Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor Pesti

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Postmode Entomofág étrend 2013.06.04 01:16:05
Hogy a civilizáció összeomlása milyen változásokat hoz az étrendünkben azt egyelőre csak találgathatjuk, de néhány dolgot már most biztosra vehetünk. Nem lesz ugyan Happy Meal, de junk food azért akad majd bőven. A tartósítószerek új reneszánsza garantált, a konzervek…..
Két orosz hadihajó kelt át a Boszporuszon és tart a Krím-félsziget felé, hogy csatlakozzon az orosz Fekete-tengeri Flotta kötelékéhez.  A Novocserkasszk deszanthajó és a  Georgy Pobedonosets csatahajó a Földközi tengerről tért vissza, ahol az orosz jelenlétet erősítette, és…..
Saját újságában, a Műhelyben fényezi magát Engert Attila, a hallgatói képviselet frissen megválasztott elnöke. Nem a semmiből érkező, hirtelen szimpatikus fiatalemberről van szó, hanem egy igazi polihisztorról: saját bemutatkozása szerint a hallgatói képviseleten belül tagja…..
Gábor Pesti 2013.11.12 16:58:23
Disclaimer: 2004 körül voltam HK közelében (kivülálló ként indultam, pótképviselőnek szavaztak cask meg, nem igen illeszkedtem be)

Szerintem van pár tévedés a cikkben, de mondanivalóját tekintve igaza van: Saját lapban negligálni egy problémát, hárítani, másra kenni nem elegáns.

Korrupció biztosan van még ha nem is direktben. Továbbá van jópár dolog ami egyetemi hallgatók valószínű nem tudnak.

-A HK-sok munkájukért pénzt kapnak. Nem teljesen egy öntevékeny csoportról beszélünk aki pro bono a hallgatókért dolgozik. Ez engem anno megdöbbentett. Résztvettem vmi konferencián(edukáció) és erre meg vmi 5k Ft-ot kaptam érte. Nem azért vállaltam. És nem lehetett meggyőzni a HK elnökét nem kellene. Álítólag vmi 1% a a hallgatói normatívának ilyne jellegű működési költségekre van hivatalosan is szánva.

Akkoriban még egyértelműen, hivatalosan is a kollégiumi helyek elosztásánál jelentős részben 33% a közösségi tevékenységet vették figyelembe. A pontok meghatározásánál megint kéz kezet mos alapon a döntéshozók inkább egymást támogatták mint aki olyat csinál ami unalmas, és csak pontért teszi hogy koleszos maradhasson. (KGY elnökként nagyságrendekkel több pontot kapok - pedig jó management tapasztalat és szükségem sincs rá, mint aki a székeket pakolja.)

-Volt vmi 10 kollégiumi hely melynek fele minisztériumi, fele egyetemi/diák hely és egyértelműen valakinek valakije alapon került feltöltésre a HK döntése alapján.

-Pár ösztöndíj esetén van szubjektív szempont ahol személyes kapcsolatok döntőek. HK ülésen is elhangzott ilyen érv hogy adjunk neki többet mert fontos lehet az EHK val szembeni érdekérvényesítésnél. (Sajna a részletre nem nagyon emlékszem, nem extreme durva részrehajlás volt hanem valódi 3 vagy 4 legyen ha kettő között kell dönteni helyzet )

-Az ösztöndíj meghatározásnál vérbeli politikusként deklarált cél volt hogy szavazatot maximálva minél többeknek jussona törvényi keretek között. 2.0-s átlagig is le lehetett vinni 50% szabály miatt, és olyan érveket hogy Az 1 és 2 között a bukás eleget motivál nem kell még ösztöndíj is le lettek söpörve. És hasonló megfontolásból a karácsonyi pénzzé váló maradványkeret is a szükségesnél nagyobbra volt hagyva, mert még szélesebb réteget ér el. Ez nem korrupció hanem politika, de rendkívül kontraproduktív a szabályozói környezet amenniyban feltesszük egy ösztöndíjrendszer célja a minőségi oktatás érdekében a jó tanulmányi eredményeket elérők támogatása, tehermentesítésük.

