Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unboundedme

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mesélek valamit. Abban a reményben, egy kormánytag kezébe kerül. Esetleg egy ellenzéki kezébe. Elgondolkodik. Elgondolkodnak. Tudom, hiú ábránd, de álmodni még szabad. Induljunk onnan, hogy a KSH takarékossági okokra hivatkozva nem adja ki a szegénységi adatokat. Majd csak az…..
unboundedme 2014.10.10 13:46:12
@Atesz1987: nahát ezt valami egészen fantasztikusan látod: ki kellene jönni a panelből, és elmenni vidékre, aztán megnézni, hogy mennyire jól élnek az emberek.
De biztosan mások a fogalmaink a szegénységről, ha szerinted a mélyszegénység fogalma mindenképpen azt jelenti, hogy amennyiben valósak az állítások, akkor az ország úgy nézne ki, mintha Afrikában élnénk.
Arról nem is beszélve, hogy a cikk a gyerekekre van kihegyezve.
Nagyon vártam ezt az alkotást. Nagy kedvencek közé tartozik az Alien kvadrológia. Viszont amint elkezdték játszani a filmet, jöttek a rossz kritikák. Csalódottság stb .... Ez viszont sokkal kíváncsibbá tett engem.Azt kell, hogy mondjam, hogy Scott ismét összehozott egy nagyon…..
unboundedme 2013.04.06 10:57:33
Olvasgattam már itt néhány bejegyzésedet, a madridista miatt főleg, és most csak azért írok, hogy tudassam, mennyire eltér a véleményünk, anno én is írtam róla egy terjedelmesebb véleményt (kritikát?) :D Nem vagyok rajongója a filmsorozatnak, mivel a thriller nem igazán az én műfajom, így mindössze egyetlen részt láttam (A nyolcadik utas a halált, természetesen).
Aztán megláttam a trailerét ennek a filmnek anno a moziban, és körülbelül szerelem volt első látásra/hallásra, utána pedig beültem, és óriási nagyot csalódtam.
Többek közt azért, amit te kiemeltél, a vallás miatt. Nincs problémám a vallási témákat feszegető filmekkel, sőt, de egyáltalán nem gondolom, hogy a Prométheuszban volt - és különösképpen ÍGY volt - ennek a kérdésnek helye, ráadásul folyamatosan jelenlévő az egész film alatt, amitől olyan érzésem volt, hogy leakarják nyomni a torkomon. Ez egy olyan téma volt, amit ha nem mondanak ki - vagy legalábbis nem ilyen nyíltan -, és nem akarnak a szádba rágni, elgondolkodsz rajta, ad egy plusz mélységet, réteget a filmnek, így azonban csak annyit érzékeltem, hogy az alkotás kínkeservesen nyög, hogy valami több lehessen annál, ami.

A látványvilágos kitétellel nagyon egyet értek, és számomra az egész filmet Fassbender karaktere mentette meg, mert bár Nomi Rapace-t kiváló színésznőnek tartom, a karaktere elviselhetetlen volt egy idő után.

Mindezek ellenére, azért megértem, ha tetszett neked, ez csak az én véleményem. Jó kis összefoglaló volt :)