Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uni-cum-laude

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áll a balhé, amiért Tóth Krisztina reggeli kávézás közben, de a nyilvánosságnak azt merészelte mondani, hogy ő bizony nem tenné az általános iskolában kötelező olvasmánnyá Jókai aranyemberét (Az arany ember, 1872), mert torz és túlhaladott női szerepeket mutat be. Képkocka a Jókai regényéből…..
Július első vasárnapján el sikerült csípni néhányszor az északi parton menetrend szerinti vonattal közlekedő 424-est, de négy héttel később csak le kellett megint menni, a második retró hétvégére... Ezúttal megpróbáltuk szólóban is elkapni: mivel Balatonfüreden nincs fordítókorong, a mozdony…..
A Pogány Madonnából ismert diszkóhajó valójában egy veszprémi ötlet koppintása, mely két évvel korábban született.    ..
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Van egy pár éves írói hagyományom: mikor befejezek egy regényt, az utolsó fejezetét a régi, kedves netbookomon írom meg. Tényleg régi már szegény, de nagyon szerettem vele dolgozni. Velem volt abban az időben, amikor reményem sem volt arra, hogy bármit kiadjanak, amit írok, de azért írtam rajta pár…..
Ma reggel 6.15-kor jelent meg egy figyelemre méltó eszmefuttatás a Neokohn.hu nevű portálon. Pelle János ezzel a címmel adta közre az okfejtését: „Mit kezdjünk a nyilas írókkal?” Azokat a szerzőket hozta szóba, akik esztétikailag értékelhető szépirodalmi művekkel vétették észre magukat,…..
Tavaly év végén nagy figyelmet kapott egy, a Fidesz Lendvay utcai székházában látható nagyméretű térkép, és még hetekkel később is meglehetős érdeklődésre tartott számot a sajtó részéről. A térkép egy, az Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára 2019. december 16-án feltett, a Fidesz…..
uni-cum-laude 2020.01.29 07:05:46
Tegnap este az egyik kereskedelmi csatornán megnéztem a Gyaloglás az ellenséggel című amerikai-kanadai filmet. A magyar zsidók második világháborús megpróbáltatásait érzékeltető cím hajaz az angolra (Walking with the Enemy). Arra utal, hogy az 1944. október 15-i puccs után a nyilasok gyalogosan…..
uni-cum-laude 2020.01.28 13:47:42
@Megbolondoult V. Orbán pápa: Gratulálok a hozzászólásához.
Az első  A MÁV M62 sorozatú mozdonyairól elmondható, hogy a legtöbb vasúttal kapcsolatba kerülőből kivált valamilyen érzelmet. Van aki bálványozza, van aki átkozza őket attól függően, ki milyen módon találkozott velük, s milyen volt az első benyomás. De megítélésüknél az is szerepet játszik, hogy…..
Volt idő, amikor nem volt ünnep a borleves nélkül, ám jött a halászlé és a szőlő helyére ültetett narancsfák.  ..
Pár éve újra rendeznek Magyarországon Táncdalfesztiválokat, régi és új arcokkal, klasszikus számokkal. Éppen néhány hete láttam a 2020. január 11-re tervezett Táncdalfesztivál plakátját a fővárosban. Elgondolkodtam hogy mit is jelentett nekem, aki gyerekként láttam az elsőt 1981-ben. Nem szégyellem,…..
uni-cum-laude 2019.12.19 12:33:13
uni-cum-laude 2019.12.20 10:57:49
@Harrison Bergeron: Az előre beállított, mű-celebes ál-reality-k helyett: akár azonnal.
Egyszer még szobra lesz Kecskeméten. Vagy a főterén, vagy a Neumann Jánosról elnevezett egyetem előtt. A felsőoktatási intézményt ő hozta létre a Magyar Nemzeti Bank bevételéből. S bár a forrás eredete vitatott, az aligha vitatható, hogy művelt jegybank-elnökkel van dolgunk. Lám, közgazdasági…..
uni-cum-laude 2019.12.20 10:08:34
@Netuddki.: Az első sorban iróniát vélek felfedezni.
Mire való az újságírás? című bejegyzésemhez hozzászólt Hungarian Geographic is. Tegnap délután 15.48-kor azt fejtegette, hogy a kormánypárti újságírás épp úgy lejárt lemez, mint az ellenzéki. Majd ezt a következtetést vonta le: „Én a kommentelőkben és a bloggerekben látom az objektív és független…..
uni-cum-laude 2019.12.18 06:48:57
@Zöldi László: A közös pedig az, hogy valamennyien harcolnak a magyar nyelvvel.
A Fidesz alelnöke tegnap kanosszát járt. A Heti TV-ben alázkodott meg a Fidelitas kongresszusán elmondott szavai miatt. A történelmi párhuzam azért illik ide, mert IV. Henrik német-római császárt VII. Gergely pápa kiközösítette, márpedig az exkommunikáció feloldotta hűségesküjük alól a császár…..
uni-cum-laude 2019.12.05 07:50:23
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Akkor szívesen elolvasnám az Ön változatát!
