Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maximus Weberus

3 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Ez az ember nem keresztény”: nyilatkoztatta ki Ferenc pápa Donald Trumpról. A republikánus jelölt nem vette magára a kiközösítést, szerinte igenis keresztény, és az szégyenteljes, “amikor egy vallási vezető kétségbe vonja valaki hitét”. A vita ráadásul nem egy teológiai vagy erkölcsi kérdés miatt…..
A január elsején 1000 észak-afrikai csoportokba verődve petárdákat dobált a tömegbe, nőket molesztált és rabolt ki, mindezt a kölni Dóm előtti téren, a vasútpályaudvar mellett. A helyi rendőrséget az eset teljesen váratlanul és felkészületlenül érte, érdemi beavatkozás nem történt. Az országos média…..
Európaiként könnyebb a terroristákat őrültnek látni, mintsem felfogni a világnézetüket. De a terroristák tettei teljesen logikusak a maguk világnézete szerint. Az iszlám radikális értelmezése legitimálja az erőszakot, engedélyezi – sőt, támogatja – a hitetlenek elleni…..
A blogon szociológia, kultúra, politika, hit, tudomány, és ezekhez kapcsolódó témákban olvashatsz bejegyzéseket, amolyan interdiszciplináris csemegéket.  Max Weber (1864–1920) német közgazdász, szociológus. A szociológia tudományának egyik ősatyja, megállapításai…..