Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KékSzobaHall

89 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gyereknap délelőttjén, május 25-én 11.00-kor KIRÁLYLÁNYOK ÉS KIRÁLYFIAK címmel Boldizsár Ildikó meseterapeuta írásai alapján mutatjuk be Kovács Patrícia gyerekeknek szóló előadását. "Imádom a meséket, még így felnőtt fejjel is. Játszottam korábban is gyerekeknek,…..
Závada Pál új nagy regénye döntően a II. világháborúban meg előtte és utána játszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók – ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a…..
Május 11-én újra látható Jordán Tamás és Sebő Ferenc Szólt az ember című József Attila-estje. Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban. Ez az előadás – ahogy Jordán Tamás a bevezetőjében el szokta mondani –…..
A májusi Felcserélt életek két nagyszerű színésznőről szól, akik tulajdonképpen akár cserélhetnének is, hiszen mindketten mindig is színésznők szerettek volna lenni: Molnár Piroska és Lázár Kati. Színes, gazdag pályájuk közös pontjairól és az eltérő utakról beszélget…..
Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművész, egykor első osztályú vívó és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó lesz Veiszer Alinda vendége a FELCSERÉLT ÉLETEK című sorozat újabb estjén április 27-én, este 7-kor.  ..
A DUÓHÉJBAN című sorozat áprilisi estjén, 13-án, vasárnap este 7-kor Müller Péter Sziámi a virtuóz színházi zeneszerzővel, Darvas Ferenccel zenél, énekel és versel a PÉNTEK & ROBINSON nevű formációban. „A DUÓHÉJBAN sorozat hat részből áll. Kiválasztottam száz…..
Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval – a választások estéjén, április 6-án, este 7-kor. Van választás. Nem kell a tévé előtt várni, ki hozta a körzetet. A falunkat, amiben élünk. Egy író és egy dalszerző közös estjén sírós és nevetős…..
2013-ban a Sebő együttes és a Kaláka ikerlemez kiadásával ünnepelte Weöres Sándor születésének 100. évfordulóját. Március 30-án, este 7-kor a KékSzobaHall-beli koncerten Weöres Sándor versek hangzanak el, Sebő Ferenc zenéjével. A Sebő-együttes 1970-ben alakult, mai…..
Hernádi Judit önálló estjén olyan – többnyire szerelemről szóló – dalok hangzanak el, amelyeket neki írtak vagy írhattak volna. A sanzonok, blues-ok, örökzöld dallamok, versek és mesék mellé a színésznő rövid, tőle megszokott humorral fűszerezett kis történeteket…..
Március 16-án este 7-kor Veiszer Alinda a Felcserélt életek következő estjén Alföldi Róbert színész-rendezőt és Szüts Miklós festőművészt látja vendégül a KékSzobaHallban. Ők ketten szívesen bújnának időnként a másik bőrébe: azt nem tudjuk, hogy Szüts Miklós valaha…..
Folytatódik a DUÓHÉJBAN – Müller Péter Sziámi sorozata. Március 9-én, este 7-kor a PIANISSIMO! Duóval, vagyis Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla koncertjével folytatódik a Duóhéjban-sorozat. Műfajteremtő programjában a két igen különböző indíttatású…..
Március 2-án 19.00-kor egy különleges női zenekar mutatkozik be a KékSzobaHall közönségének. „A HANEM zenekar 2011 májusában mutatkozott be egy baráti társaságban, akkor még névtelenül, alkalmi formációként. Tangót, sanzonokat, kuplékat játszottunk: a 20. század városi folklórjának legjavából…..
Február 23-án 19.00-kor újra látható Jordán Tamás estje! József Attila Freud nyolcvanadik születésnapjára írott költeményét választotta önálló estjéhez címadónak és mottónak Jordán Tamás. Az Amit szívedbe rejtesz - József Attila pszichoanalitikus naplója a Radnóti…..
