Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garren

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jöj-jön-jön Augusztus folyamán, lusta disznó módjára, pár wiki bejegyzés lesz átformázva a blogra a szkíta lázadásról...
Garren 2020.07.29 19:49:49
- Vagyis, röviden összefoglalva: a nagy büdös semmit tudjuk tenni, ha a Dunai Flottilla szét akarja lőni Eszéket vagy Sziszeket. Ezt az esztergomiak is tudják, és Zarányiék is tudják. Ami azt jelenti, hogy annál többre, mint Halmai hadjárata idején nem számíthatunk a sziszekiektől. Pláne nem a…..
Bánomi József jó katona volt, és mindig teljesítette a kötelességét. Amikor öblöt kellett ásni a kikötőnek Nagymarosnál, akkor ásott. Amikor a Zsenirális alatt – aki akkor még csak Halmai alezredes volt – kellett keltákat géppuskázni Bécsnél, akkor géppuskázott. Amikor a Felderítő Parancsnokság…..
Á.u. 32 Sziszektől délre   Négyezer ember, egy egész hadosztály. Alaposabban belegondolva még soha nem parancsolt ennyi embernek. Technikailag az emancipációs körzet vezetőjeként dönthetett ennyi ember sorsáról, viszont azért mégsem ugyanaz jóváhagyni a kelta falusi elöljáró…..
Á.u. 10, valahol Győr közelében - Milyen messze van még? - A tököm se tudja, egyszer voltam a telepen akkor meg nappal volt. Valahol itt van Győr határában és teherautóval elérhető. Mellémenni nem nagyon lehet. Halmai frissen kinevezett emancipátor alezredes, a Kisalföldi…..
Garren 2018.06.08 13:54:30
Á.u. 1 Budai-hegység   - Mondja meg neki, hogy mindenkire lőni fogunk, akinek nem tetszik a képe! Úgyhogy, ha meglátják a páncélost, vagy bárkit zöld ruhában, akkor fegyvert eldobni és fehér zászló az égbe! Vette? - Vétel! Ha páncélos vagy zöld egyenruha, akkor fegyvert…..
Márciusban a tervek szerint beüt az Isztriai-válság végre, addig is, hogy miért is kellett megszerezni mindenképpen a területet Fiume város és a déli szén…..
Az If szigetén álló Gaston Thibault erőd látványa határozottan pozitív benyomást tett Hermanra. Végre egy kezelhető méretű, hozzá hasonló átlagos katonákból álló közösség, és nem mellesleg mozdulatlan, stabil sziklán. A melegtől és sokezer sirálytól eltekintve, akár a Vág partján is lehetne. -…..
Benjamin D. James számára lassan kezdett tisztulni a világ. Sokáig csak azt a furcsán idegen ízt érezte, ami szinte mindig elkísérte a nagyobb ivászatokat követő másnapos hétköznapokon, de most ez az íz elnyomott mindent. A tisztább pillanataiban elcsodálkozott azon, hogy nincsenek…..
Ómagyarország Átkerülésnap! 2017.10.22 15:31:39
(Az elnök úr falunapi stílusú plakátot kért és ha az elnök úr kér valamit... A stáb már dolgozik azon, hogy ne a félbemaradt mini- és közepes sorozatok számát gyarapítsuk, a kilátások több, mint biztatóak. Ha minden jól megy, hosszú hetekig frissülni fog a blog!)..
Szép csendben elérkezett egy újabb, sajnos nem túl aktív évforduló: nyolc évvel ezelőtt hasad ketté a téridő, és egy darabka Magyarország a múltba szakadva folytatta a pályafutását.  A jeles nap alkalmából egy régebbi bejegyzést osztanánk meg, amiben az egykori szerzők és olvasók vallanak a…..
Múlt csütörtökön megismerkedtünk a csendőrség előzményeivel, megalapításának történetével, felépítésével és a csendőri életpályamodellel is. Ebben a részben kicsit közelebbről vesszük szemügyre a csendőrök tevékenységét: a felszerelés és az egyenruha bemutatása…..
Garren 2015.11.13 14:14:37
@Terézágyú:

Az egyik egy legitim államhatalom legitim jogszabályai szerint működő, önmagával szemben is szigorú szervezet volt, a másik egy nem legitim, saját törvényeit sem betartó államhatalom erőszakszerve, amelyre vonatkozó (sokszor figyelmen kívül hagyott) "jogszabályok" jelentős része ráadásul nem is volt nyilvános.

Az is megérne egy részletesebb elemzést, hogy nagyjából ugyanabból a társadalmi rétegből mennyire másként viselkedő testület jött létre a dualizmusban / Horthy-korszakban (ezek között nem volt jelentős különbség) és a kommunizmusban.

