Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AmishParadise

16 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel megint beállt a nagy kussolás és azt már a vak is látja, hogy februárban sem lesz itt semmi, rendezzünk egy tippelős mókát. Díjat nem tudok (mondjuk a legközelebbi magyar koncerten meghívom egy sörre), de mindenki tippeljen egy dátumot, hogy mi lesz a Gold Cobra hivatalos…..
AmishParadise 2010.02.16 16:24:03
 Frank Sinatra/Francis Albert Sinatra and  Antonio Carlos Jobim (1967) Könnyű estékre nem szeretek túl nehéz és odafigyelős zenét hallgatni. Kell olyan is amire néha-néha el lehet aludni, vagy csak dolgozni lehet közben. Lényeg tehát a pihentető célú zene. Sinatra…..
Lemezbörze Steely Dan/Aja 2009.11.03 19:18:00
 Steely Dan/Aja (1977) Fantasztikus ünnepség, a zene ünnepsége. Így nevezném ezt az albumot. Amit erre a korong ráírtak, az kétségtelenül a világ egyik legjobb lemeze. Jazz-rockban legalább is. Nagyon könnyen bele lehet veszni, és talán még popzenének is elmegy egy-két…..
 Michael Jackson's This Is It (2009) Kivételesen nem lemezt fogok bemutatni, hanem egy filmet. Egy werkfilmet azoknak a koncerteknek az előkészületéről, amiket Michael Jackson adott volna 2010-ben a londoni Wembley stadionban. De sajnos Jackson már az első koncertdátumot sem…..
 John Lennon/Plastic Ono Band (1970) Lennon számomra kultuszszemély. Nemcsak, hogy a Beatles vezetőegyénisége volt, megírt több olyan nótát, ami az életemet sokmindenben meghatározta, de a nyilatkozatait és gondolatait is nagy elánnal és figyelemmel hallgatom, tisztelem. Így…..
 Stan Getz and Joao Gilberto:  Getz/Gilberto (1963) Jazzlemezeknél nehéz kritikát írni. Vagy bármit is a lemezről. Nagyon emberfüggő, hogy szereti-e valaki, vagy ha szereti is, mit szeret. Akik nem szeretik, azoknak jó bemelegítő lehet ez az énekkel és dallammal teli…..
Lemezbörze Kispál és a Borz/EP 2009.10.26 11:41:00
 Kispál és a Borz/EP (2009) A Kispál. Rég hallottam felőlük jókat. Most megjelent egy album. Helyzetüket nézve nem túl meggyőző, zeneileg viszont friss és élvezetes (és örömésbódottá, hogy van új hanganyag, még ha rövid is!!!).A Kispál és a Borz 1987-ben alakult…..
Lemezbörze Black Sabbath/Paranoid 2009.10.07 07:05:00
 Black Sabbath/Paranoid(1972) Sokan örülhetnek, hogy végre egy metal lemezt fogok bemutatni. Sokan elszomorodnak majd. Akik elszomorodnának, ne tegyék!!Manapság a heavy metalt összetévesztik a black metallal és egyéb nagyon kemény társaival. NEM UGYANAZ!!! Sok különbség van…..
The Blue Nile/The Walk Across the Rooftops (1984) A 80-as évek zenéjét vagy szeretik a dallamossága miatt, vagy nem szeretik a hangzása, hangszerelése, szövegvilága miatt. Sokuknak igaza van, ezekben az években indult el az egyslágeres bandáknak a feltűnése. Hisz így nem kell…..
Lemezbörze The Beatles/Let It Be 2009.10.03 22:23:00
 The Beatles/Let It Be(1970) Ezzel az albummal folytatom a Beatles antológia sorát. Fontosságban talán nem ez az album jön, de most épp ezt volt kedvem meghallgatni...A lemez az együttes legkésőbb megjelent albuma bár nem az utolsólag rögzített. Az Abbey Road-ot később…..
 The Rolling Stones/Black and Blue  (1976) A Rolling Stones-t mindenki ismeri valamilyen szinten. Hacsak nem úgy, hogy apjától hallott róla valamit, vagy esetleg tudja, hogy ők az egyik legidősebb rockbanda a világon. Tényleg nincs ember aki ne hallotta volna Honky Tonk…..
