Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaijin70

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, elég idétlen dolog, de amikor megpróbáltam kitalálni, a sorozat harmadik része mi alapján legyen csoportosítva, ugyanaz jutott eszembe, mint ami alapján a bagolyházat és a háromszemű megfigyelőt is megénekeltem e blogban: szemek! Freudista-jungista szakos olvasók elkezdhetnek gondolkodni…..
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
Legújabb sorozatunkban a fagyizók után a budapesti hamburgerek nyomába eredünk, ugyanis nem akarjuk elfogadni, hogy ez az étel csak pótszer lehet, az átmulatott éjszakák kísérőétele, esetleg a sietők gyorsfalatja. Igenis lehet igényes hamburgert is készíteni, ami semmivel sem…..
Ádám első beküldése:A minap kaptam egy anyagot "a víz fontossága az egészség megőrzésében" tárgymegjelöléssel, és találtam benne egy érdekes hibát:"Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül…..
Gaijin70 2010.09.21 17:24:41
@Franci1969: ,
Szerintem tök OK az "intentional dehydration". Képzelj el egy küzdősportot űző személyt, akinek a mérlegelés előtt bele kell férnie a súlycsoportjába. Vagy egy vizesedő szervezetet só-víz háztartás vagy vérnyomás zavarral.
szóval ott szándékolt vízvesztésnek, vagy vízleadásnak fordítanám.
G
Egy közelmúltban lezajlott állásintejúról számolnék be...ez utóbbi is azt erősítette meg bennem, hogy a kis hazánkbn a multinacionális cégei is nagyon „magyar módon” válogatnak. Multinacionális cégnél akkor van esélyed objektív, elfogulatlan állásinterjúre, ha…..
Gaijin70 2010.09.10 11:01:45
@órarugógerincű felpattanó:
Van részmunkaidős beosztottam, az egyik legjobb. 2001-óta dolgozik nálam. Most saját vállakozást indított, de nem szerettem volna, ha elmegy. Így megegyeztünk, hogy három napot nálam dolgozik, kettőt a cégében.
Még valami? :)
G
Gaijin70 2010.09.10 12:14:23
@Slaydo:
"Utána a belépést követő 15 másodpercben dől el, hogy felvesznek e (kor, szépség, öltözködés, köszönés)."
Egy kicsit cizelálnék rajta; szerintem az első 15 másodpercben kiderül, ha tuti nem passzolsz. Az interview további része azt mondja meg, mennyire illeszkednél oda a felvételiztetők szempontjai alapján, lett légyen ez a kacérság, bevállalósság, vagy Max Planck elméleti munkásságának az adott Kft. melléküzemágában való gyakorlati alkalmazásának képessége.
G
Gaijin70 2010.09.10 14:51:51
@dalmata76:
"Tudjuk nálad az a fontos, hogy csillogó cicanaciban jelenjen meg az interjún, mély dekoltázsát kivillantva, amikor is megnyalja rúzsos ajkait, téged megbabonázva:)
vagy nálad jó lesz a bőrszerkó is? :)"

"...vulgárisan: a seggét nézni..
bár középvezetőként, gondolom ez Nálad belefér."

Te figyelj már. Ismerjük mi egymást?
Úgy érzem, hogy szövegértési kihívásokkal küzdesz, ha ezt olvasod ki a kommentjeimből.

Ha komolyan akrok válaszolni a kérdésedre, nem zavar, hogy miben jön interjúra, de ha nem legalább business casual, akkor a korábban kivesézett első 15 másodpercben elbukott. Nem is fogok sokáig tökölni a meghallgatással, ne raboljuk egymás idejét.
G
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
Gaijin70 2010.09.03 16:35:04
@Ahmet:
Akkor erre egy válasz.
Talán egy ici-picit túlzás volt a két nap. Mondjuk egy éjszaka elég lett volna.
Jóvátehetetlen büntetéseket nem engednék, pedig nem vagyok liberális.
