Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HgGina

0 bejegyzést írt és 3537 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt egyszer egy Észbontó cári Oroszország című sorozat! A mai ismétlőválogatásban újra láthatjátok a négy részes széria legjobb fotóit! Vigyázat! 90 fotó jön! :) A cári Oroszország érdekes képei 1870-től 1917-ig: 1900. A harkovi lovassági tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
HgGina 2023.07.24 23:04:54
@MostKomolyan???: Igen. Komolyan írtam. Ilyen színvonalú válogatásokat nem kellene ennyire alapvető hibákkal terhelni!
Lehet, hogy téged nem zavar. Engem meg igen. Kisebb meló ezt korrigálni, mint ami kárt okoz az értékelésben.
Éppen eléggé szemetelik tele az index és az origo firkászai az általános napi írásaikat. Legalább itt ne ereszkedjünk már a szintjükre!
                        Vannak bizonyos pasik, akik még mindig azt hiszik, hogy a bunkóság és közönségesség férfiasságot kölcsönöz nekik. Levélírónk félti a barátnőjét egy igazi kreténtől, és amúgy nem is érti, miért van egy rendes, jobb sorsra érdemes lány egy ilyen mellett.                …..
HgGina 2023.04.01 13:46:19
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család házipatikájában megtalálható. Néhány érdekességet gyűjtöttünk össze e sokoldalú vitamin történetéről és felhasználási köréről...
Vásárlás közben csodás, óriási gombákra bukkantam. Nem volt kérdés, ebből lesz a vacsora. Máris pakoltam a kosaramba a túrót, brinzát, füstölt sonkát, és alig vártam, hogy bekapcsolhassam a sütőt. Hozzávalók: 9 nagy gomba 25 dkg túró 10 dkg brinza 10 dkg füstölt sonka (elhagyható, vagy…..
HgGina 2023.01.25 02:49:30
A mai képválogatás tematikus lesz. Fotók a második világháború végéről: 1945.május 15. A Vörös Hadsereg fotósai Berlinben, a Brandenburgi kapunál ..
HgGina 2023.01.23 02:20:06
@Namely: A kép nem fordított. Az orosz szöveg is olvasható, a sarló-kalapács is jól áll és a katonák kabátján a gombolás is jó irányú. Emellett a kitüntetések is szabályosan a bal mellen vannak. Egy zászló hímzése is a balról jobbra irányban álló zászló esetben jók, a jobbról balrta irányban fordított. Ezért a horogkereszt itt fordított.
Amikor a NATO nápolyi főhadiszállásán megjelent az összes fontos tiszt, párjaikkal és vendégeikkel és a főparancsnok pohárköszöntőt mondott, senki sem gondolta volna, hogy a koccintók között volt egy orosz kémnő, egy mosolygós estélyi ruhás fiatal hölgy. A Repubblica, a Bellingcat oknyomozó portál,…..
Lassan tíz éve már, hogy egy Amerikában élő, de magyar származású, a szakmában közismert, dokumentumfilmek készítésével foglalkozó hölgy, törölt a facebook ismerősei közül. - Maga a legutóbbi posztjában azt írta, hogy görögkatolikus! – szólított meg privát üzenetben. - Görögkatolikusnak…..
A Honfoglalás 2000 Egyesület közleményben javasolta Magyarországon a királyság helyreállítását...
Egy sportpályafutás vége: három oltás után kétszer megfertőződni a koronavírussal több, mint szomorú tény, ám ezt követően tüdőembóliával kórházba kerülni és többször végighallgatni, hogy kockázatos a folytatás, az újrakezdés, kezdjen a megszokottól eltérő életet, az már a szörnyű valóság...
Lambada- és banánszoknya, papírdzseki, Ritt farmer vagy éppen spanyolcipő. Vegytiszta menőség a tupírhaj-korszakból.  Forrás: Fortepan/Erky-Nagy Tibor..
HgGina 2022.07.19 14:27:50
@buszrajongó: megfelelő kombinációban egyáltalán nem égő. Nyakkendőben és zakóban/öltönyben a sok retinaégető libafos színű az égő. Mint manapság a nép nagy vezérénél és hű seggnyalói közt. Vagy épp a bukott másik bandánál. Úgy általában politikuséknál már maga a lét az, ami égő.
Egy fénykép története  A vietnámi háború ikonikus fényképei közül többet is bemutattam már. Ilyen volt például a saigoni utcai kivégzés, a Yankee Papa 13 bevetése, de Don McCullin vagy Catherine Leroy fotói között is bőven találunk közismert darabokat, amelyek nemcsak ennek a konfliktusnak, hanem a…..
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
HgGina 2022.05.02 13:43:17
@Suzumebachi: Retusálás? Hol?
Defcon A halál 50 napja 2022.04.12 21:04:07
Április 14-én új szakaszhatárhoz érkezik az orosz-ukrán háború, mert Ukrajna népe ekkor mondhatja majd el, hogy kerek 50 napja állja a sarat a világ második legerősebb hadseregének kikiáltott orosz haderő támadásaival szemben. Ráadásul mindezt úgy, hogy egyetlen nagyvárosa sem esett még el. Csak…..
Feledy Botond helyzetjelentése: Elképesztően nehéz végigolvasni a beszámolókat, jelentéseket az oroszok által elkövetett bucsai, irpinyi és további mészárlásokról. Mindez várhatóan mégjobban aláássa a tűzszünet reményét, a lehetőséget a civilizált párbeszédre. Nézzük, melyek a legfontosabb…..
