Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Corvinburg

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy többen leírtuk 3-4 év alatt a "Sörforradalom" eljutott egy olyan szintre, hogy a kisüzemi sörök tényezőkké váltak a magyar piacon és gasztronómiában egyaránt. Kicsit hosszabb lélegzettel, de megpróbáltam összeszedni, mit hozott és mit adhat a jelenlegi helyzet nekünk…..
Corvinburg 2014.01.27 19:40:36
Kedves IPAfai Pap!
Most már tudom, hogy mint kereskedő a tudatosan rossz, olcsó minőséget "kézműves" sörként előállító, a piaci hullámot meglovagoló nyerészkedő kontárok, ügyeskedők táborához tartozom a fenti cikk alapján, elkezdtem szégyelni magam de én nem kívánok fenyegetni senkit. A kézműves jelzőt nem az Orgoványi, Er-pé, Rízmajer, Palóc, Mister...stb sörfőzdék találták ki. Mivel volt szerencsém egy pár hazai sörfőzdét meglátogatni még az új kézműves sörfőzdék megindulása előtt és után is mondhatnám nincs új a nap alatt, mindenki próbál megélni. Csak a recept más itt, más ott. Itthon azok az emberek kezdték el a sörkultúra felvirágoztatását akik terméket fejlesztettek, új söröket találtak ki, sörboltot, sörözőt nyitottak és kimerészkedtek a kereskedelembe. Ha nem élte volna túl a 90-es éveket a fentebb említett (+10,15) sörfőzde és a Dani nem kiálltja ki, hogy sörforradalom van, éljen a főzdefeszt, igyunk kézműves sört, lehet te is a tibicsoki és a kézműves csokiról értekezel a csokibúvár blogon. Nos, szeretném felhívni a figyelmedet én nem berzenkedek és mindenhol ahol kérik tőlem megadom a Gy.Zs, R.J....stb sörfőzdék telefonszámát, hogy más is képviselje a hazai sörfőzdéket az üzletben egy más szegmensben. Mivel szeretem nem csak a jó söröket és a különleges söröket is, normális embernek tekintem magam de tiszteletben tartom mások elmebetegségét, kereskedelmi felfogását mert különböző emberek vagyunk. Mindenki azt kapja amit megérdemel. Továbbra is hiszek a jó sörökben, hiszek a jó emberekben.
Ezért a mondatért én nem fenyegetőzök perrel de nevezze meg a segédeit és a pult alá iszom.
Corvinburg 2014.01.30 20:55:09
Kedves István!
nyerészkedő, kontár, ügyeskedő. Ez a három szó bántott meg egy kicsit. Egyébként újra elolvastam amit akkor írtam és ezt a mai napig tartom. De volna még valami. Magyarországon az eddigi kisüzemi - ,,házisör,, sörfőzdék hirtelen mindegyike kézműves sörfőzde lett. Kijelenthetem nincs ráírva a Corvinburg, Dunai, Fekete Ászok söreinkre, hogy kézműves. Kisüzemi. A Malátára ugyan rá volt írva, hogy -kézmíves- de ez egy próbálkozás volt a horeca megszondázásához. Nem hiszem, hogy a sör minősége döntött a forgalmazás szüneteltetéséhez. Viszont nagyon szívesen várunk minden kézműves sörfőzde jelentkezését, viszonteladóként Budapesten és vonzáskörnyékének termékeinek forgalmazásra. Ez cseh és szlovák oldalon működik. Van ilyen nagyker. Magyarországon különböző forgalmazók vannak akik Belga, Cseh, Szolvák, Német söröket vagy egy kiválasztott sörfőzdét, gyárat, brandet, brandeket képviselnek itthon, Belgaco, Liquid Gold..stb. Talán minden hazai sörfőzdét megkerestünk e szándékkal de a válasz: nem pasztőrözünk, elég forgalmunk van, nagykert nem szolgálunk ki, számlát is kell adni?, vagy nem is válaszolnak. Akivel meg eddig dolgoztunk -név nélkül- vérszemet kapva kiszolgál olyan partnert amely a regionális értékesítési érdekszféránkat sérti, finoman. Tisztelet a kivételnek, vannak sörfőzdék akik ezt jól kezelik. Jó sör, jó marketing, image, saját értékesítés, jó logisztika. Aki számomra így szimpatikus: Rotburger, Rizmajer, Fót. Közöttük is nyilván vannak sör szakmai, piaci sajátosságaik de összeségében amit csinálnak azt jól csinálják. Persze meg jó sört, pláne ha kézművesnek hívják. Ez visszatérés a kézműves-kisüzemi megnevezés anomáliára, nem sértő szándékkal. A lényeg, hogy így nem direkt de bármelyik forgalmazót megbánthatod. Példa: kijelented egy magyarországi, valamelyik belga sörforgalmazónak, hogy ez a sör ilyen meg ilyen és emiatt egy ügyeskedő, nyerészkedő kontár. A sör minősítéséhez természetesen teljesen szubjektív véleményed lehet, ezzel például fel lehet bosszantani valakit újpalotán, valakit újbudán meg nem. Mivel egyre több színvonalas írás van nagyon sok sörös blogon most már nem csak a sör minősítéséhez kell érteni hanem ahhoz is ki a sörfőző, sörfőzde, gyártó, marketinges, forgalmazó, szállító egy adott márkaneven belül. Az édességet meg úgy látom te sem szereted. Remélem érthető mire akartam kilyukadni- továbbra sem bántó módon.
Üdv, V.Gábor
Immár sztereotíp refrénként köszön vissza sokunk társaságában, hogy "bezzeg a cseh Kozel" vagy közvetlenebb barátainknál a "Kőbányai gyártású az milyen egy hígfos", ttitulussal illetik a Dreher gyár licenc-remekét. És folytathatnánk. Régóta piszkál a gondolat, hogy valóban…..
A pilisvörösvári Rotburgert és söreit régóta szeretem. Pilisszántóra látogatva, mindig megállunk, és veszünk pár palackkal a hangulatos kerthelyiség mélyén megbúvó söntésnél. Kezdetben csak a világos és a barna volt, aztán a szortimentbe felvették a szűretlent is. És a…..