G
Harmadikban öblögetve gurultam a lámpához. A mellettem lévő sávban csikorogva állt meg a kerekeken guruló rozsdamarta luk. Alig 400 méterre tőlünk a felüljáró, ő is, én is, oda akartunk jutni, átnézett, a kihívás megtörtént. Csak egy maradhat. Vélemények az azonos című…..
w Turulfarhát 2009.10.27 07:00:00
„Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsanyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.” Karinthy: Halandzsa Lesz bevásárlóközpont, nyugtatta meg Vona Gábor azokat, akik a Jobbik…..
Gaijin70 2009.10.27 12:29:53
Hi TWA!
"Emese Álma" mindent visz. Saját vagy Vona idézet?
De azért a nemzeti gondolatnak van létjogosultsága a kereskedelemben. Ez nem ungri-fasiszta agyrém. Az egy törzshöz, nemzethez, néphez, csoporthoz tartozás egy komoly emberi igény. Elég fellapozni egy tetszőleges marketing művet és megkeresni benne a Maslow féle szükségletek hierarchiáját. Pedig Maslow nem volt magyar, főként magyar nemzeti nem volt, ha fogalmazhatok így és ezzel nem vetül rám valami sötét gyanú árnyéka.
Szóval az ember sajátja, hogy a kiválasztott csoportjához kíván tartozni, annak a csoportnak pedig jót akar, vérmérséklettől függően a mások rovására.
Lehet ezt normálisan csinálni; láttam kanadai reklámot, ami arról szólt, hogy:
- delta t idő alatt a mezőgazdasági eredetű termékek fogyasztása n szeresére nőtt.
- ugyanezen delta t idő alatt az ilyen jellegű import meg 10 n szeresére.
- mit jelent ez? Kanadai farmer kiszorul a businessből és az adóból fizetjük a munkanélküli segélyét meg szarul is érzi magát, a kínai, délamerikai meg egyéb farmer meg gazdagszik.
- irdatlan lóvé, energia és üzemanyag megy értéktelen dolgokra, mint hűtés, szállítás, vegyszerezés, biobuzerálás, génbasztatás, miegymás. Iszonyú pazarlás a csomagolással, oszt a végén a szemét csak Kanadában marad.
- ain't no good brotha, ahogy a művelt harlemi mondaná.
Vagy nézd meg Szlovákiát. OK, nem az a tipikus példakép, de vannak ötleteik. Bemész a boltba és az árcimkén ott van, hogy honnan hozták azt a terméket. Zunijó gombatíbilis? Hát persze. Átmegy az üzenet? Valószínűleg igen.
Lehetne törvényt hozni itthon, hogy fel kell tüntetni, honnan hozták az árut? Lehetne olyat is, hogy a helyi kereskedelem ÁFA mentes, vagy kedvezményes? Ha már mi adtuk az adó és vámügyi biztost, csak értünk ennyire az ÁFÁ-hoz, hogy megoldjuk. Tudod, a szakértelem egy ... :)
Hevesebb vérmérséklet esetén lehetne módot találni arra, hogy hazai méz helyett ne áruljunk kínai nukleáris hulladék alapú mézpótlékot, makói hagyma helyett holland, vízben és műtrágyalében növesztett izét, hazai fuckhagyma helyett kínai dzsunkán* növesztett fokhagymát árulni.
Ha még durvább akarsz lenni, akkor a boltban a címer mellé oda lehet íni, hogy pl. "danone termék, bezárták a gyárat ebben a városunkban, kirúgtak 500 embert és most koreából hozzák a tejet"
Ne érts félre, a verseny jó. De nem mindenható, és egy kicsit vigyázhatnánk magunkra. Mert mindenki más ezt tudja, csak mi nem. Ha a Vonán kívül ezt más is felfogná, nem kéne a Vona.
Üdv,
Az ufonauta.
  Egyre nagyobb szívás az utak mellett lakni. Ordít minden, az autók, a motorok – azok különösen -, a buszok. Miért? Vélemények az azonos című írásunkról...
