Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaborkiss

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint Anita és családja Ausztráliában. Határátkelésük az alaposan végiggondolt és megtervezett fajtából való, de nem csak ezért érdemes elolvasni a történetet. (A nyitóképen kívül mindegyik fotó Anitáé, amit külön köszönök.) „Pénteken délután lementünk a…..
Az X-Faktor mentorházas rongyrázása az az eleme a formátumnak, amit a készítők minden bizonnyal kihagynának a műsorból, legalábbis ami az átlagnéző által elképzelt luxust reprezentáló, bazinagy házakat illeti. Ezeket ugyanis ki kell bérelni, lecígerölni a stábot,…..
Kialakult az X-Faktor mentorházának mezőnye, 24+1 előadó eset egymásnak még nyáron, hogy kiderüljön, melyik 12 (inkább 13) jut be a tehetségkutató élő adásába. A felvételek most hétvégén kerülnek majd adásba, azaz vasárnapra már mindenki tudni fogja, hogy kik jutottak…..
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
gaborkiss 2013.02.11 09:44:06
@saks: szerintem pont nem szétszórt a poszt, csak másról is szól mint az eddigiek nagyrésze. kimondottan jól van megírva! amire te vagy kíváncsi azt megtudod az előző 2000 német/osztrák munkavállaló beszámolójából. csinálj egy olyan blogot ahol egy formanyomtatványt szerkesztessz a kint dolgozó Magyaroknak és akkor tuti csak azt kapod ami téged érdekel.. ;)
Napi Maflás KÉSELÉS ÉLESBEN 2013.01.22 06:00:00
Ma szinte minden utcasarkon találunk egy dojót, ahol késharcot oktatnak. Aki késharcot tanul, annál nagy valószínűséggel lesz penge, és azért hordja magánál, hogy használja. Ez persze nem jelenti azt, hogy magasan képzett késharcosok mászkálnak az utcán. A késharc…..
gaborkiss 2013.01.23 09:20:22
álj álj álj... kicsit indokolatlanul magas lóról beszél ez a cikk, és a kommentelők között is akad aki nem fogja fel a késelés igazi mibenlétét és komolyságát.

A "minden sarkon van egy dojo ahol késelést oktatnak és aki odajár az kést hord magánál" azért sántít.. olyan helyen ahol ilyet tanítanak komolyabban, elmondják hogy kés ellen pusztakézzel szinte semmi esélyed, ha mind a két embernél kés van akkor az egyik az intenzíven a másik a köztemetőben köt ki... nos ha már ennyit tud egy tanuló jobban meggondolja hogy mennyire eröltesse a késsel járkálást vagy a használatát. Viszont segít felismerni a szituációkat amik megelőznek egy késes támadást. Pld. sok barom úgy hordja a kést hogy kicsit kilóg a zsebéből a csiptető miatt, ezeknél lehet tudni hogy konfliktusnál ahhoz fog nyúlni és bizony ha kontrolálljuk azt a kezet amelyik lenyúl sokkal előbb leüthetjük mint hogy ő elővegye a kést. Akik értenek hozzá rejtegetik a kést és csak akkor veszik elő ha már bizosra veszik hogy szúrnak, de vannak árulkodó jelek amikből fel lehet ismerni ezt a szándékot is.

Az ember alapjában véve ösztönösen fél a késtől, ezért nem lehet összehasonlítani egy késelés elhárítását edzőtermi körülmények között, és az igazi szitut. kb. mintha azt mondanám hogy menj végig egy 20 cm széles 50 méter hosszú pallón ami térdmagasságban van, majd tedd meg ugyanezt úgy hogy ez a sáv két felhőkarcoló közé van kifeszítve...

A futás jelentőségét bagatelizálni pedig azért ostobaság mert egyrészt csökken közben a harcikedv, másrészt ha nem is kopik le a támadó, időt nyerünk hogy esetleg találjunk útközben valamit amivel megvédhetjük magunkat. Ezeknek is elég nagy tárháza van amit ilyen sarki dojo-kban oktatnak.

A legfontosabb ismeret viszont az hogy csak úgy nem késelnek meg senkit. Vagy azért rántanak kést hogy adjuk oda a pénztárcánkat amit ha figyelembe vesszük a lehetséges veszteséglistánkat jobb ha odaadunk, vagy szóváltás következményeként ahol azért a dolog elfajulása rajtunk is múlik.

ja és hogy a ring más mint az utcai bunyó? na ez gondolom mindenkinek új...
A doni magyar hadsereg pusztulására emlékezve elképesztő mennyiségű ostobaságot öklendezett elő magából a szónokok némelyike. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Horthy-rendszer vágóhídra küldte a magyarokat. Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és…..
gaborkiss 2013.01.21 13:58:42
Az a baj hogy ez a cikk tele van csúsztatással és pontatlansággal. Pont annyira hogy csökkentse a nácik felelősségét.
Tényleg nem voltak '41-ig németországban tömeggyilkosságok??? Olvass már utána kérlek hogy a német népből kikerülő, nem csekély számú kommunistávasl és szociáldemokratával mi történt (nem zsidókkal, németekkel) az alábbi helyen kempingeztek 1933-tól:
hu.wikipedia.org/wiki/Dachaui_koncentr%C3%A1ci%C3%B3s_t%C3%A1bor

Egyébként 41-ben a 40 milliós anglia ami egy sziget és éhezett, valamint több fronton harcolt milyen segítséget nyújthatott volna a 193 milliós szovjetúniónak??

Mi az hogy a varsói felkelést angolok szították amikor az oroszok akik várakoztak a határban és várták hogy elpusztuljanak politikai ellenfeleik.

Mi az hogy a Görögöket cserben hagyták amikor a kommunisták által kirobbantott polgárháborúval szemben pont ők segítették megmenteni a demokráciát...

sorolhatnám tovább de minek...
persze idealizáljunk bűnösöket, legyen becsületünk a hűség, szitok szó hogy baloldali meg liberális és aki nem mi vagyunk, vagy nem ért egyet velünk az dögöljön meg. Csak azt nem tudom hogy akkor az árja német nép a legrégebbi, vagy a szittya magyar...???