Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demeter Attila

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
Demeter Attila 2015.09.18 22:40:38
@dr kíváncsivagyok: Aztán a kedves újságíró hazudhat. Bizonyos, hogy nem egy arra járó migráns rúgott bele? Nem hiszek nekik. Annyit hazudtak, annyi hamisított képet és videót láttam, hogy nem hiszek nekik. Az akciót több csatornán követtem figyelemmel, a látvány alapján hiteltelen az állításuk. Persze, aki háborúba megy tudósítani, és kidugja a fejét a lövészárokból, azzal megeshet, hogy golyót kap. Ilyenkor nem a katonákat kell hibáztatni.
Demeter Attila 2015.09.18 22:41:26
@dr kíváncsivagyok: Európában bizony vannak olyan városrészek, ahová az adott ország törvénykezés nem jut be, és ott az Iszlám az úr.
Demeter Attila 2015.09.19 09:40:43
@deneskata: Tudom, hogy a formállogikát a marxista iskolákban utálják, de azért az jól használható. Nem mondtam, hogy azért hazudsz, mert nem hiszem el az állításodat. Ez konkrét hazugság. Most magad bizonyítottad, hogy nem áll tőled távol a hazugsághoz való vonzódás.
"Sokkal fontosabb az, hogy TÉNYLEG európai szintű megoldásra lenne szükség. Szerinted meg tudják ezt oldani az államok külön-külön? Nézd meg, mit eredményezett a mi megoldásunk, a Fal. Rátoltuk a menekülteket Horvátországra, lassan haragban vagyunk a fél világgal. EZ lenne a megoldás? Miért lenne lehetetlen az összefogás? Talán csak több bölcsességre lenne szükség... "
Először is: Pontatlanság dolgában bajnok leszel. Horvátország nem a fél világ, de a különböző egyáltalán nem baráti sajtóban közzétett felmérések szerint nem a fél világgal vagyunk haragban, hanem azzal a néhány semmirekellő politikussal, akik a világnak ezt a részét érdemtelenül képviseli. A világ velünk van.
Másodszor: A konkrét és érdemi kérdésre válaszolhatok. Karcos véleményünkkel és a hozzá csatlakoztatott magatartásunkkal, amelyben megvédjük az országhatárt és a schengeni határokat azt értük el, hogy rákényszerítettük Európát a kérdés lényegi tárgyalására. Akik azt hitték, hogy ők egyszerűen rátolják hazánkra a problémát, ahogyan azt általában szokták az elmúlt ötszáz évben, most ráébredtek, nem vagyunk balekok. Az osztrákoknak, németeknek nem csak a lehalászáshoz van joguk, hanem teljesíteni kell a kötelességüket. Az általuk invitált és szükségesnek tartott bevándorlótömeget fogadniuk kell. Ez bizony része annak, hogy TÉNYLEG európai megoldás szülessék. Ha nem így teszünk, akkor magyar megoldások születnének, amely azt jelenti, hogy több százezres befogadótáborokat létesítünk, és Európa hitvány urai a határon kívülről rázzák az öklüket, és utálnak minket. Így az előre programozott utálat mellé megkapták a problémát is. Ez a legkevesebb.
A hangszedő   Virtuális utazásunkat a lemezjátszó, mint első számú ( ??? ) műsorforrás lélektanába célszerűen a legérzékenyebb résznél, a hang, mint elektronikus jel kezdőpontjánál, a hangszedőnél fogjuk elkezdeni. Aligha van olyan az olvasóim között, aki ne volna…..
Régóta pörgünk azon, hogy a magyar könyvpiac milyen anomáliákkal terhelt, a túlméretezett nagykereskedőktől a későn kifizetett kiadókig. Sokan vizionáltak mindenféle apokalipsziseket, de elsősorban a névsor másik végéről, az Alexandrától várták a bedőlést. Ehhez képest…..
