Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tholt Katalin

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyönyörű kirándulásban volt részünk tegnap, Suomenlinna erődrendszere valóban páratlan látványosság és szép időben mindenképpen kötelező eleme a néhány napos helsinki kirándulásoknak is. Talán szintén páratlan megoldás, hogy ezen az UNESCO-világörökségi helyszínen…..
Azt hiszem, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán is büszke lehetne, ha tudnák, hogy a Miénk ez a cirkusz című LGT-számukhoz egy tamperei általános iskola 8. osztályos tanulói is forgattak videoklipet. Méghozzá egészen kiválót (innen tölthető le). Ráadásul egy olyan iskoláról…..
Igazán érdemes volt ma elmenni Korkeasaari szigetére, a helsinki állatkertbe. Most rendezték ugyanis a szokásos nemzetközi jégszoborfesztivált, szebbnél szebb alkotásokkal. Rendkívül részletgazdag, ötletes és jól megtervezett műveket láttunk, amelyek persze nem csupán vésőt…..
Ezen a héten több száz finn iskolában olvasnak napilapokat a gyerekek. Méghozzá az órai foglalkozás keretében, tanáruk/tanítójuk vezetésével. Most zajlik ugyanis a „Hírlaphét” (Sanomalehtiviikko) elnevezésű kezdeményezés, amelyet a Hírlapszövetség hirdetett meg, az idén…..
Fin(n)tor A 2012. év szavai 2013.01.06 04:22:19
Sokat elárul egy társadalom állapotáról, hogy milyen új szavak keletkeznek, mert ez visszatükrözi, mi foglalkoztatja az embereket, a közéletet. A finn nyelvtudományi intézet havonta teszi közzé, mi volt szerintük az adott hónap legjellegzetesebb új szava. Blognyitó…..