Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darhan

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Somogyvámosi pusztatemplom Somogyvámosi pusztatoronynak is szokták nevezni. A legalább 800 éves templomrom Somogy megyében, Somogyvámos község mellett található. 2020.09.04-én voltam a bámulatba ejtő templomromnál, amihez egy kukoricatáblában lévő földút vezetett. Ide nem egyedül mentem, hanem…..
A gengszterfilmek koronázatlan királya, az egyik legnagyobb színészlegenda, Robert De Niro ma ünnepli 77.születésnapját: Isten éltesse! Eme jeles esemény apropóján pedig úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm nektek pár percben azt a 10 filmet, ahol a remek színész szerintem a legtöbbet hozta ki…..
Darhan 2020.08.18 14:36:32
 Akik nem tanulnak a múltból arra ítéltetnek, hogy újra átéljék azt. Kivételesen nem  jó öreg Patyomkin cirkáló lesz soron, hanem a magyar honvédség, ha már ígértem.  A Magyar Honvédség különleges műveleti képessége nem tekint vissza nagymúltra. A feladat megkezdésekor Különleges Műveleti…..
Darhan 2013.01.25 22:42:36
Tisztelt Mindenki!

Nálam jobban kevesen utálják a magyar politikai elitet, köztük az összes rendszerváltás utáni "hadügyért", de ne menjünk át valami sehova se vezető önostorozásba, amiről a cikk és a kommentárok szólnak nagyrészt.
Előre is elnézést, de most ki fogok fakadni!
A blogon van már mindenféle "különleges"-ről írás, csak a saját hazánkéról nincs! Például, miért nem ír valaki a TESZ-ről, vagy az utódjáról a TEK-ről? Vagy a paksi Neutron-egységről?
Majdnem semmit nem tudunk róluk, de ezeknél aztán vannak korszerű fegyverek, - ha csak ezen múlna - Uniqque Alpine, Heckler&Koch Mp5, USP, Glock stb. A Nagy-Amerikába járnak továbbképzésekre, meg GSG 9-hez,stb.
Lehet fikázni a magyar hadsereg haditechnikáját, de ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg, milyen fegyverekkel és felszereléssel vonulnak be a franciák Mali Azawad-országrészébe. FAMAS, Beretta F92, FR2, Panhard(hatkerű micsoda, amihez képest egy régen kivont BMP-1-es űrhajó).
Nem vigasztalhat bennünket, hogy a médiában nagy karriert befutott amerikai tábornok "Peach" leginkább "partykon" tündökölt és mint hallottuk élt halt a jó szivarokért. Mindig jól helyezkedett, házassága, politikusok, persze ez akkor derült ki, amikor egy féltékeny nő lebuktatta.
Akkoriban minden szakértő csak a "coin"ról, meg a "hearts and minds"-ról írogatott.
Nehogy attól legyen jó egy katona, hogy milyen vélt hatékonysággal hajkurászik terror elleni háború címén harmadikvilág-beli "strandpapucsos" gerillákat.
Ha így megy tovább 20 év múlva a Kálvin téren kell majd a terror elleni háborút folytatnunk. Kezdődött minden Afganisztánban, majd Irakban, de ott van Jemen, Mali, szerintem nincs vége a sornak. Nehogy valaki azt mondja, hogy Irakban minden rendben van!
Aki most a szövetségesi kötelességet, meg a NATO alapító okirat ötödik cikkelyét kérné rajtam számon, annak azt mondom, hogy a Nagyapámékkal is a Don-kanyarban kezdték el megvédetni a hazát. Nem szeretem Churchillt, de azt hiszem, hogy ő mondta; "Őfelségének nincsenek sem barátai, sem ellenségei, csak érdekei". Ez egy hatalmas igazság!
Amire kell, arra jó a Magyar Honvédség összes rendszeresített fegyvere (talán az egyetlen gyenge pont a pisztolyok, a PA-63, vagy a FÉG9RC). Bármilyen konfliktusban megállja a helyét egy AK, vagy egy Dragunov, vagy a remek PKM/SZ, és még nagyon sokáig meg is fogja állni. Persze fejleszteni is kéne, de hát az nem megy, mert el-tocsikolják az arra való pénzt.
A tisztek és a politikusok mindig is hülyék, minden országban és hadseregben! Az egyszerű katonák viszik a vállukon a sereget!
Tud valaki például valamit egy bizonyos Gondos Lászlóról(KuK tartalékos hadnagy), aki egy török-, osztrák-magyar "kommandó" vezetőjeként egy rendkívül jól vezetett támadással tönkre tette a Brit-Birodalom teljes olajfinomító kapacitását(saját veszteség nélkül!)a Sínai-félszigeten(1915), persze csak egy időre.
Vagy Maderspach Viktorról, aki az első világháború alatt a román vonalak mögött "tevékenykedett", aki unokája volt Maderspach Károlynénak.
Lehetne még folytatni a sort!
Ezekről is írni kéne nem csak a "balkezes maláj különleges famászókról".
Olyan nép fiai vagyunk, akik már több, mint ezer évvel ezelőtt Bizánctól Toledóig képesek voltak harcolni az európai kontinensen.
Piano Carpininek, aki a minden mongolok kánjánál járt követségben az 1270-es években arról beszéltek a vendéglátói, hogy azok az átkozott magyarok rengeteg harcosukat megölték. Talán nem véletlen, hogy nem akaródzott nekik tovább menni nyugatra. Ögödej alkoholista volt, Batunak annyi esélye volt a karakorumi kurultájon, mint trójai falónak a kentucky derbin!
Nem akarom folytatni, mert még azt hiszitek, hogy valami magyar gárdás "hobbiviking" vagyok, aki a régi nagyságon kesereg.
Tudjátok, valamikor nagyon régen a MN később MH 5079 tüzér dandárjánál, az önjáró III.-tüzérosztályának második ütegének 22-es toronyszámú 2C3M Akácija lövegét vezettem. Elsőosztályú harcjárművezetőként szereltem le! Van képesítésem T-54-55-55AM harckocsikra is, T-72-es harckocsiból is levizsgáztattak, mind harcjárművezető. Vadászként túl vagyok a háromszázadik nagyvadon, ás a kétezredik lövésen nagy golyós vadászfegyverrel. A leszólt balkáni M98-as rendszerű puskámmal tudok olyan szórásképet lőni, amit le lehet takarni egy öt forintossal, ami kisebb, mint egy MOA.
Kifakadás vége!
Elnézést kérek mindenkitől!
És mindenkinek igaza van sajnos abban, amit eddig leírt.
Nagyon szeretem a hazámat, és eszem ágában sincs innen elmenni!
Magunkkal törődjünk, ne mindig másokkal, mert azt helyettünk nem teszi meg senki!