Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Rétestészta

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schiffer a mai Népszabadságnak: "Különös tünete a közélet morális válságának, amikor azok vonják kétségbe, hogy le akarjuk váltani a jelenlegi rezsimet, akiknek „megköszönhetjük” Orbánék teljhatalmát és a szélsőjobb megerősödését. Egy tekintélyelvű rendszer nem a…..
dr. Rétestészta 2013.01.25 01:41:40
@von Putri:

Ki az a velünk? Itt most két velünk is van. Ha az LMP nincs a jobboldallal a baloldallal van, ha nincs a baloldallal, akkor a joboldallal van.

2010-ben más volt a helyzet, ott nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz fog győzni, maximum a győzelem mértéke volt kérdés, hitelesen indulhattak független politikai erőként. 2014-re viszont várhatóan viszonylag kiegyenlített erőviszonyok lesznek, két, elég jól körülhatárolható csoport között. Ilyen helyzetben nem lehet valóban függetlennek lenni, hiszen a függetlenség az egyik oldalnak jó lesz, a másiknak nem.

Bár egyébként alapvetően "nevetőharmadik" kommentelővel értek egyet, nem túl valószínű, hogy az LMP túl sok vizet fog zavarni 2014-ben, 2018-ra meg már emlékezni se fogunk rájuk. Kár érte, de ez egyedül az ő hibájuk, 3 évük volt bizonyítani. Bajnai zászlóbontása mikor is volt, 3 hónapja?
dr. Rétestészta 2013.01.25 02:21:57
@Negyvenértelmiségi:

Én aztán nem várok tőle semmit, tőlem oda áll ahová akar, viszont akárhogy akarod megmagyarázni, a jelen helyzetben ha nem áll sehova, azzal is odaáll valahová. Tudod, egy lány vagy terhes, vagy nem.

Ha valakinek célja, hogy ne a jelenlegi kormány maradjon hatalmon, akkor két lehetősége van:
- Úgy vezeti a pártját, hogy esélye legyen megnyerni a választásokat
- vagy amennyiben ez nem sikerült, akkor igyekszik kompromisszumot kötni azokkal akikkel összefogva a legnagyobb esélye van a céljai elérésére.

Ha egyiket sem teszi, azzal a kormány maradsáa mellé áll, ezen nincs mit ragozni. Ahogy mondják, "bűnösök közt cinkos aki néma".

Ezzel nincs is semmi baj, csak ne játszuk már el, hogy ő kormányváltást akar, csak épp pont egy olyan módon aminek a megvalósulási esélye 0,0001%. Én meg világbékét akarok meg kenyeret az éhezőknek, meg is alapítom mindjárt a Csodavárok Nemzetközi Pártját, hátha én is olyan jófej leszek mint Schiffer hiszen akarni én is jót akarok. Csak ugye akarni máshol kell...

Ezt az egész életében elhatárolódást azért gondold át újra: "1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának, ekkor kilépett a szervezetből."
dr. Rétestészta 2013.01.25 02:25:22
@Negyvenértelmiségi:

Ezt a kommunistázást nem biztos, hogy nagyon erőltetni kéne, amikor a Fidesz kormány tele van egykori MSZMP tagokkal, sőt kommunista kormánytagokkal, az ügynöklisták meg valamiért csak nem akarnak nyilvánosságra kerülni, pedig most aztán megvan hozzá a 2/3 power.