Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PoremG

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan és sokszor vitáztak már arról, hogy szabad-e gyereket motoron szállítani. A törvény megengedni, amennyiben eléri a lábtartót, sőt, léteznek fixen felszerelhető motoros gyerekülések is. A japánban készült videó megnézése után mi is elbizonytalanodtunk – rossz nézni,…..
PoremG 2013.01.26 19:42:46
@RCH: Ahogy azt már előttem is megjegyezték talán többen is, a nyereg mögötti konzol nem utaskapaszkodó. Alapvetően arra való, hogy a motor végénél egy stabil pont legyen, ahol meg lehet fogni a motort pl. eldőlés esetén. Ott nem éget meg, nem töröd össze a műanyag elemeket, stb. Általában középállványra emeléshez is jól jön, de nem mindegyik motoron. A hosszú motorok esetében (1100XX) valóban nem igazán használható, mert távol van. De azoknál meg kialakítanak egyéb fogáspontokat.
Nem nagyon hangzott el, hogy az utas akkor mit is csináljon? Nos, kb azt kéne amit a motorosnak. Ezt persze sokan nem tudják... Az utas a lábaival rászorít a motoros csípőjére és kb. a motoros hasánál átkulcsol. Közel helyezkedik el a motoroshoz és megpróbál egytömegűen viselkedni. Jó dolog, ha a sarkát beakasztja a lábtartóba, mert így tud derékból ellentartani lassításkor, és nem nyomja annyira a motoros hátát. A motorosnak és az utasnak össze kell szokniuk. Ha olyan utast visz az ember, aki ezeket nem tudja, akkor ezt figyelembe véve kell motorozni. Miért fontos ez? A motorozás egyik legfontosabb és széles körben legkevésbé gyakorolt praktikája az, hogy a motoros a tankon a térdeivel, a lábtartókon a sarkával rögzíti magát a motoron stabilan. Ezek után a derékizomzata segítségével tehermentesíti a karjait, ami a precíz irányítás alapja. Gyakorlatilag ezt utánozza az utas is. Ilyenkor a motoros súlyának nagy része nem a tanknál kapcsolódik a motorra, ami fékezés esetén jótékony hatással van a féktávra és a megcsúszás esélyét is jelentősen csökkenti. Tehát, amit én az utasnak mondani szoktam, gyorsításkor kapaszkodjon belém, fékezéskor szorítson a combjaival erősen! Ha túl gyorsan megyek, akkor meg verje a hátamat! :D