Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Láng Vince

24 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valaha természetes volt a fekete és a fehér bőrű emberek elkülönítése. Ennek egyik módja az volt, hogy feketék nem utazhattak buszon, vagy ha mégis, akkor sem ülhettek le akárhová, és felszólításra át is kellett adniuk ülőhelyüket fehér utastársaiknak. Így ment ez egészen…..
A Super Bowl alatt, (de csak a Savannah-i tévéken) ment le egy olyan reklám, amilyenhez foghatót legutoljára akkor láttunk, amikor Klapka Görgy a 72 színű NSZK színesfilctoll-készletből random kihúzott rostírón segítségével egy A4-es lapra felírta, hogy Vámház körút 9, és a…..
Láng Vince 2014.02.04 11:57:43
Az évadzáró duplaepizód előző része úgy ért véget, hogy Sherlock azzal gyanúsítja szívszerelmét, Irene-t, hogy Moriarty-nak dolgozik, mire a nő megsértődik, lelép, és soha többé nem akarja látni Holmes-t. Hát akkor ennyit a sírig tartó örök szerelemről, ez a nő úgyis…..
Láng Vince 2013.07.13 17:30:18
@mocskosmacska: Elképesztő, hogy minek tudtok örülni. :)
Csendélet az előző rész végén: elhagyatott kúriában NY-i házakat ábrázoló festmények, férfiingben festegető szőke nő, aki, már tudjuk, csak Irene lehet. Holmes megtántorodik, remeg a szája széle, és felkiált: "Irén!", a nő megfordul – ő az? Ő az! A halottnak hitt…..
Így a szezon végéhez közeledve a sorozat kezdi összeszedni magát, és egész izgalmas részeket tartogat. Végre a szokásos "kapd el a gyilkost"-jellegű epizódok helyett beleláthatunk az egész évadon átívelő sztoriba, a Holmes-Irene Adler-Moriarty háromszögbe. A múlt héten kaptunk…..
Láng Vince 2013.06.28 22:02:43
@mocskosmacska: Nekem úgy tűnt, hogy él a nő, de vajon tényleg Irene-e az? Még két rész van hátra az évadból, gondolom kiderül...
Emlékeztek még arra a kellemes részre (e12), ahol a kopasz, nagydarab gyilkos, Sebastian Moran – becenevén M – háromlábú állványra akasztotta fel áldozatait? Később Holmes akasztotta fel M-et az állványra azt hívén, a pasas ölte meg a néhai barátnőjét. De az epizód végén…..
A múlt héten Sherlockék egy hókotrós nénivel kergették a bankrablókat. Lássuk mit tálalnak ezen a héten. Holmes mellett minden reggel egy meglepetés: Watson arra sétál be, hogy a detektív a saját alkarjára tetovál. A tetoválásai nagy részét saját kezűleg készítette, amihez…..
Az előző részben Watson első alkalommal nyomozott egyedül, egy eltűnt nőt keresett, Holmes pedig egy olyan gyilkost hajkurászott, aki a metró alá lökött egy nőt. Ráadásul Alfredo is visszatért. Az a rész egész jó volt, lássuk milyen lesz az eheti. Közeleg a tél. Nagy vihar…..
Az előző részben Holmes pszichopata norvég genetikusok, Watson pedig mufurc orosz pénzmosók után nyomozott. Nézzük, mit kapunk ezen a héten. Hat hónappal a mai részt megelőzően egy kapucnis fickó (Lökdöső cameo-ja a Kontrollból) egy csokor rózsát ad egy helyes lánynak a…..
Az előző részben Holmes a tanítványául fogadta Watsont. A nő első megoldandó ügye két hulla, akik biztonsági őrök voltak egy parkolóban, amíg valaki le nem lőtte őket. Watson kikövetkezteti, hogy az elkövető a két halálos lövést leadását követően bizonyára elmenekült,…..
Az előző részben Sherlock majdnem felszippantott pár utcányi kokaint, miközben egy kilencujjú kislányt keresett, aki a bőröndjébe bújt. Nézzük, mi a mai menü. Félelmetesen indul az epizód: Watson gyanútlanul arra érkezik haza, hogy az előszobában kiégett a villany. Ez…..
A múlt héten a munka ünnepe miatt kimaradt egy rész, lássuk mit kapunk erre a hétre. A cím szerint egy nagy pisztolyt, tele drogokkal, vajon magára lő-e vele Sherlock? Ez is ki fog derülni, de először élvezzük egy cuki szőke csaj társaságát (fiúk a dekoltázsát is), aki futás…..
In medias res, csapjunk a lecsóba. Egy buliban kezdődik ez az epizód, Sherlockot egyszerre két prosti kényezteti, bár a tényleges akció még nem kezdődött el, hogy ne kelljen kirakni a tizennyolcas karikát. A táncot követően azonban nem kerül sor üzekedésre, mert a két nő, miután…..
A múlt héten, az évad eddigi legizgalmasabb részében kiderült, hogy Sherlock szerelmét, Irénkét a gonosz Moriarty tette el láb alól, akinek sorozatbeli inkarnációjáról túl sokat még nem tudunk, de remélem, hogy Holmes és — a nyomozósdiba egyre inkább belejövő — Watson…..
A múlt héten Sherlockék egymást gyilkoló orosz kémek után nyomoztak, lássuk mit dob e hétre a gép. A nyitójelenetben a baltaarcú Vinnie Jones (Big Chris a Ravasz, az Agyból) egy összekötözött férfit fejjel lefelé felhúz egy embermagasságú vas háromlábra, aztán egy késsel…..
Láng Vince 2013.04.14 19:46:18
Kedves Kommentelők!

