Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh_Irén

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet gyakran olyan helyzetek elé állít minket, melyekben a türelem gyakorlati haszna felbecsülhetetlen. Legyen szó párkapcsolatokról, munkahelyi helyzetekről vagy egyszerűen csak az élet mindennapi kihívásairól, a türelem képessége gyakran a siker kulcsa lehet. De mi teszi a türelmet ilyen…..
Sokan vagyunk, akik egy mély és kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágyunk. Azonban néha úgy érezhetjük, hogy a boldog és harmonikus kapcsolat kialakítása és fenntartása nagy kihívást jelent. Ha te is azon emberek közé tartozol, akik keresik a teremtő párkapcsolat varázsát, akkor jó hírem van számodra!…..
Üdvözlet mindenkinek a "Ikigai & Love" csoport új blogcikkjében! Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy miért érdemes csatlakozni hozzánk és hogyan segíthetünk abban, hogy megtaláljátok az életetek értelmét és életetek társát. Mi is az "Ikigai & Love" csoport? Az "Ikigai & Love" csoport…..
Ahogy belemerülünk egy mérgező kapcsolatba, egy sötét labirintusba lépünk, ahol a bántalmazott énünk uralkodik. Ez a labirintus olyannyira bekebelez minket, hogy szinte elveszítjük az identitásunkat, és azt sem merjük kérdőjelezni, hogy kik is vagyunk valójában. Ahelyett, hogy kilépnénk ebből a…..
Ahogy átléptem a lakásom küszöbét, a szívem tele volt örömmel és boldogsággal. Hat hónap után először sikerült együtt lennem mindhárom lányommal, mióta elköltöztek. Aznap délután végtelen harmóniát éreztem, és ahogy rájuk néztem, úgy éreztem, minden kihívás és nehézség megérte. De az utam eddig…..
Az olvasásnak, ahogy sok más szokásnak és szenvedélynek is, gyökerei lehetnek gyermekkorunkban. Azok a gyerekek, akiknek szüleik rendszeresen mesét olvastak, gyakran felnőttként is szeretnek majd olvasni. Ez a szokás természetes lesz számukra, hiszen már gyermekkorukban megszeretik ezt a…..
Talán szabad azt írnom, hogy a panaszkodás kultúrájában élünk. Bár vágynánk egy elfogadó és inspiráló környezetre, de sokszor észre sem vesszük, hogy mi sem tudjuk ezt megteremteni, sőt inkább látványosan "temetjük" magunkat. Az elégedetlenség - sajnos - népbetegség. A sérelmek kimondására…..
Németh_Irén 2020.07.03 08:37:27
“A szülő szavunk nem főnév, de még nem is igenév, hanem ige, mivel folyamatos cselekvést, történést, létezést fejez ki.”Jodi Lynn Picoult Az ideális szülői szerepek gyakran egy kőbe vésett képzetként élnek bennünk: az apa a racionális vezető, míg az anya az érzelmi támasz. Ez a modell azonban…..
  “Emberi érték a tehetség, ami majdnem mindenkiben megtalálható, csak sokáig kell faragni a követ, hogy végül megcsillanjon a drágakő.”Czeizel Endre Augusztusban egy varázslatos utazásra indultam Esztergomba, hogy felfedezzem a várat és különleges látnivalóit. Egyik legnagyobb meglepetésem a…..
Az élet mindig változik. Néha a változás kívülről jön, néha belülről. Sokan félnek a változástól, ellenállnak neki, de az igazi kérdés az, vajon mire lennénk képesek, ha nyitottan fogadnánk azt. Az emberi psziché néha hibernációs állapotba kerül, ami azt jelenti, hogy elzárkózunk a változástól, sőt,…..
“Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért.” Sophia Loren  A világ legszebb szava így hangzik: Anya. Az anyaság egy kaland, ami sosem ér véget. Amikor először megtapasztaljuk, hogy anyává válunk,…..
"A változás olyan ajtó, amelyik csak belülről nyílik." Tom Peters. A mese szerint, ha Te megcsókolod a békát, akkor ő királyfivá változik, tehát te hozod létre a változást benne. Nézzük meg, hogy miért ne csókolgassuk a békát. Az emberi természetben gyakran rejlik az a hajlam, hogy másokat…..
Megosztom veled néhány gondolatot arról, hogyan hatott rám ez a pár soros idézet: Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed! S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!” Frank Outlaw Elindulásom azon a pár soros idézeten alapult, amelyet évekkel ezelőtt olvastam, és amelynek…..
Ünnepélyes pillanat volt 2015. december 14-e. A mi életünkben mindenféleképp. Napra pontosan éppen egy éve született meg ez a poszt, aminek az volt a címe: Kik vagyunk és mit akarunk. Azóta eltelt egészen pontosan 365 nap és már egy új világbajnokságra készülve, kicsit más…..
Németh_Irén 2016.12.14 21:51:17