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
A sztori nem kacifántos: mivel gazdája annak idején eladta lelkét a bajor ördögnek, így nem csoda, hogy pár E28 és E34 után, 850 ezer forintért hozzá került mai tesztalanyunk. Első körben atomjaira szedte (ennek persze – kellő tapasztalat híján – ne álljanak neki…..
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
Gaijin70 2009.05.15 12:05:15
@Nagybuksi:
A közalkalmazottól beszedett adó nullszaldós makroszinten.
Igazából a versenyszféra legális munkavállalói fizetnek valójában SZJA-t.
Üdv,
zs
Gaijin70 2009.05.15 12:14:33
@Tóta W. Árpád:
Kíváncsi lennék a programra.
Valyon mi lehet az alapvetése, egy már fizetésképtelen állam, vagy csak az adósságspirált már elkerülni képtelen állam.
A mai balfaszkodás nyílegyenesen (spirálban :)) vezet ide. A növekvő adóterhelés makroszinten a GDP változás irányát lefelé húzza. => nem lesz miből fizetni az adósságszolgálatot.
Egy kiút szerintem csak drasztikus módosítás lehet az újraelosztásban, ami favorizálja a GDP termelést. Emellett pedig meg kell oldani avalami tökös gyereknek, hogy kedves hitelezők, most vagy bukunk együtt, vagy egy kis türelmet kérünk.
Kíváncsi vagyok ki lesz az a szerencsés, aki ezt közli ki- és befelé.
Üdv,
Ó jaj, még mindig nincs vége? Nem volt még elég a Mustang fastbackbe épített Nissan sorhatosból? Nem hiszem, hogy a Fast and Furious-sorozat nem a tuningalkatrész-gyártók titkos üzleti húzása. Tudjuk mindannyian, mekkora mese, de sajnos vannak sokan, akik bedőlnek neki és…..
Engem legjobban mégis a "szalagos" szalmakalap akaszt ki.A kép innenKedves Szakítósok, Tisztelt Bíróság! A boxeralsós történet (http://szakitshabirsz.blog.hu/2009/01/31/boxeralsos_kepeket_kuldozgetni_magamrol) hatására írok, ugyanis ezek szerint nem csak nekem volt…..
  A világgazdasági válságot úgy próbálja túlélni szerkesztőségünk, hogy lehetőleg minél több sajtómeghívást elfogad az ingyen ebéd reményében. A múlt héten például Dunakeszi-Budapest határára mentünk az Aquaworld szomszédságába, mert ott mutatták be az új…..
"A bjutifúl testéhez képest elenyésző méretű a férfiassága" - írja a lány. Remek történet hétfő reggelre. Kedves Szakítósblogos emberek! Valamikor néhány éve, munkámból kifolyólag viszonylag gyakran utaztam egy vidéki városba, ahol hamarosan kiszúrtam A…..
Délelőtti szabályunk: ne házasodjunk, amíg nem vagyunk biztosak. Alszabály: viszont ne kacsintgassunk a barátunk barátjára.   ÉS MI VAN, HA NEM BÍROK??? Rég volt, mikor kezdődött a történet, szűzességem elvesztése előtt :) kb 12 éve. Egyetemi szerelem, nekem igazi első.…..
Joey nem ad a kajájából - tartja az ősi mondás. Miért hiszik azt sokan, hogy el kell játszaniuk, hogy igenis pénzes csávók vagyunk? Hülye, fukszos világ ez, tessék elolvasni, mit írunk erről a szakítóskönyvben. Innen loptuk Még több szakítás a szakítóskönyvben, még több…..
 Most direktben üzennék a levélírónak: LAPÁT! Megértetted? Csávót elfelejteni, telefonból kitörölni, iwiwről leszedni az ismerősök közül, msn-en szintén, email kontaktlistájából is. Elárulom, miért halsz ebbe bele: mert azt a férfit üldözöd szerelmeddel, akit…..