Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elizabetta

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi,  hálapénz kialakulásának indokait firtató eszmefuttatásom után úgy gondoltam egy kicsit érdemes még mélyebbre ásni az egészségügyi ellátórendszerbe. Az egészségügyi mutatóink rendkívül rosszak, a nemrég megjelent friss egészségügyi kiadvány, a Health at…..
elizabetta 2013.01.19 18:20:13
Teljesen igazat adok a blog írójának.
A magyar egészségügyet a hálapénz szervezi és nem a mindenkori miniszter. Csak nálunk lehet intézményben orvost választani, a világ más országaiban ez csak akkor lehetséges, ha az illető egyedül dolgozik. Orvost venni a beteg pedig azért akar, hogy szépen beszéljenek vele, szívesen fogadják és odafigyeljenek rá, mer fél. Joggal, mert a magyar ellátó rendszerben minősíthetetlenül viselkednek a betegekkel szemben elsősorban az asszisztensek és a nővérek, de az orvosok is. Azért gyakori az orvos -beteg találkozás, mert percek alatt kirúgják a beteget, nincs beszélgetés, a betegség elmagyarázása. Félmunkát végeznek. A visszarendelés mindenkinek érdeke. A kórház újabb pontokat szerez. az orvos még esetleg paraszolvenciát is. Túl sok az ágy is. A krónikus ágy is sok, mert ide dugják be azokat a családtagokat, aki otthon már meguntak, legalább egy kis időre, hogy a család fellélegezzen az öreg ellátásának és elviselésének a terhétől.
A lakosság ugyanakkor elkényeztetett, minden semmiséggel orvoshoz megy. Angliában a hőemelkedéses gyerek iskolába, óvodába mehet, de ha elmúlt láza, már másnap is. Nálunk haza küldik, igazolásokat kérnek, ha egyet köhint, már mehet haza.A lakosság zabál és egészségtelenül él. Nem mozognak, ülnek a tv előtt, nézik a népbutító kereskedelmi csatornákat,és híznak. Viszont állandóan nézetig a magas koleszterint és töménytelen mennyiségű gyógyszert szednek eredménytelenül. Ha aztán a sok kisminkelt vékony való világos láttán belenéznek a tükörbe depresszióssá válnak, pánikolnak, és rohannak a 80 éves kora felett is rendelő pszichiáterhez (hiányszakma) és felíratják az antidepresszánsot. A vizitdíj csak abban a formában volt hülyeség, nem kellett volna ellene népszavaztatni. Sehol nem fizet vizitdíjat az, akit a háziorvos utal valahova, csak akkor, ha saját magától veszi igénybe, esetleg indokolatlanul az ellátást. (Három hetes vállfájással sürgősségire megy pl.)