Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Postmode (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Suzanne Collins antiutópiája Észak-Amerikában játszódik a civilizáció pusztulása utáni évszázadban. Hogy mi okozta a világunk végét, azt nem tudni pontosan csak azt, hogy a megemelkedett tengerszint alaposan átrajzolta a térképeket. A történet helyszíne az Egyesült…..
A spektrum egyik legújabb sorozata kerül ezúton a Hogyvolt terítékére, mely során azon leszünk, hogy az audiovizuálisan elhangzó okosságok, írott formában is megmaradjanak a jövőbeli, emberek nélküli időkre. Azt mondja a narrátor, hogy képzeljünk egy olyan Földet, ahol nincs…..
Geekblog Z világháború 2013.06.25 13:42:53
Nem vagyok hozzászokva egy zombifilmben ahhoz, hogy valahányszor fogsorok csattannak a húson, golyók csapódnak be, és fejszék meg feszítővasak találkoznak élőholt koponyával, a kamera szégyenlőssé válik – ráadásul nem a jelenet dinamikáját megtartva, hanem látványos…..
Postmode (törölt) 2013.06.28 16:17:23
@memora: Gyöngyösi B. is bizonyított már, bár ő nem zombikról, hanem zombiknak alkotott.

Mindent összevetve, a műfaj rajongóinak ezt ugyanúgy illik felzabálni - kenyér nélkül - mint bármelyik jobb, rosszabb zombi filmet. Fájó lehet talán, hogy egyre 'népszerűbbek' az élőholt dögök, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Talán nem is kell.
Postmode A kolónia összeomlása 2013.05.07 01:36:10
Évek óta tudunk a folyamatos pusztulásukról, az őket ért csapásokat ismerjük, érdemi lépést nem tettünk értük. Ők a méhek, az emberiség számára kiemelkedően hasznos rovarok már 6000 éve. Nagyjából 2006 - 2007 körül kezdődött a vadon élő méhek és háziméhek addig nem…..
Postmode (törölt) 2013.05.07 19:16:39
@Szolo: mivel minden okunk megvan az aggodalomra, ez a cikk azért íródott, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a méhpusztulás híre. Még így is szépítettem valamelyest a dolgon, mert a 30-40% nagyon óvatos becslés, a helyzet attól függetlenül katasztrofális, hogy hazánkban a helyzet jó. A közvélekedés viszont siralmas, az emberek többsége annyit fog fel a dologból, hogy kevesebb lesz a méz (!!!). Érdemes az ismerősök tájékozottságát megvizsgálni. A magyar mezőgazdaságot két dolog érinti: a neonikotinoid bevizsgálásáig fel kell-e függeszteni a növényvédő szer használatát, illetve a vizsgálatok költségét a gyártók vagy az állam finanszírozza? Erre azonban nem akartam kitérni a cikkben, ez egy egészen más téma. Röviden összefoglalva: 'Évek óta tudunk a folyamatos pusztulásukról, az őket ért csapásokat ismerjük, érdemi lépést nem tettünk értük.'
'Ez a sör tiszteletlen, és nem ismeri a megalkuvást. Ez a sör lélekkel bír és céljai vannak. Ez a sör kifejezésre juttatja egy új nap lázadását, mely a proletár kézműves sörök válasza az arctalan burzsoá nagyüzemek lelketlen és híg söreire.' - James Watt, Emperor…..
Postmode (törölt) 2013.04.26 15:13:08
@Gérard Duchemin: ráadásul a buddhista filozófia értelmében az a mondat is kifogásolható, hogy 'Ez a sör lélekkel bír és céljai vannak'. De komolyan köszönöm az észrevételt. Valójában tehát arról van szó, hogy a 2x8 hónap az ízvilág miatt van, a fagyasztás eredménye a magas alkoholtartalom?
Postmode Valahol Arizonában 2013.04.02 00:23:11
Nem messze a mexikói határtól, az arizonai Tucson mellett fekszik az a hatalmas repülőgép temető (AMARG), ahol a használaton kívüli, forgalomból kivont katonai légi járműveket tárolják. Némelyikük talán még reménykedve várja, hogy egyszer a levegőbe emelkedhet, de a legtöbb…..
Postmode (törölt) 2013.04.25 17:01:44
@lutria: különösebben nem értek a repülőgépekhez, gondolom a biztonságos üzemeltetés itt fokozott figyelmet igényel amihez magas karbantartási költségek társulnak. Szabad ég alatt a száraz klíma ellenére is amortizálódik a kasztni, óriási felelősség lehet egy forgatás miatt levegőbe engedni évtizedek óta pihentetett gépeket. Egy magángyűjtemény szomorú sorsáról a következő linken olvashatsz: www.atlasobscura.com/places/st-augustine-airplane-graveyard
Mindjárt visszatér az AMC legfaszább sorozata, a zombigyilkolós The Walking Dead, csak 16-ot kell február 10-ig aludni. Azt meg mér fél lábon is kibírjuk. ..
Postmode (törölt) 2013.01.25 14:32:46