Nagyon örülök, hogy visszataláltatok ebbe a hogyvoltba, mert az utóbbi időben már úgy tűnt, mintha én nézném egyedül ezt a sorozatot. Jó, hogy megint itt vagytok.

@Wisp: Tényleg elég jó kis rész volt, végre meglepő fordulatokkal. Nekem amúgy az előző is tetszett. Hátha elindul valami komolyabb fejlődés. Jobban áll a sorozatnak az egész évadon át gombolyított szál.

@beacska: A bérgyilkos vezetékneve Moran, szerintem onnan kapta ezt a nem túl fantáziadús, de célszerű rövidítést.

Remélem találkozunk még, csütörtökön jön az újabb Sherlock és Watson-hogyvolt!
A pupusas El Salvador nemzeti eledele, de meglepő módon nagyon közel áll a magyaros, vidéki ízvilághoz. Eredetileg "masa harinából" (ami egy speciális kukoricaliszt) készül, de nálunk sajnos ez nem, vagy csak nagyon körülményesen szerezhető be, így a sima liszt is tökéletesen…..
A múlt heti epizódban Sherlock megkísérelte baltával szétverni a világ legbiztonságosabb széfjének törhetetlen acélajtaját, majd az elvárható kudarc annyira megviselte, hogy a fennmaradó időben Watson anyjával lelkizett. Remélem lélekbúvárkodás helyett ezúttal vérszomjas,…..
Az előző részben Sherlockék földalatti kínai kaszinókban nyomoztak egy rosszindulatú öngyilkos után, aztán összehoztak egy névházasságot. Lássuk, mi az eheti menü. Egy csapat maszkos rabló kirámol egy ékszerboltot. Most már a vacak betöréses lopásokhoz Sherlockot hívják?…..
A múlt heti részben Sherlock és Watson sikeresen elkapott egy bombagyáros üzletasszonyt, aki ifjúkorában a testéből élt, később azonban a gipszkartonos falazás lett a hobbija, a gyilkolászás mellett. Emellett megismertük Alfredót, a gyógyult kábítószer- és…..
A múlt heti részben Sherlock könnyek közt közölte Watsonnal, hogy egykori szerelme, Irén fiatalon elhunyt és a detektív ennek hatására lett heroinista. Szívszorító jelenet volt, és Watsonnal együtt én is könnyedén elhittem, hogy így történt. Egyes törzskommentelők véleménye…..
Láng Vince 2013.03.15 15:34:18
@Andal: A szponzor itt nem azt jelenti, hogy pénzt ad neki. Szponzornak hívják azt a gyógyult alkoholistát/drogfüggőt is, aki leszokóban lévő társának segít abban, hogy ne essen vissza.

