Regisztráció Blogot indítok
Adatok
calborc

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A macskákra mindenképpen, különösen akkor, ha az állatot a mikrosütőben szárítjuk. Egy több változatban terjedő városi legenda szerint ugyanis az USÁ-ban megtörtént, hogy egy gondos gazdi a mikróban szárította meg elázott házikedvencét, majd miután az állat elpusztult,…..
calborc 2013.01.25 22:53:07
Én sem vagyok híve a mikrohullámú sütőnek. Ezzel az elemzéssel viszont egyetértek.

Az eredeti cikk viszont nem győz meg semmiről, ha figyelmesen olvasod. Gépészmérnökként nem nagyon értek a kémiához, de arra emlékszem, hogy a víz H2O. Azt is elhiszem, hogy rezegni kezd a vízmolekula. De hogy tudna a szerkezete szétszakadni? Vagy ami még elképesztőbb: hogy tudna deformálódni a H2O? A H2O nem deformálódik. Ez komplett marhaság. És ezt követi: „Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel bíró sugárzásnak” Ez így egy teljesen értelmetlen következtetési lánc. Valószínűleg arról van szó, hogy a rezgéstől a nagymolekulák pl. szénhidrát vagy fehérje molekulák, és ez által a sejtek is deformálódnak, tehát roncsolódik a táplálék szerkezete.

Ez után a cikk átcsúsztat a "mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekre". De miért? Eddig a mikrohullámnak kitett élelmiszerről volt szó, nem pedig mikrohullámmal kezelt emberekről. Hogy mi történik a mikrohullámnak kitett emberekkel (vagy inkább macskákkal) azt horror filmekben lehet tanulmányozni.

Aztán "Az életenergia kimerülése" rész után a szerző megint átcsap a mikrohullámú sütők vizsgálatára.

Bizonyára igazak ezek a vizsgálatok, és helyesek a mikro sütőkkel szembeni következtetések, de csak kicsit kell figyelmesen olvasni egy ilyen cikket, hogy esetleg pont az ellenkezőjét érje el, mint amit mondani akar: ellenérzést.

Mondom, én nem értek a kémiához, és fizikához se nagyon, de aki az eredeti cikket írta, az biztos, hogy semmit nem ért mindabból, amit leírt, csak összelapátolt egy rakás hallomásból szerzett információt.

Egyébként én sem szeretem a mikrohullámút!