HgGina 2022.04.14 03:18:28
@arthurthedent: arra a felvételre gondolsz, ahol a szegény menekülő civilnek a jobb vállán lóg egy géppisztoly? Azt én is láttam. Jól látszik, mennyire békés és mennyire civil. A kék karszalagja is erre utal.
HgGina 2022.04.14 03:27:42
@arthurthedent: Az a rakéta, amin szinte sértetlenül megmaradt a fehérrel felfestett szöveg? Persze. A becsapódáskor se, a robbanáskor se, és a repülés közben se pörkölődött meg a felirat. Repüléskor biztos a léghűtés segített. És a becsapódás, robbanás után is éppen a föld fölötti, jól fényképezhető részen maradt meg.
A Forma 1 rajongóknak a tél mindig nehezen telik. Idén sem volt ez másként, noha az előző szezon utolsó futamának utolsó körében történt drámai események igen hosszan beszédtémát szolgáltattak a szakértőknek és a rajongóknak (még ha ebben a diskurzusban épp az egyik érintett, a hosszú hetekig…..
A közvélekedés szerint az utolsó orosz cár II. Miklós volt, akit öt gyermekével és feleségével, Alice hesseni nagyhercegné lányával, s egyben Viktória királynő unokájával, Alekszandra Fjodorovna orosz cárnéval (a képen) együtt, kegyetlenül kivégeztek 1918. július 17-én. A cárné évtizedekkel…..
Oroszország ezt a háborút nem nyerheti meg az egész világ ellen. A Nyugat felébredt, és a csip-csup ügyekkel töltött tespedtségét gyorsan lerázta. Csak pénzt és lőszert küldhet, illetve szankcionálhat, ami ennél is több lenne, azt világháborúnak hívják. Putyin, ez a legjobb tippem, úgy számolta,…..
Mintegy 48 órával ezelőtt, február 24-én Oroszország hadserege hadüzenet nélkül megtámadta Ukrajnát és több irányból (északról, ÉK-ről, keletről és délről) földön, vízen, levegőben behatolt a szuverén Ukrajna területére. Az első 24 órában az orosz katonai erők szinte teljesen megsemmisítették az…..
HgGina 2022.02.27 15:14:12
@Paracord: Ez kutyafüle, nem "jelentős veszteség". Egy krumpli meghámozásakor sokszoros a veszteség aránya.
HgGina 2022.02.28 06:21:39
@Paracord: Az első 4 nap alatt. A második 4 nap alatt mondjuk még egyszer annyit. Csak hát közben az ukránok elvesztik azt, amivel megvédjék a sajátjukat. Ha nem tévedek, a környéken a legfontosabb reptereket már az oroszok szétlőtték. Harckocsikat menetoszlopokban aligha tudnak az ukránok nyugatról napok alatt a frontra küldeni. Az üzemanyag logisztikája náluk sem megy varázsütésre. Ez nem matek. Egy ostrom esetén négyszeres túlerő kell a sikerhez. Sík terepen kétszeres is elég. Ezek meg sokszáz éves stratégiai, harctéri tapasztalati törvények. Na akkor most mondd meg nekem, az ukránoknak mennyi harckocsijuk is van helyben a ruszkikkal szemben? Szóval, ez a 150 jelentéktelen veszteség.
Most nézem a ruszkik elmebeteg cárját, ahogy ukrán nácikról vizionál, drogosokról (Tomi, Tóni, Árpi, fussatok), meg arról, hogy az ukránok puccsolják meg saját vezetésüket. Azt hiszem, Vologya, itt a vége. (Zelenszkijt például a nácik az áldozatszerepre predesztinálnák.) Olyan ez, mint mikor a cár…..
HgGina 2022.02.26 16:26:56
@Bandibacsi34: A csehek akkor pofázzanak, amikor eltörölték a benesi dekrétumot! Addig a nevük: fasiszta szarháziak.
HgGina 2022.02.27 14:18:19
@BOAR: Politikai, nemzetiségi kérdésben az észérvek helyett felmenőket gyalázni jól mutatja, mennyire hitvány senkiházi vagy. De ha te így, hát én is. Bár én nem anyádat szidom, hanem azt a sajnálatos tényt, hogy nem szakadt a fejed anyádba, és hogy apád nem használt gumit, avagy anyád nem nyelt le téged idejében. Majd ha egyszer életedben jársz háborús övezetben, akkor pofázz. De csak miután kimostad a becsokizott gatyádat te gyáva sz&rházi.
Földrajzórán Csendes-, Atlanti- és Indiai-óceánról tanulnak a nebulók, és a hazai térképek zömén is csak ez a három óceán található...
HgGina 2022.02.19 02:17:33
Kedves Leendő Párom, Pasim! Előre szólok, hogy nem vagyok könnyű eset: ezt hívhatjuk manapság divatos jelzővel nárcisztikusnak, de lehetek pszichopata, bipoláris meg akármi, lényegtelen. Fontos, hogy legyen mire fogni az egészet - leginkább valami betegségre - hiszen minden faszságom mások hibája…..
HgGina 2022.02.18 17:13:41
1940. Betegek és ápolóik nézik a légiharcot a R.A.F. (Brit Királyi Légierő) és a német Luftwaffe között valahol Dél-Angliában..
HgGina 2022.02.14 14:06:31
@Gazz: Mintha Csarli fiúnak vagy Mandelának okosabb feje lenne? Ne röhögtess!
HgGina 2022.02.14 14:15:41
@csker: Aha. Fekete János (Magyar Nemzeti Bank elnöke), Csikós Nagy Béla (Árhivatal elnöke)... stb.