V. F. Forger elgondolkodtató, hangulatos novellájával, a Halál/vágy című írással kezdi a hetet az Aréna. Ha Te is megmérkőznél írásoddal, és szeretnél visszajelzéseket kapni munkádról, ne habozz, küldd be fantasztikus szerzeményeid az info @ galaktika.hu címre! Ne felejtsd el…..
Demeter Attila 2013.02.05 15:53:01
@Kőtőkálmán: Ha ragaszkodsz a fonetikus helyesíráshoz, akkor írd így: Dont vöri bi hepi
A jelenétse is más, mint amit te írsz, de a logikája is így pontos.
Demeter Attila 2013.02.05 16:39:06
@Kőtőkálmán: Úgy gondolod, itt te osztod a szót? Te bárkihez szólhatsz, de hozzád csak engedéllyel lehet? Vagy az a baj, ha hibát talál a mondatodban valaki? Kérjek bocsánatot?
Demeter Attila 2013.02.05 17:15:25
@Kőtőkálmán: Azért mégis tiszázzunk valamit! Te vagy az admin? Te döntöd el, hol szólalhatok meg? Szerinted csak a saját írásom alatt? Te pedig bárhol? Úgy látom, éppen te keversz ide olyan dolgokat, amihez a fenti írás szerzőjének nincs köze. Kérlek! Ne izgasd magadat feleslegesen, az árt az egészségnek. Pleas! Don't worry be happy!
Részlet következik Demeter Attila Ezeréves őrszolgálat - Robinson az őrhelyen című regényéből. Ha szeretnél írásoddal az Arénában megmérkőzni, küldd el nekünk az info @ galaktika.hu-ra! 2147 májusára a járvány körbeért a Földön. Nem kímélte a gazdagok pazarlóan…..
Demeter Attila 2013.02.01 19:09:55
@sz-ter: Köszönöm a véleményedet!
Demeter Attila 2013.02.04 15:24:21
@Kőtőkálmán: A tigris dolgában jogos a kifogás. Nekem is átfutott az agyamon, hogy oroszlánt kellene írnom, aztán kihagytam, és ez hiba.
Elefánt ügyben vitatkozom. Nemcsak Hannibál elefántjaira gondolok, hanem más olvasmányélményeimre. Tudtommal Tarzan is ült az elefánt hátán, de Szienkievicz ifjúsági regényének hősei is utaztak elefántháton. Ez kevés a védelmemre, a következőt is felhozom: nem említettem, hogy szelídítették az elefántokat - bár mostani ellenőrzéseim különböző irományokban ezt a lehetőséget sem zárják ki -, én csak azt írtam, hogy elfelejtették, miképpen kell megülni az elefántot. Ehhez pedig nem szükségszerű megszelídíteni. A vad lovakat, bikákat sem szelídítik meg, csak megülik őket.
Ezzel együtt, köszönöm a figyelmedet!
Demeter Attila 2013.02.04 16:36:50
@Kőtőkálmán: Brehmet nem olvastam ellentétben sok modernebb kutatóval, és mind azt írta, hogy az elefánt rendkívül okos, intelligens és szelíd állat - leszámítva az évnek azt a néhány napját, amikor párzani készül.
Nem írtam rodeót sem, és Dumbót sem. Csak azt írtam, hogy meg lehet ülni az elefántot. Tarzanon kívül említettem mást is, de említhetnék még többet is, viszont eszemben sincs vitatkozni. Amiről úgy láttam, hogy helyes a meglátásod, azt elismertem. Viszont amiről más a véleményem, azt engedelmeddel megtartom.
Ja! A bolhát sem említettem. Valahol mégis ott lenne? Azt hiszem, nem én csinálok bolhából elefántot.
Mai novellánk Soós Levente Elmo  című írása. Ne felejts kommentben véleményt, javaslatot, tippeket hagyni a Szerző számára!   Elmo Elmo hosszasan, álmodozva nézegette kabinja ablakából az űr végtelen mélységét. Nem taszította a tátongó üresség, épp…..