+A 12? helyre 14 en pályáztunk és kb 2-en voltunk kivülállók

+ A közbeszéd az üléseken csak az "én"-ről, leendő politikai kapcsolatokról, szólt, nem egy demokratikusan választott a hallgatókért tevékenykedő a közjót szem előtt tartó diákoknak tűntek - mint én naívan mikor indultam hittem. Így később elmentem egy diákszervezethez ami tényleg önszorgalomból a hallgatókért tevékenykedett és nem azon poénkodott cigiszünetben hogy lehetne úgy ösztöndíjat meghatározni hogy a HK-soknak több jusson (Vki felvetette hogy homogén _növekvő_ nem előírás szóval szabályos 4.5-4.6 között kevesebbet adni mint 4.4-4.5 között....) Bár ezek csak poénok voltak de engem taszítottak.
Megoszlanak a vélemények, hogy mi számít lopásnak. Vezető politikusok nyilván úgy gondolják, hogy amit ők lopnak, az törvényes, amit más megszerez magának, az nem. Feltehetően nem számít a budapestiek zsebéből kilopott pénznek az a 8 millió, amit a felcsúti Puskás Ferenc…..
Gábor Pesti 2013.09.27 15:26:12
@halaloszto: Ez mondjuk nem így van. Persze lehet hogy a lakóparkunk a zsíros falat, de már 1 héttel a lomtalanítás előtt is ott ült egy izmos pacák foglalva a placcot. Más kérdés hogy végül is ingyen biztonsági őrként fel lehet fogni, bár a kövér csupasz felsőtestének látványára hazaérni minden nap....

Szóval hiába raktuk ki a mondott időben mellékhatásilag így is éreztük a hátrányait.

Ettől függetlenül a kriminalizációval nem értek egyet, és pont hogy a lomisok (meg normal betétdíj esetén a kukások (Dánia)) fontos eleme a környezetbarát szemétkezelésnek. Nincs igazán hatékonyabb szemétszétválogatási újrahasználási módszer mint a rászorulók.
És hogy elbírja ez a golyóbis alattunk hogy pár naponta leviszek egy 100l es zsák szemetet mit egyedül termeltem meg, nem árt ha a feldolgozás folyamatában a szétválogatódás megtörténik....
A Pfeiffer Consulting úgy érezte, az iOS7 megjelenése remek alkalom, hogy újraértékeljük a mobil piacot és annak szereplőit. Ennek örömére egymásnak eresztették az Androidot, a Blackberry 10-et, az iOS 6-ost és 7-est, valamint a Windows Phone 8-ast egy kis fej-fej (vagy inkább…..
Gábor Pesti 2013.09.27 10:14:26
@pushalias: Hát a végén lévő teszt kérdéseit nem tette volna fel olyan aki nem Microsoft ellenes. Kihagyta a szerintem jobb mint a többi opciót....
Gábor Pesti 2013.09.27 10:30:45
@ZF2: Felhasználó által igényelt funkcionalitást mondj kérlek. Ne egy másik telefon featurelistáját kérd számon. Akkor az iOS azért rossz mert ott meg LiveTiles nincs? És Hub&Spoke designra alapuló native médialejátszó?

Sosem az iOS vagy android lekoppintása volt a cél.

Mi az a felhasználói igény mi az a mindennapi szükségletem amire a telefonomat akarom használni amit nem elegit ki a Win8? Mi az a funkcionalitás amit ovis szintű felhasználáson túl (bebe én apukám erősebb, bebe az én telefonom meg menőbb) igazából szükség van?

Mi értelme van háttérképnek, ha pont a kezelhetőségből kifolyólag nem is töltök ott időt, mert minden hasznos információt egyből meglátok használt funkcionalitást elérek?

Miért pont widget kellene mikor az általad felsorolt funkciókhoz van ugyanolyan, vagy jobb megoldás win-re? (LiveTiles az infó visszaadásra tipikusan képes, zenelejátszó ugye native, ahogy a kezdőképernyőre kidobott naptárbejegyzés is, Office van felhőhöz is szinkronizál. googleben google apps, MS ben MS Office. Szerintem több munkaadó használja az utóbbi formátumot.... A kereszttámogatás megléte meg google-n múlik. Ráférne rájuk is egy pármilliárdos EU bünti.)
Gábor Pesti 2013.09.27 10:45:59
@ZF2: Ja és a konkrétan általad említett Skype és Whatsapp például létezik. Szóval tényleg érdekel, hogy mi az a valós igény ami hiányzik. Mert Az hogy 2 megoldás van egy problémára nem 10 az nem feltétlen baj. Nem mindegy hogy 10000000 közül kell választani vagy 100000 közül ha cask 20 at használsz? Vagy egy kisebb lista nem előny is könnyebbé téve a választást?
Ami tényleg hiányozhat pl youtube app (bár böngésző nekem elég) az meg nem Microsoft sara...
Nem szoktam ilyen vicces sztorikat átvenni, maximum a Facebook oldalamra teszek ki néha ilyesmit, de ez akkora telitalálat ide a Világevőre, hogy az angolul nem tudók kedvéért közreadom. Létezik egy ember a világon, aki egész életében korlátlan repülőutat biztosított be…..
Gábor Pesti 2013.09.19 20:57:11
@doggfather: Nem igazán olcsóbb volt ebben az esetben. Több mérföldet kapott az útért ugye jóval, és a mérföld/pénz konverziót figyelembe véve keresett is rajta + repülés a hobbija + finom kaja business classon + remek pezsgők + a business várók bárpultjaiban fellelhető italok...