Veiszer Alinda két ízig-vérig (zene)bohócot lát vendégül a Felcserélt életek február 16-i 19.00-kor kezdődő estjén: Somló Tamást és Horváth Charlie-t. Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista. Zenetagozatos általános iskolába járt, ahol hegedűn…..
Február 9-én 19.00-kor Esterházy Péter és Szüts Miklós, egy író és egy festő beszélgetnek a KékSzobaHall színpadán – könyvekről, nyelvről, ecsetekről és kézzel merített papírokról, nagy elődökről és hálás utókorról, szorgalomról és szaxofonról, és ami…..
A KékSzobaHall előadásait szeretettel ajánljuk diák és nyugdíjas nézőink figyelmébe is. Februári előadásainkra már kaphatók a 2.000,- Ft-os kedvezményes belépőjegyek szokásos jegyértékesítő helyeinken: a http://kekszobahall.jegy.hu oldalon, a Szabadtér Jegyirodában (VI.…..
„Elhallgatott, hosszan csóválta a fejét, nézett be a szobámba a vállamon keresztül. Szép kis szoba, sóhajtotta, príma lakályos. Kis lakáj a nagy Duna mentében, hehe. Azért ő se tisztára vajbunkó ám klasszikusokban! Majd meglátom. És, nézzenek oda, micsoda egy panorámajellegű…..
Január 19-én vasárnap este 7-kor Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító, esszéista, egyetemi tanár és Zoboki Gábor építész lesznek Veiszer Alinda vendégei a KékSzobaHallban. A költő, aki építész szeretett volna lenni és az építész, aki karmester. Közös szenvedélyük…..
Egyik délután a budapesti köztemető 27. parcellájának 14. sírhelyén nagy robajjal feldőlt a közel hárommázsás gránitobeliszk. Rögtön utána kettényílt a sír, és föltámadt az ott nyugvó halott, név szerint Hajduska Mihályné született Nobel Stefánia (1827-1848). Az…..
A KékSzobaHallban január 12-én, vasárnap este 7-kor kezdődik az új év: játékos irodalmi-színházi esttel, Örkény Istvánnal és három csodálatos színésznővel várjuk Önöket! Bíró Kriszta, Bartsch Kata és Kovács Patrícia Örkény István egyperceseit adja elő a nézők…..
December 29-én, este 7-kor a KékSzobaHall utolsó 2013-as eseményén Veiszer Alinda Udvaros Dorottyával és Csányi Vilmossal beszélget a Felcserélt életek című sorozatban. A közös szerelem: az állatok. ..
December 15-én 19.00-kor újra látható Jordán Tamás és Sebő Ferenc: SZÓLT AZ EMBER című estje a KékSzobaHallban. A színész Jordán Tamás és a zenész Sebő Ferenc József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban. Ez az előadás – ahogy Jordán Tamás a…..
A napokban jelent meg a Ciceró Könyvstúdió gondozásában Müller Péter Sziámi: Mi a jeled? - Óvodások alapkönyve című kötete. Müller Péter Sziámi verses-zenés-rajzos könyvében az óvodai jelek és csoportok nevei életre kelnek, dalra fakadnak, testet öltenek és csak arra…..
December 8-án este 7-kor a KékSzobaHall színpadán Parti Nagy Lajos olvassa fel Sárbogárdi Jolán: A test angyala című habszódiáját. "(...) – Ne értsen félre, nem szokásom, de kivételesen meginvitálhatnám-e, hogy ma fogyasszon el velem egy kávét vagy amit rendel a……..
„Édesapám – Darvas Szilárd – ismert kabarettista és humorista volt. (…) Őt sokszor láttam fellépni gyerekkoromban, és ez adott egy lökést. Nagyon korán kezdtem, kuplékkal, sanzonokkal. (…) Nincs olyan munkásságom, mint egy zeneszerzőnek általában: kamaraművek, szonáták,…..