Lemezbörze Black Uhuru/Red 2009.09.29 20:23:00
 Black Uhuru/Red (1981)  Általában azt szokták mondani a reggae zenéről, hogy mindegyik szám ugyanolyan. Ezzel én  vitába szállnék egy kicsit. A nem túl jó reggae számok hasonlítanak egymásra. Na így már  helyes. És most hallgassunk meg egy JÓ reggae…..
 Nirvana/MTV Unplugged in NY (1994) Nirvanát én nagyon ritkán hallgatok. Nálam meg kell legyen a hangulat, hogy berakjam ezt a gitártorzításokkal teli, ordító zenét. Ami egyébként zseniális. És akárhogy hiszik sokan, a Nirvana főleg a slágerekből merít. Ez szerintem…..
Lemezbörze Arctic Monkeys/Humbug 2009.09.27 08:54:00
 Arctic Monkeys/Humbug (2009) Amikor valaki kiejti az Arctic Monkeys együttesnek a nevét, én jó riffekkel megszórt alternatív gitárzenére gondolok, Alex Turner énekes kölyökhangjával. Ezért is szoktam az "ő műfajukat" kölyök-rocknak hívni.Fura érzéssel…..
 Cseh Tamás/Levél nővéremnek (1977)  Gondoltam a nemrég elhunyt Cseh Tamás emlékére az első magyar lemez a Levél nővéremnek lesz. Cseh Tamás 1970 körül találkozott az akkor novellákat író Bereményi Gézával, aki elkezdett Tamás dallamaira szöveget írni. Ebből…..
 ...és dobpergés...a mai lemez pedig: The Beatles/Sgt. Pepper'sLonely Hearts Club Band (1967)  Sokan úgy emlegetik, mint a világ legfontosabb lemezét, a Rolling Stone magazin 2004-ben meg is adta neki ezt a titulust. Sokan azt mondták, hogy a beatles felnőtt Bach,…..
Lemezbörze Első lépésnek... 2009.09.25 18:35:00
Hello Mindenkinek!Én Peti vagyok és azért hoztam létre a blogot(hogyha valaki rátalál majd egyszer), hogy az emeberek több zenét ismerejenek meg, legyenek fogékonyabbak a zenére.Magamról:Középiskolás vagyok a Nemes Nagy Ágnes Humán szakközépiskolában dráma szakon. Zenélek főleg…..
Jelentem megbuliztunk!Mindenkinek köszönöm, aki segített megszervezni, megszerezni, elszállítani, megszólaltatni, megakadályozni, megsütni, kisütni, megetetni, megitatni, kibontani, lebonyolítani,  leszedni, feltenni, felgöngylíteni, felpörgetni, felmosni, lemosni, …..
Ahogy korábban említettem, volt "fotózni" való bőven, ezeket láthatjátok itt. Képre kattintva nagyíthattok   INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/rosszpcjatekok/tag/mortyr/feed", "width":"550", "height":"420", "orientation":"horizontal",…..
Múltkor hiányolták a Mona Lula képet, úgyhogy kaptok még egy pár másikat is. Az is kiderül, hogy milyen műsort néz szőke hősnőnk az ágyban miközben... na tudjátok. Valamint a "Sex macht Spass" kiírás is epikus... (Szex az jópofa!"). Kiraktam ez eddigieket is,…..
AmishParadise 2009.02.17 14:03:00
ROFL-net Még több Refi műsor 2009.02.15 06:15:00
Hoppá hoppá... Lehet, hogy ráálltak megint a sztoris kiadásokra? Megnéztem az új kiadást és tessék :)   Szívem? ;) hmm?Azt is bírom, hogy csajszi kb hagyta 2 mp-ig csörögni a telefont ;)És a levélfelolvasás és a telefonálás EPIKUS! :D Most komolyan, nem…..
ROFL-net Refi ifjúsági műsor 2009.02.14 06:12:00
Igen, sajnos nem R. I. MAGAZIN, hanem Református Ifjúsági Műsor. Sajnos nem a régi, néztem én is, hátha hátha... De nem. De nagy volt egy csoda, unalmas dumálgatás helyett végre leforgattak egy új blockbuster remekművet, ahol szerepel a Refis korszak kedvenc pszichopatája! :) Itt…..
ROFL-net Itt valami nem stimmel 2008.12.20 09:03:00
Kicsit kamu szaga van az egésznek. Találjátok ki miért...
Olvassátok el a korábbi felvezetőt, nem túlzott senki. Ez a mélypont.Sountrack: Bert Kaempfert - Afrikaan Beat ..