Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Böjtös Attila

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2011 évi C. jelzésű egyházak jogállásáról szóló törvényt támogatják mind a hazai, mind a nemzetközi ateista társadalmi szervezetek, és szerintük már csak a maradék 14 egyházat kellene hasonló civil szervezet státuszba tenni mint a többit, és teljes lenne a…..
Böjtös Attila 2013.01.27 20:42:04
@Égilény: Kicsit kiforgatod .. A vallásos emberek hisznek istenben ,erre mondjuk mi ateisták ,hogy nincs ,nem létezik. De első sorban :
Minden egyházat, felekezetet ,és vallási tömörülést megtagadunk ,és ebből adódoan az "istent".
De nekünk ateistáknak is van hitünk.. Magunkban hiszünk,és abban ,hogy saját életünk kovácsa vagyunk,tehát ahelyett hogy imátkoznánk ,és szobrokat magasztalnánk ,az idő alatt is azon gondolkodunk, mit tegyünk még ,amivel jobbá tehetjük életünket.

Bizony ,Bizony..

Nem vagyunk isten gyermekei ,a földnek,és annak evoluciojának, fejlődésének gyermekei vagyunk.
Böjtös Attila 2013.02.01 11:15:43
@Simabor:
Darwin elméletének , köze nincs az hogy Isten fia ,gyermekei lennénk. Elméletének lényege,"hogy a természetben az élőlények egymással versengenek a fennmaradásért."Ez egy öntudatosság,az életben maradás akarata . (pl: miért egyre magasabbak az emberek?: ki van mutatva,hogy az emberi szervezet védekezési mechanizmusa ,a szmog ellen,mert túl akar nőni rajta,és ezzel védeni a szervezetet.) Sok sok kérdés megválaszolatlan még ahhoz ,hogy Darwinnál , egy elmélet mellett megragadjunk és szegényes felfogásra is vallana ,bár alapjaiban ,vannak elfogadható tények benne.De, ebben a kérdésben ,materialista gondolkodású ember vagyok ,tehát "istennek" köze annyi hozzá ,mint döglött verébnek ,a Herendi porcelán készítéshez.

Az ,hogy a Földet(mikor főnév) kis betűvel írtam,ez egy akkora hiba ,amibe azonnal bele lehet kötni. Ez igen.

Kérdésed nem értem,mit szeretnél kifejezni az Oráng után szóval. Tehát erre választ adni nem tudok. De ,azt máris írom,hogy nem hiszek ,semmiféle túlvilági zagyvaságban.

Üdvözletem.