Bukros Zsolt: Kilenc kicsi kínai című novellájával kezdjük a hetet. Ha tetszett, ha nem - tessék kommentelni és így segíteni a Szerzőnek fejlődni! Kilenc kicsi kínai9.Kilenc kicsi kínaiFenn suhan az űrben,Egyikük felrobban,Szénné ég a tűzben.A ritmusos kung-fu mozdulatok…..
Demeter Attila 2013.01.28 16:03:07
@Maggoth: Természetesen sejtettem a szándékosságot a verssel, nagyon szellemes utalásnak tartom.
A tördelés gyötrelmei sajnálatosak, különböző blogokon és honlapokon már láttam ilyet, kár, hogy nehéz úrrá lenni felettük.
További jó munkát!
Majd szétnézek én is a Winchesteren, de ha újdonságot akarok küldeni, akkor lehet, hogy regényrészletet minősítek át novellának.
Demeter Attila 2013.01.28 16:53:21
@Maggoth: Küldtem. Remélem, megüti a mércét, és kikerül.
Kacsintgatsz az írás felé? Érdekel a fantasy és a science fiction? Úgy véled, megvan mindaz műveidben, ami igazán jóvá tesz egy írást? Megvan a bátorságod ahhoz, hogy kitedd írásodat a közönség, a többi szerző és a Galaktika olvasói és stábja véleményezésének? Itt a…..
Demeter Attila 2013.01.22 11:50:13
Bedőltem. Hitelesnek vettem a mondatokat, és az gáz. Vagy gondolja komolyan a szerző, vagy ne írja le! Főképpen nem azokat, amelyeket leírt.
Tukmálná rám a konfliktusmentesség kliséjét ideális állapotként, pedig ez maszlag. Konfliktusok nélkül csak mozdulatlanság van. Hirtelen belegondolva talán nem érthető, de mégis igaz.
"– Más fajoknál ezt nem észlelték? – kérdezte aggódva a nő.
– De. Nagyon is általános probléma ez." A konfliktus nem probléma, hanem hajtóerő. A konfliktusok megoldása különbözhet, ez fontos.
Mindjárt utána rúgunk egy nagyot a szabadelvűségen - ami eléggé időszerű sajnos -, aztán belecsapunk a vallás körüli ellentmondások megvitatásába, majd következik egy furcsa indíték:
"Végszóként:...amit az ember létrehoz, az elromlik." Mégis: Ez miből következik?
Újabb indok nélküli konklúzió:"Önök azért jöttek létre, mert az akarat azt akarta." Lemondanék erről a tautológiáról.
További könyvtárnyi írásra méltó fejtegetés:
"Mi történne, ha kiderülne, hogy mind az elmúlt évezredek tudományos felfedezései, mind a vallási meggyőződés téves?"
A válaszom az, hogy ez lehetetlen. A tudomány fejlődik, néha megcáfolnak valami régi tant a tudósok, de az összes nyilván nem cáfolható. Van, ami érvényes marad. A valláson még nem gondolkodtam így, de feltételezem, hogy ugyanez érvényes ott is. Ki vonhatná kétségbe a "Ne lopj!" tilalmát?
A végén viszont találtam csattanót, ami megmosolyogtatott. Ha jóval rövidebb lenne a novella, kevesebbet moralizálna, talán tetszene.
Mellesleg a nő a csattanó előtt indokolatlanul viselkedik úgy, ahogyan látjuk. Közönyösen kellene néznie a lövöldözést, mert ő tudja az igazságot, nincs oka arra, hogy megjátssza magát. Igazából az egész hosszas eszmefuttatás indokolatlan a csattanót tekintve. Az írás másról szólt, mint a befejezés.
A fogalmazás hemzseg a nyelvtani pongyolaságtól. Egy jellegzetes rémség a sokból:
"A következő kérdése még az idegen számára is teljesen nyilvánvaló volt, és már jó előre el is készült a válasszal." feleslegesen használt szavak, gyakran ok nélkül bedobálva az igekötő és az ige közé, bonyolult szerkezetek. Jóval tisztábban kellene fogalmazni.