Regisztráció Blogot indítok
Adatok
döncimama

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÚTICÉL - KOREA Mindennek oka van 2013.05.19 15:46:58
Azt mondják az okosok, mindennek oka van. Otthonról való indulásunk utolsó hetében botlottam bele a neten a Busan egyik hegyén álló, eldugott és egyben csodálatos Seokbulsa  buddhista templomba. Úgy éreztem, el kell oda feltétlenül mennünk. Azt terveztük, busani kirándulásunk középső napja lesz erre…..
Milyen a koreai konyha? A vélemények eltérnek a kérdést illetően. Maguk a koreaiak úgy tartják, rendkívül egészségesen táplálkoznak. Sokan mások is ezt állítják. Az elgondolást többnyire azzal támasztják alá, hogy fiatalok, öregek egyaránt karcsú termetűek, alig van köztük túlsúlyos ember. Vannak…..
Eredetileg nem terveztük, - hiszen nem is tudtunk róla, hogy van, - a Yakcheonsa templom megnézését. Már Jejun voltunk, amikor tudomást szereztünk a létezéséről. Mivel izgalmasnak tűnt, utolsó jeju-i programnak ezt választottuk. Nem bántuk meg. Köszönet az ötletadónak! A templomnak van…..
döncimama 2013.05.16 18:27:35
Jejui kirándulásunk egyik előre kitűzött programja volt az egyik Hallasan hegyi ösvény végigjárása. A Hallasan Nemzeti Park Dél-Korea 20 nemzeti parkjának egyike, egyes állítások szerint a hallyu a Hallasan hegyről kapta a nevét. Aki látta a My name is Kim Sam Soon c. sorozatot, emlékszik Sam Soon…..
2013. május 17-én Buddha 2576. születésnapját ünneplik Koreában. Koreában, mert a buddhista országokban nem azonos napon tartják az ünnepet. A hetekkel előtte megkezdődő ünnepség része, hogy esténként a Cheonggyecheon pataknál megcsodálhatók a gyönyörű lámpák, amelyek valójában papírból készült,…..
Ma délelőtt még napsütésben indultunk útnak. Mire a Gyeongbokgung palotához értünk, beborult és szemerkélni kezdett az eső. Képeink tehát nem ragyogó napsütésben készültek, de remélem mégis örömötök telik bennük. A palotaegyüttesről jobbnál jobb képeket lehet látni a neten. Arra gondoltam,…..
Tegnap a Namsan toronyhoz mentünk fel. Azt reméltem, látjuk Szöult, de tévedtem. A párás időben a részletek nem látszottak tisztán. Újra lent. Vajon milyen az igazi Korea?..
Warrior Baek Dong Soo   Cím:무사 백동수 / Musa Baek Dong Soo Egyéb alternatív cím: 야뇌 백동수 / Honorable Baek Dong SooMűfaj: sageuk Részek száma: 29 Csatorna: SBS Vetítési időszak: 2011. júl.4-től okt.11. hétfő&kedd 21.55 Forgatókönyvíró: Kwon…..