Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tonxzy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A televízióban éppen volt egy országos összehasonlítás a lakásárakkal kapcsolatban.Itt megemlítették, hogy Budapest után Sopronban a legmagasabbak a lakásárak, és ennek egyetlen okaként azt hozták ki, hogy Sopron az egyik legélhetőbb város"- Dr. Magas László képviselő 2018.11.29. A teljes…..
Tonxzy 2019.02.11 18:39:26
@hopp11: Én soproni vagyok és lehet hogy a statisztika azt mondja csökken a létszám, de én és sok sok soproni azt tapasztaljuk hogy egyre többen és többen vagyunk. Egymás után nőnek ki a lakóparkok ahol rögtön elfogynak a lakások, folyamatosan emelkednek az ingatlan és albérlet árak. Lakótelepi lakás 20millió és felette. Ma néztem új tégla házban 3. emeleti lakás 58m2 28millió. Albérletben meg most egy 2-3 szobás lakótelepi lakás 100e és felette. Sokan már szobákat adnak ki 40e-ért és persze nincsenek bejelentve az ott lakók. 3 szobás lakásra így rögtön 6 autó jut és 6 lakos akik hivatalosan nem ott laknak hanem valahol messze a duna másik oldalán. Van az ismeretségi körömben is sok olyan ember/család aki bár itt élik az életűket de hivatalosan nem is itt laknak. Továbbá egyre több az orosz ukrán szlovén román család. Akik úgy adják elsőbe a gyerekeiket hogy azok nem beszélnek magyarul, helyette németül vagy angolul meg anyanyelvükön.
Szóval ha régóta itt élsz észreveszed a változást a negatív irányba. Sopron élhető volt addig míg az osztrákok meg nem nyitották a munkaerőpiacukat a magyaroknak.
Ja és vannak olyan soproni magyar cégek ahol a felvételnél kitétel hogy németül nem tudhat a jelentkező. Főleg ha keletről jön, mert akkor csak pár hónapot marad és megy is tovább ausztriába dolgozni
Tonxzy 2019.02.11 21:46:35
@hopp11: Akkor miért lehet minden ingatlant szinte egy héten belül kiadni? Mert van rá igény, mert annyian vannak és jönnek hogy egyre több kell, ami nyomja fel az árakat. Ha csak befektetés lenne és nem lenne kereslet ami a statisztika szerint nincs, akkor üresen állnának és egyre olcsóbban adnák ki az ingatlanokat, de nem ez történik.
Ugyanúgy észrevehető ha nagyobb ünnep van ausztriában vagy itthon, esetleg hosszú hétvége van hirtelen kiürül a város, nincs forgalom eltűnnek a parkoló autók a lakótelepekről. És nem hiszem hogy mindenki nyaralni megy, mert vasárnap este keletről megközelíthetetlen a város. Örülünk ha 40-50-el lehet haladni a főúton. Lévén 1 főút jön keletről és egy nyugatról.
Most akkor vagy az osztrákoknál nem esett annyi hó, mint nálunk, vagy a sógorok csinálnak valamit jobban. A felvétel tegnap délután készült, Klingenbach közelében, Sopron felé haladva. ..
Tonxzy 2013.01.19 08:53:08
K. Miklós 2013.01.18. 21:51:17:
@K. Miklós:
A videó nem feltöltött részében van egy olyan rész ahol a négysávos út is tiszta ausztriában. Sőt tovább megyek a magyar oldalon későbbi 2 sávos út is ugyanilyen állapotú.
Tonxzy 2013.01.19 09:01:18
@SUNexecutive:
JVC Picsio GC-FM2-vel.