Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gutt kapitány

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az augusztusi riói olimpia lesz az első az olimpiák történetében, amely során egyes versenyszámokban transzgender személyek, tehát biológiailag férfiak fognak női sportolókkal versenyezni. Eddig csak olyan transznemű sportolók versenyezhettek az olimpián, akik legalább két évvel korábban átestek…..
Van ám nekem egy sanda gyanúm, hogy nem én világosodtam meg először, miszerint a különböző sportágak támogatása között megfigyelhetőek "bizonyos" eltérések. Vannak olyan szakágak, amelyekbe irdatlan összegeket szokás belapátolni, és bizony olyan területek is akadnak, ahol…..
Gutt kapitány 2013.01.22 21:07:15
@miller draft:
Hidd el, érdekesebb, mint egy úszóverseny, sőt, továbbmegyek: a kajak-kenunál is. Látványosabb, mint a Forma-1, bár nyilván nem olyan gyors. Leginkább a salakmotorhoz hasonlít, a futamok lebonyolításának szempontjából: négyen (vagy hatan) versenyeznek, és csak az ügyesség és a helyzetfelismerés dönt (a jó edzettségi állapot valamint kiváló felszerelés mellett természetesen) arról, hogy ki nyer.
Mondjuk, biztos, hogy sokkal jobban lehetne népszerűsíteni, erre jó egy ilyen világverseny nálunk. (Amit ezek szerint szintén nem népszerűsítenek eléggé.)
Vannak országok, ahol telt házasak ezek a versenyek, ha nálunk még nem is.
Hát, Debrecenbe kéne menni... :D
Gutt kapitány 2013.01.22 22:29:03
@yidvags:
Erre mondom én, hogy népszerűsíteni kéne. És ha valami halál unalmas, hát az a nagypályás gyorskorcsolya: ketten egyszerre futnak versenyt az óra ellen - ez igen! A szerencsefaktorral viszont egyetértek.
Egyébként meg akkor az összes sportágat nyugodtan fikázhatjuk, mert nekem pl. az amerikai foci is dögunalmas, pedig százezrek imádják.
Ne is rendezzünk szerintem semmilyen világbajnokságot, olimpiát se, hülyék is voltak a görögök, hogy egyáltalán kitaláltak ilyesmit!
Gutt kapitány 2013.01.23 06:46:04
@Püspök utcai gombaszedő: Akkor én is csak halkan: szerintem az egyáltalán nem udvarias vélemény, hogy "haláli unalmas" meg "senkit nem érdekel". Ráadásul végtelen egocentrizmusra is utal, hiszen azt sugallja, hogy mivel a kommentelőt nem érdekli, akkor már senkit sem érdekel. És az, hogy Magyarországon kevéssé ismerik, nem azt jelenti, hogy nem egy népszerű sportág a világon. Hozzáteszem: a 70-es, 80-as években az öttusa nálunk rendkívül népszerű volt, de pl. az amerikaiaknál már nem annyira. Akkor most aztán a magyar sikereket már el is felejthetjük? Emberek! Gondolkozzatok! A short track nagyon fiatal sportág, ne írjátok már le!
Az meg, hogy unalmas lenne...! Ne már!