Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Llywelyn

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, br.robert posztja November végén valami feltűnt a feleségemnek az utcai öltözködésemben. Bár az utóbbi három télen pontosan ugyanígy néztem ki, mégis megjegyezte:„Nem gondolod, hogy a kinézeteddel rossz asszociációkat váltasz ki az emberekből?” Eddig…..
Llywelyn 2013.01.24 14:33:57
@neumarkter: "egy a nemetek altal amugy lenezett osztrak egy orszagot igy meghülyiteni.." - Egyrészt nem nézték le (Hindenburg ugyan cseh káplárnak titulálta), hiszen ő harcolt az 1.vh német hadseregében, de a nagyobb baj az, hogy nagyon messze kerülünk a valóságtól és az igazságtól, ha a nácizmus 1923-1939 közötti sikerét egyetlen-egy, talán nem is valós motívumnak tudjuk be (hogy egyetlen ember, Hitler meghülyitett egy országot)
Llywelyn 2013.01.24 15:08:44
@neumarkter: Semmit nem hoztál föl bizonyítékként a németek osztrák lenézésére (a keletnémetek/'újporoszok' nyugatnémetek általi közelmúltbeli lenézésére lehet példát találni). Már meg ne haragudj érte, de ha ilyen okosságokat irkálsz a nácizmusról (Hitler eltúlzott szerepéről, ami nácizmus egyoldalú megítélésének jellemzője), akkor csak megkérdezem már: mit gondolsz, 70-100 év múlva hogyan fognak majd vélekedni az akkori fiatalok (és idősebbek) mirólunk és a XXI.sz.történéseiről, szellemi/ideológiai áramlatairól (pl.antinácizmus, antirasszizmus, antiterrorizmus, tolerancia, másság-elfogadása, afganisztáni, iraki, közel-keleti háborúk)
Llywelyn 2013.01.24 16:01:50
@neumarkter: Ha bizonyítékot akarok, akkor menjek...Meggyőztél, hagyjuk. Legalább az antiszemitizmusnak mondott jelenséget már nem akarod Hitler találmányának beállítani. Mostmár csak a náci hatalom menedzserének mondod. Ami a Hosszú kések éjszakáját illeti, azon még lehetne vitázni, hogy az most Hitler szeszélye előrelátása, vagy pedig az SS, a hadsereg érdekeivel és a SA féktelenségével (második, szükséges náci forradalomról beszéltek) elégedetlenek érdeke robbantotta-e ki. Ugyanígy a többi eseményt is jobban szemügyre kellene venni. Ha meg már éltél a 60-as években (mikor pl.szintén a legteljesebb demokráciáról beszéltek), akkor meglepő, hogy miért hagyod, hogy a fejed elcsavarja az aktuális kor vezető ideológiája, miért nem próbálod nézni az eseményeket egy bölcs kívülálló szemével, ha úgy tetszik egy még majd ezután 100 év múlva megszületendő egyén szemével