Kuncze Gábor és Magyar György tegnap este az ATV stúdiójában ült, és Lázár nagy visszhangot keltő megnyilvánulását latolgatták. A fideszes politikus ugyanis ellátogatott Kenderesre, és koszorút helyezett el a kormányzó nevét feltüntető márványtábla alatt, majd az őt kísérő kamerába mondta: „Hős…..
uni-cum-laude 2019.11.20 14:04:45
@Szabó A. Imre: Maximálisan egyetértek Önnel! Üdvözlöm.
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Betelt a pohár a hetilapnál, felmondott a főszerkesztő és két helyettese. A tulajdonossal való szakítást kiváltó körülményekkel nem lehetek tisztában, ezért nem is bocsátkoznék médiapolitikai találgatásokba. Maradnék inkább a szakmai közelítésmódnál. Tóth Ákos főszerkesztő Facebook-bejegyzésben…..
uni-cum-laude 2019.09.12 10:11:27
@illiberális: Nem volt könnyű elolvasni C.Z. írását! Nem, nem a tartalma miatt. Az elviselhetetlen, a magyar nyelvet megerőszakoló, tudálékos stílusa miatt.
  A magyar focit egyeseknek hallgatni kellemetlen, nekem meg közvetíteni az. (Knézy Jenő tévériporter, Telegráf, 1993. október 29.) Nemcsak a magyar foci züllött le, hanem a magyar közönség is. (Szále László újságíró, Sport plusz Foci, 1994. szeptember 3.) A magyar foci annyira rossz, hogy még…..
uni-cum-laude 2019.09.06 13:29:02
Úgy kéne nekrológot írni, hogy azok is elolvashassák, akiktől elbúcsúztam. Ha nekidurálnám magam, épp most kezdhetném. Tegnap ugyanis lemondott elnöki címéről a Magyar Liberális Párt alapítója. Szeptember 27-én lesz ötvenhat éves, több mint három évtizedet húzott le a közéletben, ennek felét az…..
uni-cum-laude 2019.08.29 08:10:34
@Drizari: Bocs, azért én kicsi szívem minden "szeretetével" a fönt említett 193 centiméteres volt elvtársával hasonlítom inkább össze.
Tegnapi bejegyzésem nem keltett élénk visszhangot, eddig körülbelül fél ezren olvasták. Az ínyencek persze kóstolgatják. Nem is annyira Németh Szilárdot védik, akinek a megnyilvánulásáról tűnődtem. Arról, hogy sorainak ezt a címet adta: „Az ellenzék ismét gallyra vágná Csepelt.” Például vergyula ma…..
uni-cum-laude 2019.08.14 07:01:11
@nick papagiorgo: Ott a pont.
uni-cum-laude 2019.08.15 07:17:39
@nick papagiorgo: Kedves Nick! Én is megkaptam már, hogy "nyelvtan-náci" vagyok. Sebaj. Akkor sem nyelem le a magyar nyelvet lekezelően használók felháborító -nevezzük így - lazaságát.
Tóth Bertalan kipihente magát, és napbarnítottan ült a Népszava rendelkezésére. Informatív interjút készítettek vele a mai számba, vagyis nem portrét rajzoltak róla, sok személyes mozzanattal, hanem az októberben esedékes önkormányzati választás esélyeiről faggatták. Arról beszélt, hogy „A…..
Sokáig csak annyit tudtam róla, hogy a Katalizátor Kiadó tulajdonosa. Aztán kiderült, hogy az LMP etikai bizottságát is vezeti. Ő távolította el Szél Bernadett és Hadházy László társelnököket, és tisztségviselési tilalommal sújtotta Schmuck Erzsébetet meg Ungár Pétert. Miután lefejezte a jobb sorsra…..
uni-cum-laude 2019.08.08 13:09:00
Holnap lesz egy esztendeje, hogy meghalt Szepesi György. A magyar sportújságírás egyik etalonja a 97. évében hagyott itt bennünket. A másik, a nála tíz évvel fiatalabb Vitray Tamás visszavonult a Pest környéki zöldövezetbe, és egymás után írogatja a könyveit. Meglepően keveset írt a vetélkedésükről,…..
Olvasván ma reggel a Népszavát, nem akartam hinni a szememnek. Az írta az újság Kvangdzsuba kiküldött (vagy ki nem küldött) tudósítója, hogy női 400 gyorson „A számot az amerikai legenda, Katie Ledecky nyerte.” Ledecky csakugyan amerikai, bár a nagyapja Csehszlovákiából vándorolt ki az Egyesült…..
uni-cum-laude 2019.07.23 12:10:58
@Zöldi László: Bár tudom, hogy itt és most "off", azért leírom: anno néhai Atyám a hazai futball mérkőzések közvetítésekor mindig lenémította a televíziót (Vitray T.) és a rádiót hallgatta/hallgattuk (Szepesi Gy.).
A legutóbbi napokban sok szó esett a szellem embereiről. Lefülelt mondatok. Elsőként kezdte félteni Orbántól a demokráciát. (Nagy Ervin publicista Heller Ágnesről, PestiSrácok.hu, július 14.) Dekázásügyi miniszter. (Dési János újságíró Varga Juditról, Klubrádió, július 15.) A magyarság nem gúnya,…..
uni-cum-laude 2019.07.22 11:12:42