A House-os csajszi nekem is feltűnt, de arra gondoltam, hogy nem kizárólag a gyilkos szerepét osztják ismert sorozatszínészekre.
A múlt heti rész végén Watson bombát robbantott, amikor Sherlocknak szegezte a kérdést: ki az az Irén, akit álmaidban szólongatsz. Holmes-tól akkor csak egy bamba pofára futotta, cliffhangernek. Az a gyanúm, hogy ebben a részben jobban körbejárjuk ezt az Irénke-kérdést, sőt…..
Láng Vince 2013.03.08 16:30:54
@Wisp: Hogy neked mennyire igazad van! Tuti kamu az egész, én meg elhittem neki. +1 virtuális süti neked!

P.S.: Remélem a hv. is tetszett. ;)
Az elmúlt részben Sherlockék egy kórházi sorozatgyilkos után nyomoztak, aki haldoklókat segített át a túlvilágra törvénytelenül, Watsonról pedig kiderült, hogy bár még mindig jó orvos lenne, jobban bejön neki a drogfüggők — főképp Holmes — pesztrálása. Az eheti részben…..
Láng Vince 2013.03.01 11:48:48
@Is: Valahogy elveszett a kép az éterben sajnos. Pedig szörnyen idióta fejet vágott. :)
Egyébként kösz. ;)
Láng Vince 2013.03.01 15:30:23
@Wisp: Egyetértek. És köszönöm. ;)
Az ötödik részhez érkezünk a sorozatban, itt az ideje egy rövid értékelésnek. Úgy tűnik, aki kizárólag a briliáns következtetések és a nyomozás izgalmáért kapcsol az aktuális epizódra, csalódni fog. A Sherlock Holmes-történeteknek ebben a változatában legalább olyan…..
A múlt heti részben (A gyerekvadász) a fiúk a megszokottnál izgalmasabb sztorival jelentkeztek. Remélem erre a hétre is kitart a lelkesedésük. A rendőrörsön indulunk, aggódó Watson azzal támadja le Gregsont, hogy Holmes három órája nem válaszol az sms-ekre és a telefonját se…..
Láng Vince 2013.02.16 14:57:31
@Wisp: Tökéletesen igazad van. A sorozatban egyre fontosabb a karakterek jellemfejlődése. A következő epizódtól ezzel az aspektussal is kicsit részletesebben fogok foglalkozni.
Rendszeresen olvasom a hozzászólásokat és úgy látom, a kommentelők többségének nem tetszik ez a sorozat. Néhányatoknak már az is megfordult a fejében, hogy egyszer és mindenkorra lemond a Sherlock Holmes-történeteknek erről a feldolgozásáról. Ha elfogadtok egy tanácsot,…..
Láng Vince 2013.02.07 17:27:09
@Bergamott: Szerintem véletlenül alakult így. Elrabolta, aztán egyszercsak a srác átvette az irányítást. Ha jól emlékszem, kb. hét év telt el Adam elrablása és az epizód között, először gondolom csak segített Abbottnak, aztán rájött, hogy ez az elrablósdi neki is bejön.
Láng Vince 2013.02.08 09:59:34
@szucska: Igen, nekem is ugyanez jutott eszembe, amikor úgy tűnt, a srác megússza. De végül Sherlock elkapta, úgyhogy úgy tűnik, mégsem. Pedig egy jó Moriarty sokat lendítene a sorozaton.