Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RxCris

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Égéstér 2013/3-as adásának kommentposztja...
RxCris 2013.01.18 16:34:29
Üdv mindenki. Felmerült a műsorban pár autó ami azért kapott hideget meleget. 2 hónapja adtam el egy impreza 2,0 16v sw-t. Ilyen autót kívánok mindenkinek. Állandó négykerék mellett evett 8-8,5 litert, elég jól megy, jól is néz ki,jó a hangja és olajon, szűrőkön, fékbetéten kívűl semmi baja nem volt soha, pedig mentem vele sokat.Ok nem tapostam ki a szemét.. Külföldön élek egy olyan családtól vettem akinek a hegyekben volt háza, télen síelni jártak vele, nem hülyegyerek hajtotta. Nagyon jó autó. 20 tanúm van rá hogy kihúztam vele a sárból egy folyóparton elakadt 4 személyes ducato lakóautót tele cuccal...
Van egy Renault RX4-em 2,0 benzines.(a dieselek szarok)Beszáljünk a benzinesről. Gyenge pontja a kardán meg a hátsó hajtás. HA kidobod alóla mert nem kell a négykerék és elég a hasmagasság nem lesz vele baj. Egyik haverom az egész hátsó difit kivette alóla, féltengelyestől. 2 féltengely fejét bennhagyta összehúzni a csapágyakat és annyi. 2 literrel kevesebbet eszik, jobban megy.Kényelmes kocsik, nagy praktikus ideális kirándulókocsi. Nem egy versenyautó de használható.Nem annyira szar autó az.
Sokszor nem értem ezt a fogyasztás őrületet. Egy 2,0 benzines kocsitól nem kell 4 literes fogyasztást várni.Ha vesz dieselt kevesebbet eszik de otthagyja a különbség ötszörösét az autószerelőnél. Pont a múltkor olvastam egy tesztet a suzuki Jimmy 1,5 diesel és az 1,3 benzin között. A két autó között (ha újról beszélünk) van majdnem 4 ezer euró árkülönbség. Fogyasztásban az 1,3 benzin eszik 7 litert az 1,5 diesel eszik 6-ot.Kiszámolták hogy közel 50,000 kilómétert autózhatsz a benzinessel hogy utolérd azt az összeget amennyibe a diesel van az 1 literes fogyasztás különbséggel.Az meg nem kevés kilóméter....Nem is értem miért hiszik sokan hogy egy lerúgott 10-15 éves diesel jobb és olcsóbb mint egy benzines, ha hosszútávon nézzük szerintem még drágább is.