De össze lehetne hasonlítani egy átlagos huszártisztet is egy átlagos AVH-tiszttel (viselkedés, testtartás, műveltség, nyelvismeret, öltözködés, fogalmazási készség stb.). Jól mutatná a két államhatalom színvonala, működése közti különbséget.
Mi lett volna ha…Magyarország ellenáll?A történelem álomképei   Trianon alternatívája: Magyarország ellenáll   ,,Soha többé katonát nem akarok látni!” - mondta Linder Béla, és ennek megfelelően cselekedett. A Károlyi-kormány…..
Pangea Szalmenikon és Kordülé 2015.09.27 23:11:56
Ha esetleg úgy tanulta, hogy 1453-ban Bizánc elfoglalásával megszűnt a Bizánci Birodalom akkor van egy rossz hírünk: nem Bizáncot foglalták el a törökök, ezért a Bizánci Birodalom sem szűnhetett meg és az sem 1453-ban történt. Történeti-földrajzi írásunkban találkozhatunk…..
Garren 2015.09.29 17:44:37
„Megint felborult egy menekültekkel teli hajó Olaszországnál.” „Ki fogja megállítani az elkeseredett bevándorlók özönét?” „Miért maradhat Lampedusa a remény szigete a bevándorlók számára?” Ilyen és ehhez hasonló főcímekkel találkozhatunk a magyar illetve nemzetközi…..
Garren 2015.03.17 21:57:40
Én viszonylag rendszeresen járok a Közel-Keleten, ahol azt látom, hogy a gazdagabb országok nagyon védik a saját népességüket a bevándorlóktól, a szegényebbekből pedig nem Dubai, Szaúd-Arábia, vagy Kuvait a távozni szándékozók célja, hanem Kanada, Ausztrália, vagy Európa. Pedig ez utóbbiakban mind az éghajlati, mind a kulturális különbséggek sokkal nagyobbak az otthonukhoz képest.

A piszkos munkát a gazdag arab országokban sem a helyiek végzik és Európa igazán tanulhatna tőlük: külföldön toborozzák a munkaerőt (itt előbb jó volna a munkanélkülieket elfoglaltsághoz juttatni a 10 millió cigánnyal egyetemben, de utána átvehetnék a sikeres gyakorlatot), letelepedési engedély, állampolgárság kizárva, munkavállalói vízumot kapnak, amit a munkáltatójuk intéz nekik (tehát eleve csak olyan jöhet, akinek már van állása) és ha akármilyen okból megszűnik a munkaviszonyuk, a munkáltató ezt bejelenti a rendőrségen és akkor van még két hetük műásik állást találni vagy elhagyni az országot. Aki megpróbál illegálisan ottmaradni, az fekete listára kerül, ha elkapják, kitoloncolják és húsz évig nem engedik be újra az országba.

Amit keresnek, az az övék, orvosi ellátást a munkáltató fedezi, nyugdíjra nem jogosultak, család otthon marad, illetve ha tud igazolni kb másfél ezer eurós jövedelmet, akkor áthozhatja őket (így a menedzsment pozícióban lévők családja nincs kitiltva).

Vegyes házasság (tehát bennszülött állampolgár külföldivel) csak az emír/király külön engedélyével lehetséges, egyéb esetben az állampolgár elveszíti az összes privilégiumát és gyermekei sem lehetnek állampolgárok.

Ezzel a módszerrel sokkal rugalmasabban tud működni a gazdaság, hiszen ha beüt a krach, akkor csak egyszerűen hazaküldik a vendégmunkásokat (szó sincs munkanélküli segélyről, szociális támogatásról), aztán, ha újra szükség lesz rájuk, megint jöhetnek.

Ezt lehet embertelen hozzáállásnak, meg jogfosztottságnak nevezni, de senki sem kényszeríti őket, hogy külföldön vállaljanak munkát.
Pangea Az iszlám Franciaországban 2015.01.18 19:26:33
A közelmúlt történéseivel kapcsolatban megfogalmazódhat bennünk a kérdés: hány muzulmán él Franciaországban? Fogós kérdés. Csupán becslések vannak a valós számukról, ugyanis a francia népszámlálások 1872-től kezdve nem kérdezhetnek rá az állampolgár vallására. Sok…..
Drága feleim ott a monitorok előtt. Január 7-én a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadással Párizsban belecsapott a közmondásos szar a ventilátorba. Ennek okán szeretnék lelombozni és/vagy felhúzni néhány lelkes értelmiségi orchideát, akik az új 9/11-ről, a civilizációk…..
Ómagyarország Október végén 2014.12.07 20:53:47
"Átkerülés után 6" - a blog szerzői a hatodik évforduló alkalmából írt, Áu. 6-ban játszódó, korábbi karaktereikről szóló írásai. Corpus Cs. Németh Béla történetszálát veszi fel egy írás erejéig, akit többek között a Végleg átkerülve minisorozatban ismertünk meg,…..
Ómagyarország Casting 2014.11.30 21:42:52
"Átkerülés után 6" - a blog szerzői a hatodik évforduló alkalmából írt, Áu. 6-ban játszódó, korábbi karaktereikről szóló írásai. A kezdés mi más lehetne, mint az Anyagtudományi Intézet helyzete, bz249 tollából. Október 13-a 14.00 perc, ez itt az ÓMR-1, Napi Téma…..
Mottó: "Az etiópiai hátizsákos utazás megváltoztat. Kíméletlen tükröt tart a legbátrabbaknak, akik ha belenéznek, megpillanthatják igazi énjüket, a valódi arcukat" (Forrás: Nagy Bendegúz Lóránd blog bejegyzése) Írta: Dr. Szilassi Péter Etiópia. Egy ország valahol…..