úgy élték meg, mint azok, akik idehaza 200-300 km-re tudtak csak elhelyezkedni, és a munkakörülmények függvényéven tudtak csak haza jutni .
Végezetül : aki kint akar huzamosabb ideig dolgozni, az szánjon rá időt, megismerni a kinti környezetet, keressen ott egy két magyart, aki már kint dolgozik (mert mi mindenütt ott vagyunk) és az így szerzett ismeretek birtokába kopogtasson be a leendő munkahelyére .
De lehet úgy is, fejest a mély vízbe. majd csak lesz valahogy! Ha elfogadom a körülöttem zajló világot, tudok alkalmazkodni, a kényelmetlenségeket, az idegen szokásokat, csak átlépendő akadályoknak tekintem, akkor az idegenben töltött egy két ünnep kilométerkő, a hazafelé vezető úton.
De ezek az emberek tudják, hogy ezt meddig lehet csinálni.
Olyan munkahelyen dolgoznak, ahol ha mást nem is, a jövő anyagi biztonságát próbálják megteremteni .
Persze vannak akik a nyelv tovább fejlesztése, akik a szakmai tovább képzés és akik az itthoni mellőzöttség miatt válasszák a
kinti munkát .
A kinti alkalmazottnak, pláne ha vendéglátás területén dolgozik
, számolni kell azzal, hogy az ünnepek hozzák a tulajnak a jó forgalmat. ez mindenütt így van ! És azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar és oszták (de ide behelyettesíthető bár mely nemzet) ünnepek nem mindig fedik egymást .
A munkán kívüli életet pedig annak aki tudja,hogy mit akar és elszánt, meg kell szervezni tudni, igaz nem megy egyik napról a másikra, de egy két hónap után már ez sem probléma.
Zoltanus blogja Dolgozz, magyar! 2013.05.16 10:05:24
Dolgozni akarok. Szeretnék minden hétköznap reggel bemenni a munkahelyemre, és valami hasznosat tenni. És nem aggódni azon, hogy nem lesz miből megélnem, hogy nem tudom fizetni az albérletet és azon aggódni, hogy csalódást okozok a szüleimnek, amiért nem tudok megállni a saját…..
mide 2013.05.20 15:32:45
Te fiatalon itt nyavajogsz. A lehetőségek tárháza van a Te korosztályod előtt .Tudom ,még az élettapasztalat az hiányzik ,de a fiatalos lendület sok nehézségen átvisz !
Ne a környezetednek mutasd meg ,hogy ki vagy,mit tudsz és mennyit érsz !Csak Magadnak !
Felejtsd el a hagyományos munkahelyeket, hisz azok is a piramis elv alapján épültek fel,amit nem akarsz csinálni !
Ültesd át a gyakorlatba azt amit az iskolába tanultál és ami ott megfogott! Gépészként-kisgépek javítása; növényvédősként-kertészkedés; bölcsészként-újságírást, ha hiszel magadban-és ez az első-akkor amibe belefogsz az sikerülni fog!
Írod : "szívesen lennék újságíró, publicista vagy részese valamilyen agytrösztnek".
Írjál cikkeket internetes oldalakra,írd le azokat a gondolatokat amelyek foglalkoztatnak, mondj róluk véleményt és
ha nem is azonnal,de azt veszed észre már felkérésre, honoráriumér csinálod !
Légy részese egy agytrösztnek,,de ezt Te hozd létre !Napoleon Hill szerint "mindenki úgy él és gondolkodik ,mint az őt körülvevő legtöbb ember" . Jelöld ki a célt, térképezd fel az odavezető utat,szerezd be azokat az eszközöket,melyek átsegítenek az akadályokon. Majd társaid is akadnak,akiket megtanítasz az addigi tudásodra és mire a csúcsra érsz ,tanulsz annyit(és keresel is),hogy már nem vágyódsz "agytrösztbe" ,nem akarsz másoknak bizonyítani !
59évesen,mezőgazdasági gépész végzettséggel vagyok 8 éve munka nélkül !
Munkahely keresésben kimerítettem az összes lehetőséget. Végül az interneten találtam egy felhívást távmunkára. Mivel időm (sajnos)volt,a sok tucat lehetőséget végig néztem ,és kiválasztottam a legjobbnak tűnőt.Ennyi idősen kicsit nehéz volt megtanulni azokat a lehetőségeket , amit a számítógép és az internet nyújt, de nem bántam meg!
A 21.század szakmájának köszönhetően, és az általa nyújtott lehetőségek segítségével ,már nem érdekel,a hagyományos munkahely és a vele megszerezhető nyugdíj! Most már tudom, mi az anyagi függetlenség ,a szabadság !
Most ezt csinálom , segítek másoknak elérni azt ,amit én elértem.
Megmutatom azokat a lehetőségeket másoknak, melyekkel elindulhatnak Ők is a szabad ,anyagi függetlenséget biztosító jövőjük felé .
És a végére még egy idézet Napoleon Hill-től: "Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni."